07.09.2014  {flike}

IMG 9010Det var mange spente og forventningsfulle TLK-medlemmer som våknet lørdag morgen og skulle være med på Vestfold Maraton i en eller annen form. De aller fleste skulle delta på ett av klubbens tre stafettlag, men vi hadde også to løpere, Morten og Georg, som stilte for egne bedriftslag, samt én, Geir Gjertsen, som skulle løpe hele distansen alene. Mange hadde vært syke den siste uka før løpet (og noen var det fortsatt). Noen hadde sågar aldri deltatt i løp før, så at det var nerver i omløp…ja, det kan vi trygt skrive under på. Men om noen ville trekke seg? Nei, her skulle det stilles, og her skulle det løpes!

I stafettklassene stilte vi med ett herrelag, ett damelag og ett mixlag. Den tredje startplassen hadde vi fått gratis av arrangøren, noe vi syntes var en veldig hyggelig gest. Dette var en mulighet vi veldig gjerne ønsket å utnytte, men for å klare å fylle laget var vi avhengig av støtte utenfra, «nødhjelp» fra velvillige løpere som hadde lyst og mulighet til å være med på moroa. Vi retter derfor en stor takk til Ragnhild og Vendla Gulvik, Ingar Pettersen, Arvid Halvorsen, Synne Monge Heimdal og André Berglund. Et par av disse ser vi kanskje snart som medlemmer i Tjøme Løpeklubb?

Ambisjonene var klare på forhånd. Vi skulle ha det gøy! Blant gutta var det nok noen som håpet på en pallplass, men med sterke motstandere så vi at det kunne bli tøft. Gleden var derfor stor da Thomas snaue 3 timer etter løpsstart i Larvik kunne sikre en solid 3.plass etter en suveren sisteetappe fra Jarlsberg til Slottsfjellet, med bl.a. bedre etappetid enn de to beste lagene, hhv Bryggebermen og Olympia Sport Giant Tri Team.

Om gleden var stor blant gutta så var den om mulig enda større blant jentene. For selv om planen var å «bare ha det gøy» så tok jentelaget Vestfold Maraton med storm og løp fra det ene laget etter det andre. Det som startet med litt dempede forventninger og varierende tro på egne ferdigheter skled sakte, men sikkert over i forsiktig optimisme, og endte til slutt i et jubelbrøl uten sidestykke. Det var et nydelig skue. Det var ingen over og ingen ved siden, jentene kunne løpe samlet i mål med ankerkvinne Stine Skog Hansen, og juble for seier foran Vestfold Politiidrettslag.

Mixlaget endte på en flott 10.plass (av 35 startende lag) i løpets største klasse. Dette etter jevnt god løping hele veien, og en særdeles imponerende sluttspurt av André Berglund, som i løpet av de siste 200 meterne først hentet inn 40-50 meter på ankermannen til Team Autronica Nøtterøy, og deretter la rivalen fra naboøya bak seg i den siste kneika opp mot mål. Topp 10 og øvre tredjedel av resultatlista, meget bra gjennomføring!

Geir Gjertsen løp alle de 42,2 kilometerne fra Larvik til Tønsberg alene, og gjorde det så bra at han vant klassen sin, M50-54, med tiden 3 t 38 min 51 sek, et drøyt minutt foran andremann på distansen. En meget sterk prestasjon i en tøff og kupert løype. Den gode tiden holdt også til en flott 7.plass totalt blant herrene.

Det var som man kan forstå mange store prestasjoner denne dagen, og det blir nesten litt ufint å trekke frem én uten å trekke frem alle. Det er allikevel vanskelig å komme utenom Markus Moe som løp sin etappe, en kupert 5,3 km, på 18 minutter og 22 sekunder(!), hele 3 og et halvt minutt raskere enn andremann på etappen. Det gir en snittfart på 3:27 pr km, eller 17,3 km/t om du vil. Det er fort, og kan godt prøves ut (i 18 minutter) neste gang man er på en tredemølle.
Vi hadde også andre med beste etappetid. Beathe (med 4 og et halvt minutt ned til nest beste kvinne), Jeanette og Johanne på damelaget, og Caspar (i tillegg til allerede nevnte Markus) på herrelaget.

En aldeles strålende dag, og vi gleder oss allerede til neste stafett som mest sannsynlig blir Holmenkollstafetten i Oslo lørdag 9.mai 2015. Her bør vi vel igjen ha ambisjoner om å stille flere lag…? Og igjen ha det gøy som målsetning!

På vinnerlaget deltok: Torild Toresen, Beathe Skog Hansen, Cathrine Sandsland Bjørnestad, Beate Husby, Kristine Aabol, Jeanette Tranberg, Johanne Halvorsen og Stine Skog Hansen.
På bronselaget deltok: Geir-Morten Hansen, Hans Martin Grov, Stian Ferborg Andersen, Lars Hjertås, Markus Moe, Roar Almquist, Caspar Rieber-Mohn og Thomas Skadal.
På mixlaget deltok, i tillegg til de som ble nevnt i andre avsnitt, Bing Kristiansen og Tor Morten Rindsem, begge TLK-medlemmer.

Resultater fra løpet, klikk her.
{flike}