Det var duket for fest og moro i kommunestyresalen i det gamle kommunehuset på Tjøme fredag kveld. Priser og utmerkelser skulle deles ut for løpeåret 2019. Her følger en oppsummering av hvem som fikk hva – og hvorfor.

Barn og klubbmestere

Kvelden startet med at barn under 12 år som deltok på Tjømejoggen i 2019 fikk hver sin deltagerpremie. Barn som ikke var til stede får premien sin på et senere tidspunkt.

Deretter fikk alle klubbmestere i 2019 diplom, pluss at Julie Wiik og Knut Engmann fikk en ekstra oppmerksomhet for deres 1.plasser i allround-mesterskapet på bane.

Videre var det utdeling av en helt ny og eksklusiv klubbmester-pin til alle som har blitt klubbmestere i perioden 2014 – 2019, altså i hele TLKs levetid. På de to neste bildene ser dere: 1) ny klubbmester-pin, og 2) en fin samling klubbmestere. De som ikke var til stede får sin pin ved en passende anledning.

Øvrige priser og utmerkelser

ÅRETS SPRINTERE
Frida Johanne S. Bjørnestad og Knut Engmann. Begge vant tre sprintdistanser i klubbmesterskapet på bane – 60, 100 og 200 m.

ÅRETS VERVER
Victoria Andresen leverer nye TLK-medlemmer på løpende bånd. Mangler vi en TLK-løper i en eller annen sammenheng, f.eks i en stafett, er det bare å sende melding til Victoria, så blir nytt medlem nærmest levert på døra dagen etter. Hvor finner du alle sammen, Victoria?

ÅRETS SPISSE ALBUER
Beathe Skog Hansen. Litt småhumoristisk pris dette. Begrunnelse fås på forespørsel 🙂

ÅRETS LØPERPAR
Cathrine og Thomas Bjørnestad har virkelig funnet løpegleden sammen de siste årene og fått løping som en felles hobby. Støtter hverandre i tykt og tynt, reiser på turer sammen og koser seg med løpingen. Løp i mål hånd i hånd under Midnight Sun Marathon i Tromsø på TLKs klubbtur i juni 2019. Dette var for øvrig første gang Thomas løp halvmaraton på under 2 timer, godt hjulpet av Cathrine.

ÅRETS PRESTASJON PÅ KLUBBTUR
Morten Almquist – 3.28.35 i Midnight Sun Maraton. Ny pers og første gang under 3.30 på maraton.

ÅRETS NYKOMMER
Rikard Tollefsen har kommet som et skudd i 2019 og deltatt på alt fra klubbmesterskap på bane, der han ble nr. 2 allround, til 80 km i ultraløpet Soria Moria til Verdens Ende (nr. 5 totalt). I oktober løp han inn til ny pers på 10 km i Hytteplanmila med 39:06. Vant også klubbmesterskapet på 5 km jaktstart i november, også det på ny pers 18:38.

ÅRETS FREMGANG
Rune Sjulstad Henningsen og Jan Kristian Johansen. Begge har vist solid fremgang i 2019 og senket sine personlige bestenoteringer med god margin på flere distanser. Rune senket sin PB på halvmaraton fra 1.26 til 1.22. Jan Kristian fra tett oppunder 1.32 til 1.28. Med tilsvarende fremgang på andre distanser kan vi godt si at kontinuitet i treningsarbeidet gir resultater på sikt!

ÅRETS TLK-FOTO – 2.plass – «Målfoto»
Tett familieduell mellom far og datter Bjørnestad, målfoto og spente tilskuere.

ÅRETS TLK-FOTO – 1.plass – «TLK overalt, alltid!»
TLK-trøya har funnet veien til mange spennende steder i inn- og utland de siste årene, men dette er nok det mest eksotiske hittil. Om Masaiene på Zanzibar utbrøt «Jøss, er dere her også?» er nok litt usikkert, men det er faktisk et spørsmål TLK-løpere ofte får når vi dukker opp på stadig nye plasser. Knut Ole Myrbergs fantastiske foto går definitivt i samme kategori som det gamle HV-mottoet: «TLK overalt, alltid!»

