{flike}

Søndag 3.april hadde vi to løpere i aksjon internasjonalt. Begge løp halvmaraton, men i hvert sitt land. Jan Jørgensen løp den 11.utgaven av Warszawa halvmaraton i Polen, mens Håkon Bull hadde tatt turen til Tyskland, nærmere bestemt Berlin halvmaraton, som ble arrangert for 36.gang.

Jan har deltatt i Warszawa en rekke ganger og har bare gode ord å si om løpet, været og arrangementet. Med tiden 1:50:22 løp han inn til en flott 50.plass av 200 i klassen. Tiden var en forbedring på nesten 4 minutter fra i fjor, en flott prestasjon! Allikevel tror han at han kan ha brent litt for mye krutt på den siste langturen på trening før han reiste nedover. Nå varsler han, i beste Jan-stil, litt roligere løping på treningene utover våren. Det er alltid en fornøyelse å løpe sammen med Jan på trening så om det er noen som ønsker rolige, hyggelige turer så er det bare å dukke opp på trening fremover!

IMG 3438
Arkivfoto: Jan i mål i Kristinaløpet 2015

Håkon melder også om nydelig vårvær i Berlin, et flott arrangement og en fantastisk løype å løpe i. En kortversjon av klassikeren Berlin Marathon som arrangeres hver høst og som regnes som en av verdens raskeste maratonløyper. Hva så med tiden? Joda, Håkon fornekter seg sjelden på lengre distanser. For andre gang på kort tid senket han sin egen klubbrekord på den halve maratondistansen. For 5 uker siden løp han på 1:21:40 i Kiel. Søndag kuttet han ytterligere 9 små sekunder og løp inn til ny klubbrekord på 1:21:31 med en gjennomsnittlig kilometertid på 3:51! Eller «3000-meter-fart», som noen av oss liker å kalle det 🙂

Vi gratulerer begge to med flotte løp!

Haakon
Håkon før start på Hytteplanmila 2015

Mer om Berlin halvmaraton finner dere på kondis.no. Der kan dere også lese at vinnertiden til Richard Mengich fra Kenya ble 59:58, en snittfart på 2 min og 50 sekunder pr km! For å få et inntrykk av denne farten kan man prøve å skru opp farten på tredemølla til 21.1 km/t og se hvor lenge man klarer å henge med…

Løpesesongen er i gang for fullt, dere! Det er aldeles nydelig. Førstkommende lørdag stiller intet mindre enn 30 TLK’ere til start på en av distansene i Holmestrand. Det blir en super dag!

Publisert: 4.april 2016