{flike}

IMG 4500 iDet var lavere oppmøte enn normalt i dagens utgave av Tjømekarusellen, men god innsats av alle som møtte!

Nå kunne vi muligens skrevet en lang og granskende artikkel om Tjømekarusellen er på hell, men vi velger heller å tilskrive dagens noe beskjedne oppmøte det faktum at noen kanskje heller ville bruke siste rest av sommerferien til avslapning og hvile, fremfor å konkurrere i å løpe fort. Beskjedent oppmøte til tross (noe som selvsagt ikke tar æren fra de som faktisk møtte opp); prestasjonene som ble levert var det ingenting å si på!

Faktisk løp dagens vinner på den lengste distansen, Bjørn Skotte, så fort at han med tiden 24.56 plasserer seg på en flott 7.plass på topp 10-lista gjennom Tjømekarusellens korte, men akk så ærefulle historie. En strålende prestasjon med tanke på at hele 63 forskjellige deltagere har vært innom det siste året for å prøve lykken i den lengste løypa.

Dagens andremann, Ole Henrik Morgenstierne, åpnet friskt og tok ledelsen fra start, men møtte etter hvert sin overmann i Bjørn. Uansett ble det ny personlig rekord med 25.46 (markert med PB i resultatlista), 2 sekunder bedre enn løpet hans i mai. På tredjeplass fulgte Morten Almquist som syntes det var tungt i varmen, men som allikevel løp inn til en finfin tid på 27.24. På de neste plassene fulgte Øystein Granly og Petter Vattekar. Dameklassen ble vunnet av en debutant, Torill Carstensen, på tiden 30.55 foran vår egen Beate Husby. Beate syntes også det gikk tungt i dag, men kan si seg godt fornøyd med en tid i underkant av 33 minutter, noe som er et halvt minutt raskere enn juli-utgaven.

Den korte løypa (2,2 km) ble vunnet av en debutant, Jenny Hem Gjerde. Jenny løper for Tønsberg Friidrettsklubb og løp så bra at hun like godt satte ny løyperekord uansett alder i den korte løypa. Den nye løyperekorden lyder på 10.50 og plasserer seg naturlig nok øverst på topp 10-lista på kort løype for jenter/kvinner. På plassene bak fulgte Jeanette Tranberg, Marthine Skotte og Une Indseth. Eneste gutt i flokken var Henning Husby Sørensen som løp på 12.36. Flott løpt av alle sammen!

Barneløpet

Før deltakerne i lang og kort løype ble jaget av gårde ble det som vanlig avholdt barneløp i den forholdsvis nye barneløypa. Fire entusiastiske barn stilte på startstreken og alle løp 2 runder inne på skoleområdet, noe som gir en total lengde på ca 700 meter. Super innsats av Olivia, Eline, Hanne og Solveig! Vi synes alltid det er morsomt med barn på startstreken i Tjømekarusellen og minner om at karusellen er gratis for alle barn til og med det året man fyller 12 år.

Resultater fra dagens løp finner dere her, og i fotoalbumet under kan dere se bilder fra arrangementet.

Neste løp går søndag 20.september. OBS! OBS! Merk tidspunktet: Kl 1600! (Gjelder kun septemberløpet).