{flike}

mortenSøndag ble Tjømekarusellen 2016 avsluttet med det 9. og siste løpet for i år. Dagens hovedhensikt var å samle inn penger til Barnekreftforeningen i Vestfold. Oktober har som kjent sin Rosa Sløyfe-aksjon som setter fokus på kampen mot brystkreft, mens det i november/Movember er menns prostata- og testikkelkreft som står på dagsordenen.

Derfor synes vi det er på sin plass å benytte julemåneden desember til å sette fokus på barn og barnefamilier som har fått en ekstra tøff start på livet. Barnekreftforeningen i Vestfold arbeider for å hjelpe familier med barn som er under kreftbehandling, barn med senskader og familier som har mistet barn. Pengene går til konkrete tilbud og aktiviteter for å gi kreftsyke barn en litt hyggeligere hverdag.

I skrivende stund har vi fått inn 3106 kroner, men det er fortsatt muligheter til å bidra for den som skulle ønske det. Vi holder innsamlingen åpen frem til og med onsdag 14.desember. Eventuelle bidrag kan innbetales til kontonr: 2470.28.96815 (Tjøme Løpeklubb), eller Vippses til nr 3146 (Tjømekarusellen), så overføres pengene til Barnekreftforeningen i Vestfold torsdag 15.12.

Løping

Selv om det var veldedighet som stod i høysetet på Lindhøy i dag så slapp ikke folk unna det fysiske element. Det skulle også ytes en viss innsats med løpesko på beina!

Barneløp – 350 meter

Først ut var barneløpet med deltagerne Siri-Emilie, Hanne og William. En usedvanlig fin samling av spreke TLK-barn. I likhet med alle andre barn som har løpt barneløp i Tjømekarusellen i år vil disse tre få sine velfortjente medaljer under Tjøme Løpeklubbs årsfest i januar.

Lang løype – 5,6 km

I den lange løypa (5,6 km) kan vi nesten ikke huske et sterkere startfelt. I tillegg til flere sterke TLK-løpere fikk vi storfint besøk fra både Sandefjord og Ytre Enebakk. Leif Sægrov fra Driv IL, som deltok i sitt 5. karusell-løp (han kjører fra Ytre Enebakk hver gang), har en personlig rekord på 10 km på godt under 35 minutter. Vaidas Zinkus fra Sandefjord løper mila på 37, og løp senest halvmaraton på Jessheim for en måned siden på sterke 1 t 30 min – under særdeles vinterlige forhold. Det ble tidlig klart at TLK-løperne skulle få hard kamp om seieren…

IMG 1798
Full fart fra start i den lange løypa. Joakim (nr 2) tar teten, men følg med på Leif (nr 27) og Vaidas (nr 3) ute til høyre.

Men de som kjenner Joakim Skadal vet at han ikke gir seg uten kamp. Som seg hør og bør gikk han ut i et forrykende tempo! Ved vending 2,8 km var det allikevel Vaidas som ledet rett foran Joakim. Like bak fulgte Leif Sægrov og John Frisli Jahre. Etter hvert skulle det vise seg at dette ikke var dagen for Joakim som måtte gi seg med smerter i brystet. Ingen vits å risikere skader, så selv om dagens DNF var karrierens første for Joakim, var det et helt riktig valg.

Dermed ble det en «grei» seier for Vaidas fra Sandefjord, selv om Leif Sægrov ga ham kamp hele veien til mål. 20.27 og 20.34 er den tredje og fjerde beste tiden i Tjømekarusellens historie. På tredje plass fulgte han som faktisk har løyperekorden (med 20.02 fra januar 2015), John Frisli Jahre. I dag var han derimot TLK-løper nr 2 som opplevde problemer underveis. Han hang med lenge, men fikk trøbbel med pusten og måtte sette ned farten mot slutten av løpet.

I dameklassen var det Julie Wiik som var raskest og vant på solide 23.58, som er ny løyperekord for kvinner. Den forrige tilhørte Beathe Skog Hansen på 25.03. På andre plass fulgte Jeanett Johansen, og på tredje May-Lisbeth Hansen.

Det var totalt 15 deltagere i den lange løypa. Alle deltagere og tider finner man i resultatoversikten.

Kort løype – 2,3 km

Startfeltet i den korte løypa bestod av en god samling løpere med svært forskjellige mål for dagen. Der noen var ute etter å ta løyperekorden til klubbens sportslige leder (til vedkommendes store ergrelse), hadde andre et langt sunnere fokus: En hyggelig løpetur med sine nærmeste 🙂

Start kort
Startfeltet i kort løype. Caspar (nr 19) og Bjørn (nr 18) hadde det mer travelt enn de øvrige deltagerne.

Faktisk var det hele fire «varianter» av mor eller far pluss barn i kort løype. Geir løp med Celine, Beate løp med Henning, Cathrine med Frida og Jan Kristian m/ familiens yngste i barnevogn.

Så var det de to med litt mer tvilsomt fokus, Caspar og Bjørn. Det gikk som det måtte gå, artikkelforfatterens løyperekord røyk med noen små sekunder (nærmere bestemt 50…). Det var Caspar som trakk det lengste strået med småpene 8.08, mens Bjørn løp inn til 2.plass. I likhet med John med store pusteproblemer. Var det noe med lufta på Tjøme i dag?

Blant damene var det Beate Husby som var raskest foran Cathrine Bjørnestad, selv om det neppe var klasseseier eller tid som var det viktigste for noen av disse to i dag.

Resultater finner man her

Etter løpet vanket det twist (takk til Ingrid og Olav), kake (takk til Stine), pepperkaker og varm drikke (takk til oss).

Alt i alt er arrangementskomiteen svært godt fornøyd med både oppmøtet og givergleden på en kald desembersøndag.

Dette var som nevnt det aller siste karusell-løpet for i år, men vi kan allerede nå røpe at vi er tilbake med en ny karusell allerede i 2017! Vi kommer til å kalle den «Tjømekarusellen 2017». Lite originalt navn, men med nye distanser! Dato og detaljer legges ut her når det er klart.

Klubbfotograf Stine Skog Hansen tok bilder. Dere finner de i bildegalleriet under.

Publisert: 11.12.2016