{flike}

IMG 2050lTjøme Løpeklubb har for første gang blitt representert i NM*. Det skjedde under helgens norgesmesterskap i motbakkeløp som ble arrangert i Treungen i Nissedal kommune, Telemark. Vår mann på startstreken var John Frisli Jahre.

Løpet som hadde blitt valgt ut for årets norgesmesterskap var Skuggenatten Opp, et motbakkeløp som har blitt arrangert siden 2010. Løypa er 4,3 km lang, starter på ca 250 moh og avslutter på 706 moh, dvs 456 høydemeter, noe som gir en gjennomsnittlig stigning på rett i underkant av 11%. Underlaget er ca 65% svaberg, 20% skogssti og 15% grusvei, så traséen er ikke av det letteste slaget.

John melder om tunge forhold med regn, snø og gjørme. Han hadde et mål om å komme i mål på 29 min, men forholdene gjorde at tiden ble litt dårligere. Allikevel, det å stille til start for Tjøme Løpeklubb mot noen av Norges beste motbakkeløpere synes vi er fantastisk tøft, og veldig gøy for klubben. På startstreken fant vi bl.a. kjente navn som Johan Bugge og Tomas Bereket. Dameklassen ble vunnet av Heidi Weng.

Reportasje på kondis.no

At John var i god form så vi under Tjømekarusellen forrige søndag da han feide all motstand av banen og senket sin egen løyperekord i den lange løypa med over minuttet. I Skuggenatten Opp ble det totalt 70.plass av 253 deltakere.

Hvis det skulle være noen som fikk lyst til å prøve seg på fjellet som nettopp har vært arena for norgesmesterskapet så har dere sjansen allerede førstkommende lørdag! Da arrangeres nemlig Skuggenatten 12-timers hvor hensikten er å løpe opp og ned fjellet så mange ganger man klarer i løpet av 12 timer. Høres fristende ut, bare synd at vi har lagt klubbmesterskapet til samme dag… Arrangørtabbe!

*PS! Vi har ikke glemt Caspars NM-deltakelse i triathlon i fjor sommer, men da stilte han tross alt for Tønsberg Triathlonklubb, og rett skal jo som kjent være rett…

Publisert: 31.05.2015