{flike}

12029044 s13 flotte representanter fra Tjøme Løpeklubb løp lørdag en av distansene under Norges største individuelle løpsarrangement, Oslo Maraton. Totalt stod over 20000 deltagere på startstreken, og 13 av disse var altså fra Tjøme. Men mange deltagere betyr også mye folk i løypene og dermed en del kø- og sikksakkløping, spesielt hvis man er beskjeden og stiller seg opp langt bak i feltet. Dermed er ikke Oslo nødvendigvis det stedet du reiser til for å sette ny personlig rekord. Til gjengjeld er det en folkefest av dimensjoner, og det er først og fremst dét som gjør Oslo Maraton til en stor opplevelse for de aller fleste som deltar.

Våre utøvere fordelte seg på alle distanser. Vi hadde to på «10 for Grete», ni på halvmaraton, én på maraton, og én som flesket til med årets nyvinning, Oslotrippelen (maraton+halvmaraton+10 km). Etter løpet var mange kjempefornøyd, noen mellomfornøyd, og noen kanskje litt misfornøyd. Det er som det er med all idrett, vi har alle opplevd noen kjedelige opplevelser innimellom, heldigvis er det da bare å se fremover og finne seg et nytt mål å jobbe mot. Til alt hell var toalettfasilitetene bedre enn under fjorårets utgave. Nok om det…

Tre som var ekstremt godt fornøyd, og med god grunn, var Beate, Hege og Arild. Alle tre debuterte på halvmaraton, og alle fullførte i suveren stil! For Beate har løpet vært ett av de største målene hele sesongen. Hun var raskt ute med å melde seg på og har trent jevnt og trutt hele året igjennom. Når hun da gjennomfører, og det godt under det oppsatte tidsmålet på 2 timer og 10 minutter, så er det all grunn til å være fornøyd! De to andre, Hege og Arild, har kommet mer snikende etter hvert. Kun 3 måneder etter at de løp 10 km under Midnight Sun Marathon i Tromsø ble debuten på halvmaraton gjennomført med brask og bravur. Det er bare å ta av seg hatten og applaudere motivasjonen og gjennomføringsevnen. 21 km er og blir 21 km, og skal ikke under noen omstendighet kimses av. Arild ble forresten observert på fjernsynet i godt driv opp bakken ved Botanisk hage på Tøyen. Undertegnede er litt usikker på om det var et såkalt TV-rykk, eller om formen rett og slett bare er på plass! Imponerende var det uansett.

De øvrige som løp halvmaraton var John og Marius Frisli Jahre, Mari og Petter Elvestad, Tor Morten Rindsem og Cato Jakobsen. John har vært ute med skade i flere uker, men løp allikevel inn til ny klubbrekord på distansen i Oslo Maraton. Mari løp 2 minutter raskere enn i 2014, og Petter rapporterer om en fantastisk dag med god måloppnåelse. (Som var å få en god tur.)

En som også skulle ha løpt halvmaraton var May-Lisbeth, men en kjedelig skade fra stafetten i Vestfold Maraton gjorde at hun valgte å bytte distanse til 10 km. Sprekt å gjennomføre med skade. May-Lisbeth ville ikke gå glipp av folkefesten og løp flott, selv om hun nok var en av de som ble rammet av beskjeden startplassering og litt for mye kø i løypa. Ingeling var vår andre deltager på 10 km og fulgte opp den strålende løpingen fra Vestfold Maraton med å løpe inn til ny klubbrekord på 10 km i Oslo. Applaus!

Caspar var (sammen med Jan Alfred som vi kommer tilbake til…) vår eneste deltager på maraton, om enn i noe redusert tilstand etter noen dagers sykeleie. Dessverre hadde selv ikke en hjemmelaget cocktail (bestående av utvalgte nøkkelingredienser som ingefær, sitron, honning, peppermynte, C-vitamin, eucalyptus, whiskey, kakao, konjakk, solhatt, hvitløk, chili, lime, kanjang og en liten dæsj med Stian Andersens fineste Fernet Branca) noen særlig innvirkning på formen, og løpet ble tungt fra start. Allikevel sterkt å komme inn på 3:54, og sannsynligvis en erfaring rikere. (Ikke bli syk før et løp, Caspar.)

Så var det Jan Alfred da… Han har liksom gjort det til en vane å begi seg ut på utfordringer man ikke helt skjønner rekkevidden av. Oslotrippelen var ny «distanse» på programmet i år (gjennomført som et stunt av ultraløper Jimmy Vika i fjor til støtte for Right To Play. I år programmert som egen distanse). Først løper man maraton sammen med maratonløperne, deretter halvmaraton med halvmaratonløperne og til slutt 10 km. Total distanse blir da 73 kilometer… Man bruker den tiden man føler for, forutsatt at man rekker til mål før neste distanse begynner. Vel, Alfred fullførte trippelen på imponerende vis (hadde nær sagt ‘som forventet’), med blant annet en maratontid på sterke 3 timer og 38 minutter!

Mange flotte prestasjoner, og vi gratulerer alle som deltok! Noen utvalgte bilder fra lørdagens løpsglede finner dere i fotoalbumet under.

Alle resultater finner man her.