{flike}
Holmenkollstafetten er viktig for Tjøme Løpeklubb. Det var den som dannet grunnlaget for at vi i dag er en løpeklubb. Med tre deltagelser som Tjøme All-Stars fra 2012 til 2014, og nå fire deltagelser som Tjøme Løpeklubb fra 2015 til 2018, begynner vi etter hvert å få en viss historikk i stafetten som kalles vårens vakreste eventyr, ikke helt uten grunn. Årets stafett viste seg i hvert fall å bli meget vakker!
Bra gjeng samlet før start.
TLK stilte med to lag i årets stafett.
Målsetningen for lag 1 var en topp 20-plassering i klasse A2 – Mix flertall damer. Tidsmålet for dagen lød på 1:08:58, og baserte seg på antatte løpstider på de forskjellige etappene. Etter en spennende stafett ble resultatet til slutt 1:09:01 og en feiende flott 12.plass av ca 900 lag i klassen.
Godt innafor den ambisiøse målsetningen om topp 20, men altså litt upresist på tiden 😉 De 3 sekundene får jeg ta på min kappe. De røyk nok i Norabakken, som viste seg å være like bratt i år som i fjor 🙂
Det var spennende å følge utviklingen underveis i løpet. På toppen av Besserud lå vi på 31.plass og målet om topp 20 så kanskje litt vanskelig ut. Samtidig visste vi at vi var ganske jevnt besatt og hadde et sterkt lag fra Besserud og inn. Spesielt Vaidas som gjorde en meget sterk 10.etappe og løp oss opp fra 24. til 13.plass på sin ferd fra Holmendammen til Frognerparken. Resten av gjengen konsoliderte stillingen og forbedret den med ytterligere en plass.
For TLK 1 løp: Anne-Sofie Fjeldstad, Geir-Morten Hansen, Marit Kullerud, Morten Almquist, Julie Wiik, Tanja Svinsholt, Frank Jacobsen, Petter Oscarsen, Gunnhild Solli Haukaas, Vaidas Zinkus, Helga Hincenberga, Kristine Aabol, Knut Ole Myrberg, Bjørn Raffenberg Skotte, Beathe Skog Hansen.
Helga deltok i Holmenkollstafetten for første gang. Hun løp 11.etappe, Frognerparken 1530 meter, på 5.42.
Målsetningen for lag 2 var som det alltid er; å ha det gøy, delta uten blodsmak i munnen og kose seg i folkefesten. Vel, den målsetningen så ut til å forsvinne som dugg for solen idet startskuddet gikk. Det gjør tydeligvis noe med folk å få et startnummer på brystet og stå med kjeppen i hånda. Særlig når man deltar i Holmenkollstafetten 🙂
Man blir liksom litt ekstra på hugget. Man gir det man har, både for laget og for seg selv.
Flere av løperne forbedret etappetiden sin fra i fjor, Thomas Bjørnestad med 12 sekunder, Beate Husby med 10, Freddy Skjenken med 32(!) på langetappen, Roar Almquist med 3 og Cathrine Bjørnestad med 2 sekunder. Stort sett alle de andre var nye på laget eller hadde nye etapper. Alle imponerte stort, til tross for skader og skavanker både her og der. Vi ble vel enige om at stort sett halve troppen hadde større eller mindre skadeproblemer, men det nytter ikke å sitte hjemme å vente på at formen, kroppen og forholdene skal bli 100%. Det blir de aldri uansett 🙂
For TLK 2 løp: Hilde Granly, Tron Olav Johannessen, Marit Steffensen, Jan Jørgensen, Thomas Bjørnestad, Cathrine S. Bjørnestad, Beate Husby, Øystein Granly, Freddy Skjenken, Jørn Mikalsen, Stian Ferborg Andersen, Ingeling Bull, Roar Almquist, Jorid Eidsmo.
Tre glade gutter, f.v. Vaidas, Tron og Jan.
Alle gjorde sitt beste og alt det der, men en reportasje som denne blir jo fort litt kjedelig hvis vi ikke trekker frem de som utmerket seg litt ekstra. På lag 1:
Julie Wiik – 5.etappe – 1260 meter på 4.25. Km.tid: 3.30/km. 46.beste etappetid i klassen (av 895 startende lag). Julie hadde satt seg et mål (les: fått tildelt et mål) om å løpe på 4.32, noe hun var litt usikker på om hun ville klare: «4.32, hva er det pr. km? 3.36? Beina mine går ikke så fort!». Joda Julie, det gjorde de!
