{flike}

Triathlon
Da Tjøme Løpeklubb ble stiftet for litt over et år siden var en av tingene som det måtte tas stilling til nettopp klubbnavnet. Hva skulle vi kalle oss? Det ble anmerket på stiftelsesmøtet at vi hadde potensielt en del medlemmer som drev med andre ting enn å løpe – herunder sykkel, triathlon, ski, rulleskøyter og også andre aktiviteter. Navnet falt til slutt, etter en tross alt ganske kortlivet og forholdsvis behersket diskusjon, på velkjente og nå etablerte Tjøme Løpeklubb. Det enkle er ofte det beste. But the fact remains. Vi har fra tid til annen medlemmer som deltar i andre aktiviteter enn ren løping, deriblant sykkel og triathlon. Av og til velger man da å representere andre klubber, og det er selvfølgelig helt i orden. Andre har avtaler med arbeidsgiver, mens andre igjen har helt andre årsaker til å føre opp andre lagnavn i påmeldingen. I Tjøme Løpeklubb omtaler vi selvsagt medlemmers prestasjoner uavhengig av bagateller som hvilken klubb man står oppført med på startlisten. Videre vil også alle løyperekorder, klubbrekorder osv gjelde for Tjøme Løpeklubb selv om man deltok for annen klubb (forutsatt at man er medlem i TLK på konkurransetidspunktet).

(Når det er sagt: I oktober åpner påmeldingen til Norseman Xtreme Triathlon 2016 – ett av verdens hardeste triathlon – og vi må jo innrømme at det hadde vært litt morsomt å se klubbnavnet «Tjøme Løpeklubb» på startlisten…;-))

Tønsberg Bytri 2015

Nok tomprat, over til det sportslige. I går gikk Tønsberg Bytri av stabelen, og vi hadde med én deltaker, Bjørn Skotte. Til tross for sykdom og tilløp til feber inn mot konkurransedagen valgte han å stille til start, tøft nok i seg selv! Etter å ha kjempet seg gjennom tidvis sterk motstrøm under svømmedelen skulle mer komfortable elementer forseres. Og med 20 km sykling som gikk unna på 35 og et halvt minutt (snittfart på 33,7 km/t) og 5 km løp på rett i overkant av 20 minutter (20:05) endte det til slutt med en finfin plassering og et solid stykke mestring. Gøy å følge deg på ferden, Bjørn!

Bjorn Skotte
Bjørn fornøyd med gjennomføringen (Foto: Stine)

For øvrig hadde vi med 11 frivillige funksjonærer under arrangementet, og jeg vil benytte anledningen til å takke hver og én for innsatsen. Både på vegne av TLK (som får dugnadspenger i klubbkassa) og ikke minst arrangøren som hilser og er svært tilfreds med jobben dere la ned! Mange fornøyde deltagere skryter også av blide funksjonærer!

Sykkel – Farrisrunden, Grenserittet, Helterittet

I løpet av sommeren er det også flere som har prøvd lykken på sykkelsetet, blant annet i de kjente sykkelrittene Farrisrunden i Larvik, Grenserittet i Østfold og nå forrige helg, Helterittet på Rjukan.

Erik Nordby deltok på Farrisrunden 13.juni, dagen før Skjærgårdsløpet på Tjøme. Underveis ble det tid til et uforskyldt møte med bakken, noe som dessverre gjorde at Skjærgårdsløpet dagen etter gikk føyken. Heldigvis fikk vedkommende som var ansvarlig for uhellet gjennomgå verbalt kort tid etter påkjørselen. «Hit-and-run» uten beklagelse er ikke god stil selv om det dreier seg om konkurranse. Erik fullførte allikevel de 67 kilometerne rundt Farrisvannet på sterke 2 timer og 55 minutter, en supertid i ett av norges tøffeste terrengsykkelritt.

Lørdag 1.august syklet Erik og Håkon Grenserittet, mens Bente Larsen valgte den halve distansen (40 km) som gikk dagen før. Bente var med i fjor også da hun like godt vant hele klassen. I år ble det ikke seier, men det som gjelder er jo som kjent konkurransen mot seg selv, og den vant hun med hele 5 minutters margin ift i fjor. Håkon syklet svært godt på den fulle distansen (80 km) og fikk tiden 3:08:53 som er ny klubbrekord på Grenserittet for et TLK-medlem. Erik brukte 3 t 26 min, dog ikke uten uhell her heller. En krasj etter ca 2 mil gjorde at resten av løypa måtte sykles i redusert tilstand. Sykling er helt åpenbart en risikosport. 

Lørdagen etter, den 8.august, deltok Bente i Helterittet på Rjukan. Det endte med en flott 7.plass på 56 km. Vi lar Bente få kommentere selv hvordan det gikk: «Helterittet var hardt, men gøy å ta igjen mange i bakkene og i god form på toppen. Ellers var det endel sti som krevde mye fokus mtp mange steiner. Mer sti og mindre grus enn det løypebeskrivelsen gir inntrykk av. Godt å komme til det siste asfaltpartiet. Fornøyd med resultatet, sett i lys av løypa, alle aldersklasser blanda, og at jeg var ordentlig trøtt og sliten etter kjøring og leting etter overnatting samt litt for lite mat på fredag. Ble telt…» Med andre ord ingen optimal oppladning, men et flott resultat.

Løp – Fønixløpet

I går var John og Marius Frisli Jahre med på det nye Fønixløpet i Brumunddalen. Knallhardt løp med bl.a. 100 høydemeters stigning pr 5 km-runde. Begge løp 10 km. Marius løp på sterke 43:36, mens John dessverre var uheldig og skadet seg. Dermed ryker bl.a. Vestfold Maraton og med det ryker nok også vinnersjansene til herrelaget i årets stafett… Synd, men sånn er idretten noen ganger. Vi skal nok bite godt fra oss allikevel! Og vi ønsker John god bedring!

Skulle det være noe vi har oversett – og det er det garantert – ikke nøl med å ta kontakt!