{flike}

hpm2017 2

For å ta overskriften først. Sesongavslutning? Nei, egentlig ikke. Det er fortsatt mange store og små løp igjen i 2017.

Blant annet har Håkon Bull allerede vært ute i dag og tatt en soleklar klasseseier i Bygdøymila, som gikk unna på 40.30. Frank Jacobsen løper New York Marathon den 5.november. Vi vet at flere leker med tanken om å løpe en distanse (10, halv eller hel) i Jessheim Vintermaraton søndag 19.november. Videre har vi den lokale utgaven av barteløpet lørdag 4.november, til inntekt for kreftsaken. Vi har Tjømekarusellen i november og desember, og noen skal sikkert også løpe Tønsbergløpet på selveste Nyttårsaften. Eller Kondis’ nyttårsløp i Oslo for den del. Puh!

Det går alltid et løp. Allikevel velger vi å kalle Hytteplanmila for en slags sesongavslutning siden det var siste gang i år at vi samlet såpass mange på et så stort løp.

Og det var flere som benyttet anledningen godt. Vi tar en kort gjennomgang av TLK-løpernes innsatser:

Øystein Anmarkrud: 33.51. Ny PB og klubbrekord på 10 km for TLK! Hadde et mål om sub 34:30. Lekte med tanken om å se 33-tallet på en god dag, etter en særdeles god høst der han har senket sine personlige bestenoteringer i løp etter løp. 1.16.51 på halvmaraton. 16.35 på 5 km. Hvor skal det ende? Vel, foreløpig tar det en ‘pause’ på 33.51 på 10 km. Som Fredrik Vedvik, ikke helt ukjent i løpemiljøet selv, skriver på Øysteins Strava-profil: Det er ikke mange som hopper over 34-tallet på sin ferd mot 30-tallet. Forrige pers var 35.28 (Kristinaløpet).

Jan Kristian Johansen: 40:27 ny PB. Har virkelig fått opp farten etter at han fikk på seg TLK-trøya (Jan Kristians egne ord). Ikke at han var direkte treg før heller, men med 19:15 i en kupert 5 km i Re forrige helg, og 40:27 i går, er det kanskje noe i det 🙂

Morten Almquist: 42:58. Løp maraton for 6 dager siden! Beina var tunge, naturlig nok. Normal restitusjonstid etter et maraton ligger nærmere 3-4 uker. Noen bruker til og med tommelfingerregelen 1 restitusjonsdag pr løpte km, dvs 42 km = 42 dager. Da er det tøft å løpe 10 km seks dager etter maraton! Pust og puls var bra, men beina var tunge. Det løsnet litt etter hvert, og de siste 2 km gikk unna på 4:06 pr km!

Anne-Sofie Fjeldstad: 43.33. Fikk et litt dårlig utgangspunkt da hun startet litt beskjedent på halen av 45-toget. Veldig mange ønsker å løpe mila under 45 minutter, dermed var det mange som måtte passeres. Men hun kom seg forbi til slutt, fikk satt opp farten og løp inn til dagens beste klasseplassering for TLK. Sterk 4.plass av 72 deltagere i klassen.

Geir-Morten Hansen: 43:43. 12 sekunder bak persen fra Hytteplanmila i 2014. Løp første halvdel på 21:52 og andre på 21:51 – negativ splitt! 🙂 Det skyldtes nok mer flaks (og medvind) enn kald beregning, allikevel var det en ny og oppløftende opplevelse å ikke gå fullstendig tom for krefter halvveis. Jeg vil gå så langt som å si at det var en av mine beste løpsopplevelser noensinne, kanskje først og fremst pga lave forventninger.

Tor Morten Rindsem: 44:51. Supert løp. Har løpt 20 sekunder raskere før (44:31 i 2015), men var godt fornøyd med en tid under 45 minutter. Og med god grunn. Tor Morten har etter hvert kommet opp i en alder hvor han ikke blir noe yngre med årene (i motsetning til oss andre) 🙂

Freddy Skjenken: 47:14 ny PB. Freddy tror kanskje han har løpt raskere i sine yngre dager, men vi opererer uansett med vår egen tidsregning: Før og etter stiftelsen av TLK 🙂 Freddy er for øvrig eneste TLK-medlem (som vi har oversikt over) som har fått Forsvarets medalje for edel dåd – da han satte sitt eget liv på spill for å redde en liten gutt. Her er en flott artikkel i Tønsbergs Blad om hendelsen – og generelt Freddys karriere i Forsvaret, for den som ønsker å bli bedre kjent med humørsprederen fra nord.

Øystein Granly: 48.23 ny PB. Flott løpt av Øystein kun 6 dager etter å ha fullført halvmaraton i Amsterdam. Ny pers på mila med 23 sekunder! Det er rett og slett utrolig imponerende av Øystein, som ikke har skulket unna treningsarbeidet i høst.

