{flike}

Har grublet litt på hvordan denne artikkelen kunne skrives samtidig som vi beholder fokuset på at Tjøme Løpeklubb er – og fortsatt skal være – en LAVTERSKELKLUBB. For det er vi faktisk 🙂

Har derfor lyst til å begynne med damelaget vårt som ikke hadde andre ambisjoner enn løpeglede og hyggelig fellesskap. Vi synes laget oppsummerte det best selv da Frida (13 år) tok over stafettpinnen fra mamma Cathrine og løp de fire kilometerne fra Jarlsberg til brygga i sitt eget tempo, helt uten mas og jag. På brygga ble hun møtt av alle de andre spreke damene på laget, og sammen løp de over målstreken. Frida fikk selvfølgelig æren av å krysse målstreken først.

TLK
Flott innsats av Frida og damene.

TLKdamer
For en gjeng! Fra venstre: Frida, Cathrine, Tina, Jorid, Torild, May-Lisbeth, Jeanette, Monica.

Fokus

For det kan være lett å miste lavterskelfokuset når:

Herrelaget vårt vant stafetten på ny klubbrekord 2.46.13.
Håkon Bull vant halvmaraton for menn på 1.25.09. (Dagen etter ble han klassevinner med 19.09 på 5 km i Drammen.)
Helga Hincenberga vant halvmaraton for kvinner på 1.31.15.
Anne-Sofie Fjeldstad vant 10 km i Kodalmila på 43.54.
Julie Wiik vant 5 km i Kodalmila på 20.11, etter å ha røket noen muskelfibre i leggen underveis. Hun fullførte allikevel løpet.
Hans-Petter Mietle ble nr. 2 i klassen sin i Hardangervidda Marathon.
Øystein Anmarkrud løp Drammen halvmaraton på 1.16.51 (!), ny PB og klubbrekord for TLK.

– I tillegg kommer en rekke andre gode prestasjoner både her og der, blant annet klasseseiere til John Frisli Jahre i Vestfold Maraton, Yvette Christiansen i Kodal og Cathrine Bjørnestad i Drammen, 2.plass til Jan Jørgensen i Kodal, 2.plass til Bjørn Skotte osv.

…så joda, vi skjønner godt hva folk mener når vi hører i forbifarten at «ikke rart de leder, de er en løpeklubb…» Gjerne med ekstra trykk på løpeklubb.

Vi har mange som løper fort, det er riktig. Men da er det DESTO VIKTIGERE å være klar over dette: På trening har vi grupper for ALLE nivåer, og i løp stiller vi med ALLE slags ambisjoner, alt fra å vinne til å delta. Noen løper sitt første løp, noen vil slå sin egen tid fra forrige gang osv, osv.

I tillegg må man ikke glemme at folk har trent og jobbet hardt for å oppnå gode resultater. For et par år siden ble Thomas Bjørnestad svett av å gå forbi et par joggesko. I dag løp han (en noe forkortet) 10 km på 47.56! Konklusjon: Det er ALDRI for sent å begynne! 🙂

Tilbake til Vestfold Maraton og en «fun fact»:

– Alle herreløperne hadde beste etappetid på sine etapper, unntatt Markus Moe på 2.etappe. Nå høres det ut som Markus ikke gjorde jobben, men det stemmer selvfølgelig ikke. Markus var som vanlig vår beste løper. Han måtte derimot slite med Lars Martin Steen, maratonløper med pers på 2.30 på maraton, som blant annet ble nr 69 av 50.000 deltagere i New York Marathon for et par år siden. Markus løp den lengste etappen (7,2 km) på 26.38 og var dermed den av våre løpere med høyest gjennomsnittstempo. (16,2 km/t = 3.42 pr km.)

På herrelaget løp Rune, Markus, Thomas S, Jens, Morten, Jan Kristian, Marius og Lasse.

tlkforste
Første veksling mellom Rune og Markus.

andre
Tredje veksling mellom Thomas og Jens.

tredje
Femte veksling mellom Morten og Jan Kristian.

TLKsiste
Siste veksling mellom Marius og Lasse.


Sosial sammenkomst, kos og pizza

Der løpingen gikk som en lek, skulle pizzabestillingen etterpå vise seg å bli langt vanskeligere. Her skulle nemlig både servitøren og kokken få kjørt seg grundig. Det ble bestilt pizza i alle varianter og fasonger. Vanlig og vegetar, glutenfri med ost, glutenfri uten ost, vegetar med kjøtt, glutenfri vegetar uten grønnsaker osv. Da Thomas Bjørnestad til slutt ville ha pizza uten bunn, men med alle ingredienser, måtte vi sette ned foten. I mål kom vi til slutt. Servitøren og kokken leverte over forventning og fikk 43 kroner i tips.

Dette må vi gjøre igjen, dere.

Publisert: 03.09.2017