{flike}

IMG 3215Det var igjen duket for løpsfest da horder av klubbens medlemmer strømmet til Tønsberg for å delta i Kristinaløpet. Mange hadde overvært åpningen av det nye nasjonalparksenteret på Verdens Ende og på den måten sørget for det kulturelle påfyllet, og etterpå var det altså dags for det fysiske.

Uten noen offisielle tall å vise til er det stor sannsynlighet for at TLK igjen var største idrettslag ved et lokalt arrangement. Kun bedrifter med mange ansatte var foran oss på lista. Det synes vi selvfølgelig er veldig gøy! Vi var med i trekningen om en lagpremie, men denne gikk til Smidsrød barnehage, gøy det også. I alt 24 forhåndspåmeldte, 1 etteranmeldt, 4 som løp under andre lagnavn, og hvis vi da trekker fra 2 som ikke stilte til start, viser nettoregnskapet 27 fullførende TLK-medlemmer. I tillegg hadde vi med flere fra den yngre garde i Barnas Kristinaløp som var først ut. Strålende!

Når det gjelder det sportslige så var det som det alltid er i løping (og nettopp det som gjør løping så fantastisk og inkluderende), mange forskjellige individuelle mål for dagen. Noen ville perse, noen ville gjennomføre på et spesifikt tidsmål, noen ville slå broren sin og noen ville bare være med på festen.

For å begynne med brødreduellen. Henry og Bing har etter hvert rukket å utkjempe noen slag i løpetraséen, men sjelden har det vært så jevnt som i går. Bing startet ut i det høyeste tempoet og ledet med 20 sekunder etter 5 km, men 5 km senere hadde Henry tatt han igjen og satt inn sluttspurten. Bing løp i mål noen sekunder bak Henry, men grunnet nettotider og det faktum at storebror antakelig hadde krysset startmatta noen sekunder tidligere enn Bing, ble det jevnere enn først antatt. Når resultatlistene var klare viste differansen kun ETT sekund – i favør storebror Henry, 46:20 mot 46:21! Tipper vi får se en revansjesugen lillebror ved neste korsvei.

John løp Skjærgårdsløpet for to uker siden på sterke 38:12, og hadde som mål å løpe under 38. Men forholdene i Tønsberg var ikke ideelle, det var varmt og i tillegg viser det seg at Skjærgårdsløpet nok var ca 100 meter for kort. Han åpnet knallhardt og passerte 5 km på råsterke 18:30, men andrerunden ble da desto tøffere. En tid på 38:21 er allikevel mer enn godkjent. Dermed ble han også beste TLK’er for dagen.

Nestemann på lista var Håkon Bull. Han stod riktignok først med DNF på resultatlista (trøbbel med det automatiske tidtakersystemet, de burde ha valgt enn manuell løsning som oss i Skjærgårdsløpet… :-)). Undertegnede kan bevitne at han løp hele løpet, og i mål til en tid på ca 39:40. Det spesielle med Håkon er at han kan holde det samme tempoet i 3 mil til…
PS! I ettertid har EQ Timing lagt inn riktig tid på Håkon, som ble 39:43.

Deretter fulgte Marius og Caspar på hhv 41:20 og 41:27, gode tider, men begge var enige om at det hadde vært en tung dag på jobben.

Beathe ville under 46 og åpnet hardt. Hun passerte 5 km på 22:08, men fikk det noe tøffere på andrerunden. I mål løp hun på 45:40. Hun ble dermed nr. 4 i klassen og nr. 12 totalt av 129 fullførende kvinner.

Stian A. og Øystein plasserte seg godt under 50 minutter og kan si seg meget fornøyde med innsatsen. Jan løp rett i overkant av 50 minutter og var dagens eneste TLK-medlem som vant sin aldersklasse. Han koste seg rundt løypa og syntes ikke det var noe slitsomt i det hele tatt! Her har vi noe å lære, alle som én.

De tre siste som løp 10 km var trekløveret Beate, May-Lisbeth og Cathrine. Beate hadde et klart definert mål om å løpe under 55, mens de to andre skulle ta det litt mer som det kom. Alle tre fullførte med bravur. Beate rundet 5 km på 26:44, fantastisk nok i seg selv, men fikk det, i likhet med mange andre, tøft på sisterunden. Allikevel klarte hun å mane frem den motivasjonen og innstillingen som skulle til for å hente frem de siste kreftene til en sluttspurt. Slutt-tiden ble 54:56, full kontroll hele veien! De to siste løp også under timen, flott innsats!

På 5 km hadde vi noen færre deltakere. Thomas skulle under 20 minutter og gjerne ta med seg familierekorden på kjøpet (holdes for tiden av Joakim på 19:22). Han åpnet friskt og lå an til under 19 etter 3 km, men de siste 2 km ble lange og i mål ble tiden 19:30. Absolutt en meget godkjent tid.

Morten og Maren løp også godt med tider på hhv 21:04 og 21:35. Det er 16 sekunders forbedring ift Mortens tidligere bestenotering på 5 km på 21:20 (satt på klubbmesterskapet på bane i begynnelsen av juni). For Marens del er det ca et halvt minutt bedre tid enn ved Skjærgårdsløpet for 2 uker siden. To gode prestasjoner der altså.

Videre hadde vi Georg med minimal løpetrening på 23:55, samt firkløveret Jeanette, Torild, Bente og Lizeth som også var med og satte TLK på kartet. De 3 førstnevnte innenfor 3 sekunders differanse (!) hvor det var Jeanette som trakk det lengste strået. Og som om ikke det var nok så løp også Hilde og Marius 5 km uten tid, og sørget med det for 3 blad Granly på startstreken.

Under finner dere noen bilder fra lørdagen. (Det var dessverre et par stykker som gikk under fotografens radar i folkehavet, han beklager dette…)

Alle resultater finner dere her