{flike}

10665688
Det var ingenting å utsette på forholdene da slalåmbakkene ved Tryvann skulle forseres i motbakkeløpet Oslos Bratteste lørdag. Blå himmel, sol, 16-17 grader og ikke en eneste tåkeflekk i sikte sørget for en aldeles plettfri ramme rundt arrangementet. TLK hadde med 3 deltakere, alle hadde vært med før og alle kan bekrefte at dette var den beste opplevelsen hittil.

Starten går i bunnen av Wyllerløypa i Tryvann alpinsenter. Første mellomtid har det meget dekkende navnet “Helveteskneika”, en bakke med ca 30% gjennomsnittlig stigning. Hvis du er uheldig og snubler her så er sannsynligheten til stede for at du plutselig befinner deg i bunnen av bakken igjen. Etter denne kneika fortsetter ferden opp Wyllerløypa, ca 1400 lengdemeter og 305 høydemeter – en gjennomsnittlig stigning på 22%. Deretter et meget kjærkomment midtparti bestående av 550 meter slak nedoverbakke og flatmark før man avslutter med ca 650 meter oppoverbakke til toppen av Tryvannskleiva. Med 113 høydemeter i løpet av den siste delen avslutter man med ca 17,5% gjennomsnittlig stigning. Nesten flatt der altså.

Det var Stian A, Stine og Geir-Morten som skulle forsvare TLK’s ære denne dagen. En brokete forsamling, men alle var i hvert fall enige om å gjøre sitt beste.

Stian var med i 2011, og selv om det har blitt mye fokus på håndballen i det siste, forståelig nok som en av nøkkelspillerne på et lag med stø kurs for 2.divisjon, så var målet helt klart å sette ny pers. Men, med et treningsgrunnlag som muligens kan oppsummeres som litt for mye kortintervaller og litt lite kapasitetstrening, kom melkesyra fort og tankene om å bryte likeså. Allikevel ble både melkesyre og vonde tanker dyttet unna på imponerende vis med en jernvilje bare tjømlinger på rekordjakt kan fremvise. Stian fullførte til ny pers med godt over minuttet.

Stine har vært med 2 ganger tidligere, men sliter med vonde legger og minimalt med trening for tiden, så for henne var det en seier bare å være med. En ekstra motivasjonsfaktor kunne man dog finne i startoppsettet – hun skulle nemlig starte et par puljer foran papsen sin. Målsetningen ble dermed å gjøre det som gjøres kunne for å passere målstreken først i denne høyst uhøytidelige familieduellen. Og det klarte hun med glans, selv med vonde legger og flere selvpålagte stopp underveis i løypa. Bra, Stine!

Og så var det sistemann da? Jo, takk bare bra, 4 sekunder unna persen fra 2011, og formen er muligens i anmarsj. Enten det eller så var det Red Bull’en som gjorde underverker. Bare 7 sekunder bak kjekkasen Nicolai Cleve Broch! Vet egentlig ikke om det er bra eller dårlig, men han har jo ikke vært så mye på TV i det siste så det er mulig han har ligget i hardtrening i Wyllerløypa. Vi satser på det siste.

Resultater fra TLK’s løpere finner man her.
Offisielle resultatlister her.