{flike}

Hytteplanmila pleier å være bankers på terminlista for mange, og årets utgave var intet unntak. Flere var tidlig ute med å melde seg på, noe som har både sine fordeler og ulemper. På den ene siden er du sikret plass (i år ble løpet fulltegnet flere uker i forveien), men til gjengjeld aner man selvfølgelig ingenting om form og eventuell skadesituasjon såpass lang tid i forveien. Vi hadde da også våre forfall, og av 23 TLK’ere som var påmeldt var det «kun» 16 som deltok.

Vi kaller det en slags sesongavslutning selv om vi vet at noen også har planer fremover. Jessheim vintermaraton, New York Marathon, Adventsløpet mm.

TLK
TLK på tur

Totalt stilte 2145 deltagere til start. En solid deltagerrekord for Hytteplanmila. Dette ble lagt godt merke til inne i Holehallen, men ute i løypa gikk det overraskende greit. Litt knuffing her og der, særlig i startfeltet, og spesielt Bing var uheldig å tråkke over. Men man kjører da ikke 2 timer for å delta i løp bare for å bryte etter 20 meter så Bing fullførte – MED overtråkk – dog i et noe lavere tempo enn han kanskje hadde tenkt seg.

Det bør ikke komme som noen overraskelse at dagens raskeste TLK’er var Joakim Skadal. Etter å ha løpt på 38.05 i 2015 var årets mål satt til 37.30. Joakim fikk opp farten fra start, kilometerne gikk unna på 3:42 i snitt, og han løp i mål på 37.02! Det er ny pers med over minuttet og ny klubbrekord på 10 km gateløp. Nå legges imidlertid løpeskoene bort for i år for nå er det skisesongen som gjelder for Joakim.

Bjørn Skotte og Morten Almquist hadde en god treningsøkt sammen sist tirsdag, og selv om Bjørn har ligget med feber de siste par-tre dagene, så ikke det ut til å hemme han nevneverdig der han løp inn til 39:20! Alltid lett i steget, Skottemann! Morten fant også godfølelsen og senket sin tidligere pers fra 42:19 (Hytteplanmila i fjor) til årets 41:42! Det kan virke som om fremgangen ikke har noen ende for Morten.

En annen som virkelig har funnet godfølelsen er Line Yvonne. Hun var den siste av TLK’erne som rakk å melde seg på før det ble fullt, og etter å ha satt ny personlig rekord på halvmaraton i Oslo i høst ble det en ny opptur. Det ble ny bestenotering på 10 km med 48.50, og det uten å ha vært i nærheten av den beryktede kjelleren.

14557528 1285385261502553 8289794501171573348 n
Line Yvonne nærmer seg mål. Foto: Arrangøren

Beathe sliter med en vond akilles og burde kanskje ikke ha løpt i det hele tatt, men hadde gjort en avtale med Jorid litt tidligere i år om at de skulle løpe sammen i Hytteplanmila. Og man svikter da ikke en lagkamerat i nød, langt mindre en venninne, så da ble det løping på begge to. Jorid hadde et mål om å løpe på 56:30, men Beathe syntes at det var litt beskjedent og la opp til sub 55! (Det fortalte hun selvfølgelig aldri til Jorid…) Farten ble holdt oppe hele veien, men alle forsøk på humor underveis i løypa ble slått hardt ned på. Det kunne fort ha endt med en rett høyre og en slutt på det gode samarbeidet, men det gikk bra, og Jorid løp i mål til en SOLID ny pers på 53:50!

BJ
To gode løpevenninner før start.

Inspirert av det gode samarbeidet mellom Beathe og Jorid hadde også Thomas Bjørnestad og undertegnede inngått en avtale om samløping. Målet var å få Thomas ned på 52-tallet, ganske ambisiøst med tanke på at gjeldende pers før løpet var 56.47. Men Thomas løp som en klokke, banket kilometer etter kilometer mellom 5 blank og 5:20, og løp inn til 52:34! Ny pers med over 4 minutter! (Fartsholdertjenester kan bestilles på geirmorten@harelabb.no).

Harejobben varte riktignok bare i 9,8 km, for da var det bakkespurt! Og er det bakkespurt detter skylappene ned (for noen). Blikket går i svart, bakken skal forseres! (Dette var selvfølgelig avklart med Thomas før start :-)). Mer om det lenger ned.

Det er ikke til å legge skjul på at det foregikk en aldri så liten ekteskapsbatalje mellom Thomas og Cathrine under gårsdagens Hytteplanmil. Thomas har, som flere andre i klubben (vi nevner ingen navn her…), opplevd å få «tjejdäng» av egen ektefelle, alltid et sårt tema. Det ble truet med å ikke få sitte på hjem, avhengig av hvem som slo hvem.

Og selv om Thomas åpnet hardest og lå et stykke foran ved 5-6 km, så kunne vi ikke unngå å legge merke til at Cathrine kom stadig nærmere hver gang vi snudde oss… og etter 9 km hadde hun hentet inn hele forspranget og begynte å gli ifra… Thomas ga alt, men klarte ikke å tette luka. I mål var avstanden 8 sekunder i Cathrines favør. Heldigvis, som man kan se på bildet under, så var alt glemt like etter målpassering. Alle var venner og mest opptatt av den fantastiske prestasjonen begge hadde gjort! Thomas perset med 4 minutter og Cathrine med 1 og et halvt. For en fremgang!

14804749 1299855840094283 850873171 n
Hvil deg nå, du er sliten… (mil etter mil…)

Tor Morten, Øystein, Jan, Charlott, Jeanette og May-Lisbeth utgjorde resten av TLK-gjengen på tur. May-Lisbeth og Charlott løp henholdsvis ca 3 og 2 minutter raskere enn i Re for en uke siden! Jeanette hang seg på Beathe og Jorid, mens de tre gutta presterte solid mellom 45 og 49 minutter. Totalt sett var det en fin gjeng som leverte flotte prestasjoner og var stort sett meget godt fornøyd med dagen på Røyse. Alltid hyggelig å være på tur med TLK, og Hytteplan er blant de fineste turene!

Bakkespurt!

Til slutt en en kjapp oversikt over hva Hytteplanmila egentlig handler om (for noen…), nemlig bakkespurten de siste 200 meterne opp til mål 🙂

I fjor var det som vi husker Sindre Sæhle som ble kåret til Tjøme Løpeklubbs ubestridte spurtkonge da han banket alle sammen, inkludert Joakim og Thomas Skadal, Bjørn, Håkon, Marius m.fl, med den meget gode tiden 49 sekunder. Og tro det eller ei, men i år ble den tiden faktisk slått! Bjørn forserte bakken på utrolige 48 sekunder, det er fort ass… Jo, og så var det en til, og han var visst enda raskere… 😉
Her er de tre beste tidene i årets utgave:

Geir-Morten Hansen – 43 sekunder
Bjørn Skotte – 48 sekunder
Joakim Skadal – 53 sekunder

(Smiley…)

Alle resultater finner man her

Publisert: 23.10.2016