{flike}

tresko
Søndag 15.oktober 2017 arrangeres Amsterdam Marathon for 42.gang med distansene 8 km, halvmaraton og maraton. Påmeldingen åpnet 7.november 2016 og stenger 4.september, evt før hvis det blir utsolgt. (Maraton har 16.500 plasser, Halvmaraton 18.500 plasser og 8 km 7.000 plasser).


Hvorfor Amsterdam?

Vi har lett etter et spennende reisemål både løpsmessig og stedet i seg selv. I Amsterdam tror vi at vi treffer på det meste. Vakre parker, flotte museer og severdigheter som van Gogh-museet og Anne Franks hus, fine gågater, markeder mm (se lenke).

I tillegg har det vært viktig å finne et løp med flere distanser slik at man har flere valgmuligheter, og slik at alle kan være med å løpe (hvis man vil). I Amsterdam kan du velge mellom 8 km, halvmaraton og maraton. Se kart over løypene her.

Føler man seg ekstra sprek kan man dagen før løpet, altså på lørdag, være med på Good Morning City Run hvor du kan velge mellom 3,3 km eller 6,5 km. Tempoet er rolig, og turen fungerer mer som sightseeing enn trening. Eller som det står på sidene til arrangøren:

«This is a great opportunity to discover Amsterdam in a sportive way one day before the TCS Amsterdam Marathon.»

Hvordan vi ser for oss at dette skal gjennomføres

Alle ordner påmelding, reise og opphold selv. Klubben har lagt frem et forslag til «klubbhotell» (se lenger ned) hvor vi også holder en løpsbankett søndag ettermiddag etter løpet. Til banketten kommer vi til å be om en påmelding når den tid nærmer seg.

Det er selvfølgelig valgfritt om man ønsker å bo på klubbhotellet eller et annet sted, men det er altså her banketten finner sted.

Påmelding, reise og opphold

Påmelding til løpet:
http://www.tcsamsterdammarathon.nl/en/registration/

Fly:
Det går direkteruter med KLM fra Torp til Amsterdam to ganger pr dag. Flyene går 06:15 og 16:25.
Hjem fra Amsterdam går flyene 14:20 og 21:25.
NB! Merk at flyreisen kan gjøres billigere ved å reise med Norwegian fra/til Gardermoen. Priser kommer også an på hvilke dager man velger å reise på.

Så da er det i grunnen bare å velge og vrake, og skreddersy sin egen tur utifra egne løps-, sightseeing- og shoppingplaner 🙂

Hotell:
Følgende hotell er valgt som vårt «klubbhotell»:
Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport
Hotellet kan også bestilles gjennom bookingtjenesten Booking.com, og her kan du lese om hotellet på norsk.

NB! Merk at det er forskjell på ibis Schiphol Amsterdam Airport (som er vårt hotell) og ibis budget Amsterdam Airport!

Hotellet er valgt etter følgende kriterier:
– Stort hotell litt unna sentrum som gjør at det ikke blir fullbooket med det første, noe som igjen gjør at man ikke må bestemme seg med en gang. (Noen av hotellene i sentrum har allerede begynt å oppleve stor pågang denne helgen).
– Fin pris sammenlignet med sentrumshotellene.
– God standard.
– Mulighet for 3-mannsrom eller familierom.
– Lett adkomst til/fra flyplassen ifm ankomst/avreise. Gratis shuttlebuss.
Restaurant med variert meny på hotellet, enkelt å arrangere bankett etter løpet. Du kan se menyen her

Det er ca 7 km til sentrum med gode bussforbindelser. Det går buss hvert 15.minutt, og det tar kun 15 minutter fra hotellet til Olympiastadion.

Ved bestilling kan det være smart å sjekke prisene både på hotellets egen hjemmeside og booking.com for å finne den beste prisen.

– Hotellets hjemmeside
– Booking.com (NB! Dette søket er lagt inn med ankomst fredag og avreise mandag)


Publisert: 29.10.2016