{flike}

Forrige uke tok vi av oss hatten for en rekke TLK-medlemmer som hadde vært ute og representert TLK i diverse løp. Denne uka tar vi av oss hatten på nytt.

Rallarvegsløpet

Hvert år sykler over 20.000 turister den populære Rallarvegen. Julie Wiik foretrekker å løpe. I år som i fjor har hun gjennomført Rallarvegsløpet med stor suksess. Løpet går over to dager og er totalt 81 km langt. Det løpes 54 km den første dagen og 27 km på dag nr 2. Julie løp bra og lå på 6.plass etter første etappe. På dag 2 gikk hun hardt ut fra start, holdt det gående hele veien og løp 27 km på 2.16.55. Hun ble nr. 3 på etappen, og løp seg med det opp til en 4.plass sammenlagt. Vi applauderer!

Her er en reportasje fra løpet på Kondis.no, og vi låner også et bilde fra Kondis v/ fotograf Bjørn Johannessen:

julie wiik
Julie i fint driv langs Rallarvegen. Foto: Bjørn Johannessen/Kondis.

Hornindalsvatnet Maraton og Mefjellet Opp

Men det var flere TLK’ere som valgte å konkurrere både lørdag og søndag. John og Marius Frisli Jahre hadde nemlig meldt seg på to ulike løp på to dager. På lørdag løp John halvmaraton på 1.38.26 og Marius 10 km på 41.36 i Hornindalsvatnet maraton, mens på søndag deltok begge i motbakkeløpet Mefjellet Opp. En relativt aktiv helg for de to løpeglade guttene kan man godt si.

resmefjellet

Morsomt å konkurrere mot og stå på samme resultatliste som (og faktisk ikke så langt bak…) verdens desidert beste fjelløper de siste årene. Kilian Jornet er seks ganger verdensmester i «sky running», tre ganger verdensmester i ultraløp og har vunnet alle de store internasjonale fjelløpene flere ganger. Jornet er også mannen som løp opp Mount Everest på 26 timer (verdensrekord), uten bruk av tau og ekstra oksygen!

johnfj
John nesten på toppen av Mefjellet 1100 m.o.h. (Foto: Martin Hauge-Nilsen/Kondis)

mariusfj
Marius fulgte like bak John og Kilian. (Foto: Martin Hauge-Nilsen/Kondis)

Dolomites Skyrace

Sist, men ikke minst (og litt apropos Kilian Jornet og fjelløping), har Knut Ole Myrberg vært ute og deltatt i nettopp et fjelløp, nærmere bestemt Dolomites Skyrace i Italia. Løpet er 23,5 km langt (12 km oppoverbakke, 11,5 km nedoverbakke) og går av stabelen i fjellområdet Dolomittene som ligger helt nord i Italia og er en del av de Syd-Tirolske Alpene. Knut Ole var med først og fremst for opplevelsens skyld, og opplevelsen var i følge hovedpersonen selv, meget god. Han kom seg i mål uten nevneverdige problemer, godt innenfor maksimaltiden.

komy1
Knut Ole og hans gode venn Ivano på vei opp en fjellside i Dolomittene.

Vi tar av oss hatten for alle TLK’ere som til stadighet deltar og setter sine preg på alle disse løpene rundt om i Norge og Europa.

Til slutt tar vi med noen sitater fra verdensmesteren selv, Kilian Jornet, som vi synes passer godt inn i TLKs treningsfilosofi 🙂

– Følelsen er den samme for en verdensmester og en nybegynner. Det er det som er så vakkert med løpesporten. Den er ikke bare for eliten.
– Det viktigste er å holde lidenskapen i gang. Du må aldri føle deg tvungen til å trene, og du må alltid være ærlig med deg selv.

Publisert: 24.07.2017