Vaidas Zinkus – 10.etappe – 2840 meter på 9.18. Km.tid: 3.16/km. 21.beste etappetid på etappen der mange lag setter opp sin beste løper. Meget sterkt! At det var første gang han løp etappen er også verdt å nevne. Som regel trenger man et par gjennomkjøringer for å bli kjent med løypa.
Bjørn Raffenberg Skotte – 14.etappe – 720 meter på 2.21. Km.tid: 3.16/km. 34.beste etappetid i klassen. Bra levert av mannen som tilbringer mer tid på operasjonsbordet enn i løpeskoene. Bjørn var bekymret for egen form etter alle skadene og lite trening i vinter, og lurte på å trekke seg til fordel for mannen med tilsvarende etappe på andrelaget, Roar. Men laglederen var sikker i sin sak. Bjørn var riktig mann på laget! Men var han egentlig det? Svaret får dere lenger ned.
6 spente TLK-løpere. Bjørn Skotte prøver å gjemme seg bort i hvit trøye bakerst.
På lag 2 løp hele laget over evne, til sammen 48 sekunder raskere enn forhåndsprediksjonen, men vi trekker allikevel frem disse:
Stian Ferborg Andersen – 12.etappe – 370 meter på 59 sekunder. Tjømes svar på en ung Geir Moen leverte som bestilt. Etter å ha løpt første, andre OG tredje etappe for et annet lag, satte Stian like godt klubbrekord på kortetappen for TLK. Legendariske 59 sekunder fra 2013 (da for Tjøme All-Stars) ble hentet frem på nytt. 37.beste etappetid av 1482 lag i klasse A1.
Roar Almquist – 14.etappe – 720 meter på 2.25. Kun fire fattige sekunder bak Bjørn på førstelaget, men 3 sekunder raskere enn hans egen tid fra i fjor! Mannen som har revolusjonert utholdenhetsidretten ved å GÅ mer enn han løper på trening, og likevel leverer 720 meter på 2.25 når det gjelder som mest. Tenk hvor god han kunne blitt hvis han hadde trent litt.
Jorid Eidsmo – 15.etappe – 500 meter på 2.03. Jorid har raske muskelfibre, det ble klart i går. Selv om hun forsøkte å selge seg inn som motbakkeløper under gårsdagens stafett (vi tar det med oss i planleggingen av neste års stafett, Jorid), var det helt tydelig at hun var rett dame på rett plass. Kun 8 sekunder bak Beathe, som satte ny klubbrekord på samme etappe for førstelaget.
Kunne også nevnt Freddy som perset med 32 sekunder på langetappen, men det var liksom litt forventet 🙂
Prisen for dagens sprekeste løper går til Jan Jørgensen som stilte sporty opp og løp 2 etapper på rad for lag 2 (4. og 5.etappe) da vi fikk et forfall like før stafetten.
Vi vil også rette en stor takk til de som kom inn på laget i tolvte time, da de opprinnelige stafettdeltagerne meldte forfall av ulike årsaker. Det er alltid noen som blir forhindret fra å delta, og da er det godt å ha så mange sporty støttespillere som stiller opp på kort varsel. En ekstra takk til Hilde Granly og Marit Steffensen som kom inn den siste uka før løpet.
Det ble satt noen nye klubbrekorder på enkelte etapper. Disse finner dere en oversikt over her. (Nye rekorder er markert med uthevet skrift.) Gamle rekorder og eventuelle tangeringer står i kommentarfeltet til høyre.
Vi takker for i år, og avslutter med noen flere bilder fra gårsdagen:
Solbriller, solkrem og en solbrun Thomas Bjørnestad som perset med 12 sekunder på 6.etappe – Lille Besserud. Rett og slett en knalldag på Bislett i år, både værmessig og resultatmessig.
Freddy har trent godt etter at han ble pensjonist. Det er mulig han til høyre har samme plan.
Beate senket persen med 10 sekunder fra Besserud til Gressbanen.
Vi lar disse tre jentene oppsummere dagen. All smiles.
Publisert: 06.05.2018