{flike}

For femte gang (3 ganger med Tjøme All-Stars og 2 med TLK) har vi deltatt i vårens vakreste eventyr – Holmenkollstafetten i Oslo. Det er viktig å nevne Tjøme All-Stars for dette var forløperen til det som i dag er Tjøme Løpeklubb. Hadde det ikke vært for de tre første årene med stafettløping fra 2012 til 2014, så hadde vi muligens ikke hatt noen løpeklubb på Tjøme – i hvert fall ikke i den formen vi har i dag. Derfor vil Holmenkollstafetten alltid stå svært sentralt i Tjøme Løpeklubbs historie.

lagbilde
En forholdsvis avslappet gjeng før start. Foto: Dame på Bislett.

Værmessig er årets utgave den som definitivt har levert best, med sol og varme fra morgen til kveld! Løpere som må handle solkrem eller søke dekning i skyggene på Bislett er ikke akkurat hverdagskost, men i år leverte værgudene på absolutt høyeste nivå!

Rent sportslig stilte vi med 2 lag, mot 3 i 2015. En del forfall på førstelaget gjorde at ambisjonsnivået var noe senket, noe som for så vidt ikke gjorde så mye da også stressnivået ble tilsvarende redusert. Årets førstelag bestod av kun 4 løpere fra 2015-laget, i tillegg til hele 6 løpere fra fjorårets andrelag pluss 5 nyankomne. Alle ambisjoner om å kopiere tiden fra 2015, 1.07.04 som ga en 66.plass av 1699 lag i klasse A1, var derfor midlertidig lagt på hylla, og vi skulle konsentrere oss om å ha det gøy.

Og gøy ble det! Først og fremst opplevelsesmessig, men også hvis man studerer resultatlistene. Da alle var i mål viste det seg at vi hadde klart en, i lagledelsens øyne, sterk 78.plass i klassen, kun 1 minutt og 50 sekunder saktere enn i fjor da vi hadde Ole Auran som løp 5.etappe (1260 m) på 3.44 (7.beste etappetid av 1699 lag), og Markus Moe som løp 10.etappe (2840 m) på 8.56! Med tanke på at årets løype var noe lengre enn i fjor er resultatet på 1.08.54 og 78.plass mer enn godkjent! Ikke minst gir det fortsatt startplass i pulje 1, blant de beste lagene i klassen (puljeplassering avhenger av resultatet fra året før). Gøy å starte med de beste mosjonistlagene, og det gjør vi også til neste år!

Lag 1
På TLK 1 løp: Stian Ferborg Andersen, Bing Kristiansen, Elisabeth Yoo-Mee Tjugen, Henry Kristiansen, Julie Wiik, Gunnhild Solli Haukaas, Lars Kyllo, Geir-Morten Hansen, Beathe Skog Hansen, Bjørn Eikanger Hanssen, André Berglund, Stine Skog Hansen, Morten Almquist, Roar Almquist, Jon Einar Kristiansen. En kvinneandel på 33% i en klasse hvor det er lov å stille med rent herrelag er vi meget godt fornøyde med.

Når det gjelder andrelaget vårt så var det aldri noen særlig tvil om at målsetningen først og fremst var å ha en fin dag. Og etter tilbakemeldingene å dømme kan vi vel konkludere med at målsetningen ble nådd også her! Andrelaget bestod av mange av de samme løperne som løp på fjorårets tredjelag, pluss noen debutanter. Noen av disse hadde aldri løpt stafett før. Resultatet? Vel, det var som nevnt opplevelser og løpeglede som stod i fokus, men når resultatlistene viser at tiden ble mer enn 2 minutter bedre enn i fjor så kan vi rett og slett ikke unnlate å nevne det! Her snakker vi løpere som virkelig har gitt alt for sine lagkamerater!

Lag 2
På TLK 2 løp: Daniel Holthe Antonsen, Stine-Mari Gabrielsen, Caroline Erlingsen Fridheim, Jan Jørgensen, Elise Marthinsen, Thomas Bjørnestad, Cathrine Sandsland Bjørnestad, Øystein Granly, Jorid Eidsmo, Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg, Line Yvonne Aagesen Svendsen, Jody Kristiansen, Charlott Bygdell Fredholm, Annette Schømer, Ingeling Bull Nesheim.

Tider, enkeltprestasjoner og klubbrekorder

Vi har etter hvert begynt å få litt erfaring med Holmenkollstafetten og har dermed også et sammenligningsgrunnlag fra tidligere år. Mange synes sikkert det er morsomt å sammenligne sine egne tider fra år til år (forutsatt at man løper samme etappe), men vi har også en egen side med klubbrekorder/etapperekorder på de forskjellige etappene. Denne kan sees her. (Alle nye klubbrekorder er markert med uthevet skrift.)

Av enkeltprestasjoner som MÅ nevnes er Bjørn Eikanger Hanssen som løp 10.etappe (2840 meter) på 9.17! Markus Moe løp denne etappen i fjor på råsterke 8.56 og når vi bare «taper» 20 sekunder på en så lang etappe, og med en så god tid vi hadde i fjor, så er det intet mindre enn fantastisk!
Lars Kyllo løp kongeetappen til Besserud (7.etappe – 1790 meter) på 7.41 og knuste dermed Stian Rudshaug Pedersens gamle klubbrekord med 4 sekunder! (Vi har ikke glemt Hans-Petters 7:32 fra 2013, men det var fra tiden før vi ble Tjøme Løpeklubb.)
Henry Kristiansen løp 4.etappe (Berg-og-dal), som var 70 meter lenger enn tidligere, på 7.19, og tangerte snittfarten til Thomas Skadal som vanligvis har denne etappen.
André Berglund løp 11.etappe (Frognerparken – 1530 meter) på 5.29 og soleklar ny klubbrekord.
Thomas Bjørnestad løp samme etappe som i fjor (6.etappe – Lille Besserud) og forbedret tiden sin med nesten et helt minutt!

Delt glede er som kjent mer enn dobbelt glede, og nettopp derfor er Holmenkollstafetten så gøy for oss som vanligvis konkurrerer individuelt. Neste mulighet til å konkurrere på lag er under Vestfold Maraton hvor vi planlegger å stille med opptil flere lag. Vi kommer tilbake til saken.

Noen bilder som viser en avslappet stemning før stafetten kan sees i bildearkivet under.
Vi takker for en flott dag i Oslo!

Publisert: 08.05.2016