{flike}

HK10
Lørdag 9.mai var en dag mange TLK-medlemmer hadde sett frem til i lang tid. Dette var dagen da 45 entusiastiske løpere (inkluderert noe «innleiepersonell» – kommer tilbake til dette) skulle representere Tjøme Løpeklubb for første gang i Holmenkollstafettsammenheng. Et fantastisk antall deltagere for en debuterende klubb. For historisk interesserte så er Tjøme Løpeklubb faktisk grunnlagt på bakgrunn av 3 års deltagelse i Holmenkollstafetten under det gamle lagnavnet Tjøme All-Stars. Dagen etter stafetten i 2014 ble de første tankene sådd om en ny løpeklubb på Tjøme – og ca 1 måned senere var klubben stiftet. Derfor vil Holmenkollstafetten alltid stå som en bauta i klubbens historie og alltid være blant de første løpene på terminlista når nye sesonger skal planlegges.

Men det var ikke bare tjømlinger som hadde tatt turen til hovedstaden. Det ble satt ny deltagerrekord med over 3100 fullførende lag – nesten 50000 løpere samlet i Oslos gater – noe som skulle vise seg å by på store utfordringer i vekslingsfeltene utover dagen… I de to største klassene, A1 (Mix flertall menn) og A2 (Mix flertall kvinner), deltok henholdsvis 1695 og 1003 lag. Våre 3 lag fordelte seg med 2 lag i klasse A1 og 1 lag i klasse A2.

I utgangspunktet hadde vi 45 løpeklare TLK-medlemmer på blokka, eller egentlig flere da tidlige forfall ble erstattet med atter nye TLK-løpere. Derimot gjorde diverse sene forfall og skader til at vi ble nødt til å hente inn hjelp utenfra. En stor takk rettes derfor til de som kunne stille på kort varsel fra Mågerø, samt to arbeidskamerater av Thomas Skadal. Om noen av dere skulle ha fått mersmak så finner dere et valg oppe til høyre som heter «Bli medlem»…

Når det gjaldt ambisjoner så var nok disse noe divergerende for de forskjellige lagene. Førstelaget vårt hadde et relativt hårete mål om å løpe under 1t 5min og topp 40 plassering, andrelaget under 1t 12 min (premiekravet), og tredjelaget rett og slett bare å ha det gøy! Til syvende og sist var det bare ett av lagene som nådde målet, man kan jo kanskje gjette hvilket 🙂 Når det er sagt så ble det levert svært gode prestasjoner, og ikke så rent lite idrettsglede, gjennomgående for alle tre lagene.

Hvis vi begynner med førstelaget så er det vanskelig å komme utenom Markus Moe som løp den lengste etappen, 2840 meter, på 8:56, noe som gir 48.beste etappetid (av 1695 lag) i klasse A1. Dette er meget sterkt med tanke på at de fleste lagene stort sett setter opp sin beste løper på denne etappen. Videre hadde Sebastian Skjenken 57.beste etappetid med 2:38 på etappe 14 (840 meter), og Stian Ferborg Andersen 72.beste etappetid på etappe 3 (600 meter) med tiden 1:50. Dagens mest fremtredende prestasjon ble nok allikevel levert av Ole Auran som tilbake de 1260 meterne på den 5.etappen på imponerende 3:44 (!), og dermed 7.beste etappetid (igjen av 1695 lag)!

Etter Oles etappe lå laget på en meget sterk 19.plass sammenlagt, og etter Markus’ 10.etappe var vi fortsatt i rute til å nå målet om 1t 5min. Dessverre gikk det som det «måtte» gå, det var som Jon Einar ganske beskrivende oppsummerte situasjonen «litt Beirut i vekslingssonen», det ble kluss i både den 10. og den 11.vekslingen, og sekundene (og minuttene) fløy ubønnhørlig av sted. Med 40 cm løpebredde i vekslingsfeltet og tusenvis av løpere som pakket seg sammen, så fant aldri Markus og Adrian hverandre ved inngangen til Frognerparken. At mange av de andre lagene frekt nok hadde valgt blå trøyefarge, det samme som oss, hjalp ikke stort på situasjonen. Etter noe tids leting frem og tilbake i vekslingsfeltet valgte Markus å løpe videre på de 1530 meterne gjennom Frognerparken, tøft nok i seg selv når man nettopp har tilbakelagt nesten 3000 meter på under 9 minutter. Problemet som da oppstod ved neste veksling var at Kristine, som stod og ventet på Adrian, ikke var forberedt på at det var Markus som kom, slik at det oppstod en viss usikkerhet rundt hvem som skulle veksle med hvem. (Vi hadde jo 3 lag som løp i samme antrekk, og alle hadde kun konsentrert seg om «sine» vekslinger). Dette ser vi på etappetiden til Kristine (2.17 på 370 meter), når vi vet at Kristine vant 400 meter i klubbmesterskapet på 1:18… Enda ett minutt (minst) tapt. På det tidspunktet hadde laget «rast» til 85.plass, men sterk løping av Harald, Sebastian og Henry på de 3 siste etappene reddet dagen og gjorde at laget klatret til en hederlig 66.plass, og sikret dermed startplass i 1.pulje til neste år. Slutt-tiden ble 1:07:04. Var 1:05 innafor? Ja, vi velger å tro det. Neste år…!