Victoria Andresen: 48:31 ny PB. I likhet med Anne-Sofie var også Victoria og Marit (se under) svært så beskjedne med sin egen plassering i startfeltet og måtte løpe i kø i begynnelsen av løpet. Mens Anne-Sofie stod bakerst i 45-feltet, befant Victoria og Marit seg bakerst i 50-feltet. Og om 45-feltet var stort så var 50-feltet kanskje enda større. Dermed var det mange løpere som måtte passeres på veien. Allikevel ble det ny pers med 6 sekunder for Victoria. Neste år starter hun lenger foran 🙂

Marit Kullerud: 48.51 ny PB…? Hvem vet, men hyggelig var det i hvert fall å få enda et nytt TLK-medlem i løpet av gårsdagen. Måtte som Victoria løpe litt i kø, men det så ikke ut til å legge en demper på stemningen. Løp inn til en suveren tid og 35.plass i klassen.

Jan Jørgensen: 49:52. Jan er alltid i godt humør, i går var intet unntak. Han fortsetter å levere suverene resultater, god tid og en flott 8.plass i klassen! Men for Jan, som for mange andre, er det ikke tidene, men derimot løpegleden som er det aller viktigste. En super dag med gode løpevenner!

Charlott Fredholm: 50:31. Tidenes nest beste 10 km for Charlott som løp på 49:43 i 2015. Fikk litt krampe rundt 7 km og kontrollerte inn til mål uten å ta unødige sjanser.

Jeanette Tranberg: 52:37 ny PB. Solid ny personlig rekord av Jeanette som hadde sin forrige pers på 54:01 fra Hytteplanmila 2016. Hadde sørget for optimal oppladning til løpet ved å reise opp dagen i forveien og overnattet på hotell. Var også tidlig ute i Holehallen og holdt av bord til oss andre. Stor takk til Jeanette og Morten for dette!

Jorid Eidsmo: 55.12. Litt bak persen fra i fjor (53:50) da hun fikk drahjelp av Beathe, som den gang pisket Jorid gjennom de 10 kilometerne med hård hånd (eller ‘motiverte’ som Beathe kalte det). I år måtte hun klare seg på egen hånd. Og det gjorde hun godt. Vant familieduellen mot Tron Olav, noe som sørget for god stemning i bilen på vei hjem etter løpet.

Beathe Husby: 55.53. Har løpt både raskere og saktere før, men var fornøyd med årsbeste på 10 km. Hadde et mål om å løpe under 57 minutter og klarte det med god margin. Ble såpass inspirert at hun allerede har satt sine mål for 2018: 4 x pers, dvs nye bestenoteringer på 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton.

Tron Olav Johannessen: 56.11 ny PB. Løp sin første 10 km i konkurransesammenheng noensinne, og utnevnes herved til den moralske vinneren av Hytteplanmila 2017! Fikk magetrøbbel og måtte gå litt, men kjempet seg heroisk til mål.

gladegutter
Tre glade gutter med fine medaljer: Tor Morten, Jan og Freddy

Hytteplanmila 2017 ble, som den pleier å bli, en suksess! Synes arrangøren gjorde en aldeles strålende innsats. Tross litt kø-løping som nevnt i avsnittene over, synes jeg personlig det gled bedre unna i år, enn det gjorde i fjor. Og det med flere deltagere. All honnør til arrangøren, men det spørs om ikke tålegrensen er nådd nå, både med tanke på antall løpere i løypa og, ikke minst, kapasiteten i hallen.

Men der det er hjerterom er det som kjent husrom, og på Hytteplanmila er det utvilsomt mye hjerterom.

Klubbtur 2018?

Og du…. I går ble tanken om klubbtur til Hytteplanmila 2018 født. Med buss, overnatting, bankett etter løpet og buss hjem igjen. Vi har allerede en klubbtur til Gøteborg i mai, men der er det som kjent bare halvmaraton. Vi har tidligere snakket om en klubbtur nr. 2 i 2018 – for de som ikke ønsker, eller det ikke passer – å dra til Gøteborg..

På Hytteplan kan den enkelte skreddersy sin egen deltagelse. Reise opp på fredag eller lørdag, overnatting eller ikke, bankett eller ikke, her er det mange muligheter. Dette er en idé vi må diskutere nærmere 🙂

Ha en fin uke, og en sprek avslutning på 2017. Skal du ikke konkurrere mer i år så er det greit å vite at treningene fortsetter som før, med løping tirsdag og torsdag kl 19, og styrketrening lørdag kl 11.

Vi snakkes, sees og løpes!

Publisert: 22.10.2017