{flike}

IMG 4377Søndag ble årets Tjømekarusell avsluttet med en god dose brask og ikke så rent lite bram. Værgudene hadde tydeligvis bestemt seg for å sette både arrangørstab og deltagere på prøve i årets siste løp, men noen avlysning var selvfølgelig aldri på tale. Spesielt ikke med tanke på dagens hovedformål – innsamling til Barnekreftforeningen i Vestfold. Etter en kjapp rekognoseringstur ned til løypas mest værutsatte område, nederst på Gon/Barkevika, ble det bestemt at lang løype skulle flyttes ut av «ekstremsonen» og opp til «trygg sone» rundt Lindhøy/Solvangfeltet. Lang løype ble dermed 3 runder i den korte løypa, noe som ville gi en total distanse på 6,75 km mot normalt 6,1 km.

Med uværet fulgte også en viss usikkerhet rundt hvor mange som ville møte opp. Og selv om man alltids kunne ha håpet på flere sier vi oss fornøyd med deltagerantallet på 21, like mange som i desember 2014, da med langt finere løpevær. Og selv om oppmøtet muligens var noe beskjedent så var det absolutt ingenting å si på givergleden! De aller fleste valgte å betale mer enn startkontingenten på 50 kroner, og når vi tar med alle de som har betalt inn til konto så er det innsamlede beløpet i skrivende stund oppe i over 3800 kroner! Det synes vi er flott, og vi takker alle som har bidratt. Endelig beløp overføres Barnekreftforeningen i Vestfold torsdag 10.desember så hvis det er flere som ønsker å bidra kan dette gjøres til og med onsdag 9. Kontonummeret er i så fall 2470.28.96815 (Tjøme Løpeklubb).

Lang løype – 6,75 km

Over til selve løpet. I lang løype, som altså var ny for anledningen, ble det en ny duell mellom vår egen John Frisli Jahre og Driv-løperen Leif Sægrov. Sistnevnte har tatt turen fra Enebakk hele 4 ganger for å være med i Tjømekarusellen. Etter flere jevne dueller hvor John har gått seirende ut hver gang med alt fra 1 til 5 sekunder (senest 5 sekunder i Adventsløpet på Teie sist lørdag) var det endelig Sægrov sin tur til å juble. De holdt sammen stort sett hele veien fra start til mål, men mot slutten av den siste runden ble Sægrov for sterk, dro ifra i nedoverpartiet fra Solvangfeltet ned til Tjømehallen og løp inn til seier. Hans-Petter Mietle ble nummer 3, og resten av rekkefølgen finner dere i resultatlisten nedenfor.

IMG 4378
Startfeltet på den lengste distansen (foto: Stine)

I kvinneklassen ble det også jevnt. May-Lisbeth og Cathrine vekslet på å ligge i front, men til slutt var det Cathrine som trakk det lengste strået og løp i mål 10 sekunder foran May-Lisbeth.

IMG 4384
Starten har gått på den korte distansen (foto: Stine)

Kort løype – 2,25 km

I den korte løypa løp Nora Øyen inn til ny klubbrekord for ungdom (13-16 år) idet hun senket sin egen rekord fra 11.48 til 11.40. Meget sterkt løpt under særdeles tunge forhold med mye vind og sleipt underlag. Blant gutta var det Marius Frisli Jahre som utmerket seg aller mest ved å løpe de 2,25 kilometerne på sterke 8.40 som er tidenes fjerde raskeste tid i denne løypa. For øvrige resultater henviser vi til resultatlisten under.

Debutanter

I årets siste karuselløp hadde vi 3 debutanter. Det var Jørn Willy Olafsen og Synnøve Wang fra Tønsberg Triathlonklubb og Anne Britt Larsen fra Tjøme. Sistnevnte har i dag meldt seg inn i Tjøme Løpeklubb og er dermed TLK-medlem nr 158!

Resultater TK 2015 – løp 10

100 % oppmøte

Med søndagens deltagelse har Morten Almquist og Beate Husby deltatt i 15 av 15 løp så langt i Tjømekarusellen! 100% oppmøte i 2014 (5 løp) og 100% oppmøte i 2015 (10 løp)! En imponerende statistikk.

Takk for i år!

Vi takker alle deltagere for oppmøtet og for en fin karusellsesong. Uten dere hadde det blitt kjedelig å holde på. En stor takk rettes også til alle dere som har hjulpet til med å få alle arrangementene vel i havn i år, dette gjelder også for Skjærgårdsløpet, Kulturstafetten og alle klubbmesterskapene vi har hatt i løpet av sesongen. Heming Leira, grunnlegger og web-redaktør i Kondis.no skrev et glimrende innlegg om frivilligheten i idretten for et par uker siden. Jeg kan herved bekrefte at dugnadsånden lever i beste velgående på Tjøme!

Premier

Med det tiende og siste løpet vel i havn så er også årets Tjømekarusell avsluttet, og nå gleder vi oss til årsfest med premieutdeling fredag 8.januar. Etter søndagens løp er loddene til Tjømekarusellens uttrekkspremier fordelt (her må man ha vært med minst 3 ganger i løpet av 2015 på en av hoveddistansene – barneløpet teller ikke):

  Antall
Almquist, Morten 10
Husby, Beate 10
Sørensen, Henning Husby 7
Bjørnestad, Cathrine S. 6
Hansen, May-Lisbeth S. 6
Tranberg, Jeanette 6
Granly, Øystein 5
Jahre, John Frisli 5
Morgenstierne, Ole Henrik 5
Rieber-Mohn, Caspar 4
Berger, Maja 3
Bjørnestad, Frida J. 3
Bjørnestad, Thomas 3
Bryn, Georg 3
Hansen, Beathe Skog 3
Jahre, Marius Frisli 3
Kristiansen, Bing 3
Skarstein, Adrian 3
Storm-Syslak, Albertine 3
Sægrov, Leif 3

Vi minner også om at alle barn til og med 12 år som har deltatt minst 1 gang i løpet av året – enten i barneløpet eller på en av hoveddistansene – får premie på årsfesten. Dette er i alt 38 barn. Alle deltagerlister ligger under de aktuelle løpene i 2015.

Videre er det kanskje noen som husker at vi lovet bort 2 nye hettegensere som skulle trekkes blant alle TLK-medlemmer som deltok i både november- og desemberløpene. Vel, trekningen er foretatt, og vi kan gratulere Cathrine Bjørnestad og Hans-Petter Mietle med splitter nye hettegensere som bestilles i januar. Det blir mulighet for å prøve størrelser på årsfesten. For øvrige TLK-medlemmer vil det være mulig å sikre seg genseren gjennom en ordinær bestilling. Mer info om dette kommer i løpet av uken.

Vi sees på årsfesten den 8.januar! (Men før det på løpetrening tirsdager kl 19 og torsdager kl 18, for ikke å snakke om Tjøme på langs 3.juledag!)

Publisert: 7.des 2015