{flike}

johanne
Lørdag var en god dag for Tjøme Løpeklubb. Totalt stilte hele 17 medlemmer til start på en av distansene under Holmestrand Maraton. Ser vi bort i fra Holmestrand Idrettsforening så er vi nok ikke langt unna å være største idrettslag under gårsdagens arrangement! Det er litt uoffisielt og litt vanskelig å holde styr på da noen som kjent står med arbeidsgiver som «klubb», og andre skriver klubbnavnet på forskjellige måter (f.eks Holmestrand Ultraløperklubb/HULK osv), men med dette lille forbeholdet så registrerer vi at alle andre «lag» over oss på lista er enten bedrifter eller kommuner, og det er slettes ikke verst for en liten løpeklubb fra Tjøme 🙂

Når det gjelder selve løpingen så ble det levert fantastiske resultater over en lav (løpe)sko. Det er jo ikke mulig å komme utenom Johanne som nå har fullført maraton i en alder av 15 år! Slutt-tiden var hele tiden underordnet, målet var å gjennomføre maraton før fylte 16. Aldersgrensen for å gjennomføre maraton er normalt 18 år, men i Holmestrand er det åpent også for yngre løpere. Johanne har fått mange gode tips og råd fra Ingrid Kristiansen i løpet av det siste året, og hun har god oppbacking hjemmefra. I Holmestrand var også hele familien med; far Arvid og bror Jørgen løp halvmaraton (sistnevnte debuterte på distansen) og mor Christine var med som heiagjeng og support. Arvid og Jørgen gikk også inn i supportrollen etter at de var ferdig med sine løp. Støtten fra familien var nok god å ha da maraton åpenbart er en fysisk og psykisk prøvelse. Etter 42 tøffe kilometer fullførte hun, og vi vil legge til, med glans. Gratulerer med dagen, Johanne, og gratulerer med å ha nådd målet ditt!

Vi hadde også med en maratonløper på herresiden. Hans-Petter sa før start at han skulle ta det rolig og ville være fornøyd med en tid under 3 t 30 min. Men Hans-Petter er en beskjeden fyr, han så lett ut hele veien og løp på 3:12:30, ny klubbrekord på distansen. Det holdt til en 12.plass av totalt 77 fullførende menn.

På halvmaraton hadde vi med totalt 8 stk og også her var det mye bra løping. Stian gjennomførte et kjempeløp, 1:33:52 og ny klubbrekord. Han følte det gikk greit hele veien og var naturlig nok strålende fornøyd etter målgang. Det samme gjelder Beathe som har hatt som mål helt siden Holmestrand i fjor (hvor hun løp på 1:40:19) og Oslo i høst (1:40:56) om å løpe under 1 t 40 min. Før start var hun usikker på om formen var god nok etter et lengre skadeopphold før jul (prolaps i nakken), men Beathe fullførte til ny personlig rekord og klubbrekord, 1:37:51. Harald hadde for et par uker siden satt seg et mål om å løpe under 2 timer, dette ble justert til 1 t 45 min etter en positiv gjennomkjøring for en ukes tid siden. Med fasit i hånd ble sluttresultatet imponerende 1:36:30. Cato løp i mål like bak på 1:36:50, og deretter fulgte Tor Morten, Simon, Jørgen og Arvid på de neste «plassene».

Vi må heller ikke glemme trekløveret vårt på 10 km, Georg, Cathrine og Beate. Alle gjennomførte til bortimot perfeksjon og var naturlig nok kjempefornøyd med dagen. Georg hadde som mål å løpe under 53, men endte opp på 49-tallet. Cathrine og Beate var også godt under timen, og kunne stolt vise frem medaljene sine etter løpet (se bildeserie).

På 5 km var Ole Henrik 12 fattige sekunder unna målet sitt om sub 20, men dette kommer han garantert til å fikse senere i sesongen. På damesiden leverte Tanja varene og løp inn til ny klubbrekord på 5 km gateløp! Heidi og Ingrid gjennomførte også gode løp og bekreftet med dette en meget god dag for Tjøme Løpeklubb. Moro å se så gode resultater og så mye løpsglede samlet på ett sted!

Resultater for alle TLK-løpere finner dere her, og fra arrangementet generelt her. Gratulerer til alle med vel gjennomført konkurranse!

Se bildeserie fra løpet nederst i artikkelen!

Det ble som nevnt satt flere nye klubbrekorder. Oppsummert som følger:

Maraton menn: Hans-Petter Mietle – tid: 03:12:30
Halvmaraton kvinner: Beathe Skog Hansen – tid: 1:37:51
Halvmaraton menn: Stian Rudshaug Pedersen – tid: 1:33:52
5 km kvinner: Tanja Hoel – tid: 25:10

Vi gratulerer de nye rekordholderne!

Dere finner gjeldende klubbrekorder pr distanse her. Rekordene er delt inn i baneløp, gateløp og terrengløp.
NB! Vi minner om at tidene må være satt mens man er medlem i Tjøme Løpeklubb! Det kan derfor være at noen har løpt raskere før, men da ikke i sin tid som medlem i TLK.

Publisert: 12.04.2015