Andrelaget løp solid hele veien, men la dessverre igjen for mange sekunder underveis til at målet om 1t 12min og premie ble nådd. Vi visste ikke helt om målet var realistisk i forkant, men uten konkrete mål blir jo all idrett litt kjedeligere. Fornøyde løpere i etterkant av stafetten tydet på at skuffelsen ikke var altfor stor. Av sterke prestasjoner trekker vi frem Morten Almquist som løp 13.etappe (1080 meter) like raskt som Harald på førstelaget, 3:54. Meget imponerende etter lengre tids avbrekk og rolig trening pga en kropp som ikke helt har vært av det samarbeidende slaget. Tydelig at Morten har fart i kroppen og konkurranseinstinktet i orden. Videre, siden våre klubbmestere Adrian og Kristine ikke helt fikk vise hva de er gode for på førstelaget, så er det Morten Omvik og Tanja som står igjen med etapperekordene på 11.etappe (1530 meter) og 12.etappe (370 meter) med hhv 5:58 og 1:20. I mål ble tiden 1:13:26, i og for seg greit at ikke premiene glapp med bare noen få sekunder. Det endte til slutt med en 321.plass i klassen, øvre femtedel av resultatlista tross alt.

På tredjelaget var det ren idrettsglede og det sosiale som stod i fokus, slutt-tid og plassering var hele tiden underordnet. Allikevel virket det som at alle var innstilt på å løpe fort, og ingen var med bare for å «dasse» gjennom løypa. Både Thomas Bjørnestad og Hilde Stegen fikk nok kjenne litt på melkesyra i bakkene opp mot Besserud, mens Øystein Granly og Petter Elvestad fikk testet knær, lår og legger i nedoverbakkene mot Smestad. Jody avsluttet stafetten i fin stil, og løp laget inn til en tid rett i underkant av 1t 30min, flott innsats hele veien. Dagens prestasjon ble levert av Eirik Elvestad som løp 9.etappe (630 meter) på 1:53, noe som ga 17.beste etappetid (av 1003 lag) i klasse A2.

Se oversikten over alle etapperekorder her, det ble i det hele tatt satt mange nye rekorder siden dette tross alt var første gjennomføring som ny klubb. (Og selv om det også ble løpt fort av de «eksterne» løperne våre så er det kun medlemmer av TLK som er med i denne oversikten da dette er en side for klubbrekorder.)

Etappetider Tjøme Løpeklubb 1
Etappetider Tjøme Løpeklubb 2
Etappetider Tjøme Løpeklubb 3

Dagen ble avsluttet med felles pizza på den koselige restauranten Patio rett utenfor Bislett. Været holdt seg godt under hele løpet, men idet vi gikk inn for å spise begynte det såvidt å dryppe fra himmelen, og da vi kjørte hjem litt senere på kvelden så åpnet himmelens sluser seg helt. Forholdsvis heldige der altså!

Neste stafettmulighet blir Vestfold Maraton den 5.september hvor målet er å stille med (minst) 4 lag (32 løpere). Her er det litt lengre etapper da et maraton (42,2 km) skal deles opp i 8 etapper, noe som gir etapper fra 3,9 til 7,2 km. Det kommer forhåpentligvis til å bli vel så stas som gårsdagen!

Det ble ikke tatt så mange bilder fra selve løpingen da vi var opptatt med….vel, å løpe, men i bildeserien under vil dere finne diverse stemningsbilder før start.

Publisert: 10.05.2015