ÅRETS RESULTAT – MENN
Øystein Anmarkrud for sin 1.plass i Kystleden halvmaraton. Ikke ofte vi har en TLK-løper på toppen av resultatlistene, så det må markeres! Den tøffeste utfordreren til prisen var Øystein selv, med hans fantastiske 1:16:45 på halvmaraton i Oslo, for øvrig ny klubbrekord på HM i TLK. Men denne gangen trumfet altså seieren i Kystleden den fantastiske tiden i Oslo.

ÅRETS RESULTAT – KVINNER
Julie Wiik – 1.29.38 på halvmaraton i Perseløpet – ny personlig rekord for Julie og første gang under 1.30 på halvmaraton! Julie har jobbet mot dette hardt og lenge og leverte et nærmest perfekt disponert løp på Sand ved Gardermoen i september 2019.

ÅRETS PRESTASJON – MENN
Frank A. Jacobsen, John Frisli Jahre og Caspar Rieber-Mohn for å ha satt nye personlige distanserekorder i 2019. Frank løp 166 km i Thames Path 100 i mai (hans tidligere distanserekord var 80 km i Ecotrail). John løp 165,5 km i Bislett 24-timers i november (tidligere rekord 125 km Lysefjorden Rundt). Caspar løp 110 km, også han på Bislett, etter å ha løpt 80 km i Backyard Sandefjord måneden før (tidligere rekord 50 km Bislett 50 km).

ÅRETS PRESTASJON – KVINNER
Jeanet Sæhle-Olerud for å ha gjennomført halvmaraton under Oslo Maraton i september, på tross av å blitt diagnostisert med alvorlig kronisk sykdom kun noen få måneder tidligere. Bare å komme seg til start ville være en seier. Jeanet stilte til start hun – og fullførte med glans!

ÅRETS LØPER – MENN
Thomas Erlingsen.
Begrunnelse: Thomas har en inkluderende og motiverende væremåte, og kan på mange måter sies å være selve «definisjonen» på en TLK-løper. Han er flink til å motivere andre, det være seg gjennom et klapp på skulderen på trening, et oppmuntrende tilrop i løp, eller en støttende kommentar i sosiale medier. Han har bra treningsfremmøte og har prestert godt i løp og konkurranser hele året igjennom. Han har hatt solid fremgang som løper, spesielt de siste to årene. I 2019 ble han klubbmester på 400 meter og satte ny pers på både 5 km, 10 km og halvmaraton!

ÅRETS LØPER – KVINNER
Yvette Christiansen
Begrunnelse: Yvette er positiv og viser et stort engasjement for Tjøme Løpeklubb! Hun er synlig i klubben og bidrar der det trengs, både med større og mindre oppgaver. Hun stiller gjerne til start i klubbens egne arrangementer, og løper hun ikke selv hjelper hun gjerne til med arrangementet. Hun har, i likhet med Thomas, svært godt fremmøte på fellestreninger, tross «halvlang» reisevei. Prestasjonsmessig har hun senket sin egen pers på 5 km to ganger i løpet av året. Yvette er den dameløperen i klubben med flest løpsdeltagelser i 2019, med et sted mellom 25 og 30 løp!

TLKs HEDERSPRIS
Begrunnelse: Årets hedersprisvinner har løping som sin store hobby. Han er ikke så opptatt av tider og resultater, men mer av den gode løpsopplevelsen og det å holde seg frisk og skadefri. Han er den i klubben med desidert best fremmøte på trening gjennom hele året. Han er opptatt av at alle skal ha det bra, og ser han noen som blir hengende etter løper han gjerne med de, istedenfor å tenke på sitt eget treningsutbytte.

Årets hedersprisvinner er virkelig en hedersmann. Han smiler og hilser på alle når han er ute på løpetur, og er en flott ambassadør for Tjøme Løpeklubb. Han har en ambisjon om å løpe til han er minst 90. Tjøme Løpeklubbs hederspris går til Jan Jørgensen.

Avslutningsvis…

Helt til slutt var det uttrekkspremier ifm Tjømejoggen 2019, akkompagnert av kaffe og kaker, som vanlig levert til perfeksjon av vår faste kakebaker, Cathrine.

Vi takker for en hyggelig årsfest, og gleder oss til årets sesong. Den starter allerede på søndag med Tjømejoggens januarløp. Påmelding her.