{flike}

StartTK4Ikke akkurat topp løpeforhold da det fjerde løpet i årets Tjømekarusell ble avholdt søndag. Mye regn natt til løpsdagen sørget for tungt underlag, og en sur nordavind på 7-8 m/s hjalp ikke akkurat på forholdene. Desto mer imponerende innsats av de 14 fremmøtte deltagerne som trosset værforholdene og møtte til start på Lindhøy da vi sesongdebuterte i «sommerløypene» våre. (Frem til nå har vi brukt alternative vinterløyper langs sykkelstien mot Eidene og Havnakrysset.) Vi benytter anledningen til å takke dere som møtte. Vi har sagt det før, men det kan vel gjentas: Det hadde vært kjedelig å arrangere mosjonsløp uten deltagere.

Over til løpingen. Det hersket liten tvil om at løyperekorden i kort løype (2,2 km), 8:18 satt av John Frisli Jahre i september 2015 (for øvrig dagen etter at han løp halvmaraton i Oslo), skulle få kjørt seg da påmeldingen fra Hauk Are Fjeld tikket inn sent lørdag kveld. Hauk har i flere år løpt for en av Norges beste friidrettsklubber, Ullensaker/Kisa, og dermed også trent sammen med flere av landets beste mellomdistanseløpere. Mange kjenner han kanskje best fra løpekursene han holdt for oss i fjor sommer, hvor han instruerte mer enn 30 TLK-medlemmer i effektiv løpeteknikk, teori og styrketrening. Fra og med i dag kjenner vi han også som ny løyperekordinnehaver i Tjømekarusellens korte løype! Tiden 7:08 er fantastisk god, og kanskje enda bedre enn forventet under de rådende forhold.

Men Hauk var ikke den eneste som løp bra. Blant jentene utmerket Nora Øyen seg på strålende vis da hun også satte ny løyperekord i den korte løypa med tiden 10:38. Hun senket dermed sin egen personlige rekord med over minuttet og løp 12 sekunder raskere enn forrige løyperekord på 10:50, tilhørende Jenny Hem Gjerde, klubbvenninne fra Tønsberg Friidrettsklubb. Nora har dobbelt klubbmedlemskap i TFIK og Tjøme Løpeklubb, og dermed er dette også ny klubbrekord for TLK. På andreplass fulgte Julie Wiik på 11:03 etter skadeavbrekk, og hun løp seg inn på en topp 3-plassering på Tjømekarusellens Topp 10. Frida og mamma Cathrine Bjørnestad (som hadde klubbrekorden før dagens løp) var de to siste deltagerne i kort løype. De løp sammen store deler av løypa, men Frida hadde skumle planer. 200 meter før mål satte hun inn en herlig sluttspurt og løp i mål 5 sekunder før opphavet!

I den lange løypa (6,1 km) ble det også løpt bra. Ole Kulbraaten fra Tønsberg Friidrettsklubb har vært med én gang tidligere (november 2015) og løp da på 23:52. Den gangen var det nok vesentlig bedre løpeforhold enn tilfellet var i dag, så dagens 23:49 er en sterk prestasjon. Faktisk er han med den tiden den tredje raskeste gjennom tidene i den lange løypa, kun slått av John Frisli Jahre og Øyvind Pedersen (Tønsberg triathlonklubb). På de to neste plassene fulgte Jan Kristian Johansen og Morten Almquist. Sistnevnte strakk sin imponerende deltagerrekke til 19 av 19 deltagelser i Tjømekarusellen, og ligger nå 1 løp foran Beate Husby som har 18. Beate var også med i dag, men misset marsløpet grunnet litt merkelige prioriteringer (eller påskeferie som det også kalles). Nå spørs det om Morten gir fra seg ledelsen med det første. (Vi glemte faktisk å omtale dette sist da vi var mer opptatt av det splitter nye tidtakerutstyret vårt. Sånn er det med nytt leketøy.) Øvrige deltagere i lang løype var Tor Morten Rindsem, Øystein Granly, May-Lisbeth Solheim Hansen og ikke minst debutant (og ganske nytt TLK-medlem) Monica Bugge Larsen.

Siri-Emilie var eneste deltager i barneløpet. Litt vind og regn stopper ikke en liten tøffing fra Utbygda!

Resultater finnes her.

Bilder fra løpet finner dere i bildegalleriet under. Vi takker Jeanette Tranberg som stand-in fotograf da vår faste fotograf Stine hadde valgt å reise til London fremfor å være til stede på dagens karusell-løp (når vi først er inne på dette med merkelige prioriteringer).

Uten gode medhjelpere blir det sjelden godt resultat. Vi takker også Thomas som hjalp til med tidtaking og løypevaktfunksjon, og Cathrine og Øystein som tok inn all løypemerking etter løpet! Meget velkommen hjelp!

Neste løp i Tjømekarusellen er søndag 15.mai. Det er i pinsen så da satser vi på at værgudene er i godlune.

Publisert: 17.04.2016