{flike}

JKJHer følger en oppsummering av klubbmesterskapet som ble avholdt på Nesskogen Idrettspark på Nøtterøy søndag 27.august.

800 meter

Dagens første distanse var 800 meter. De som deltok var Helga Hincenberga, Julie Wiik, John Frisli Jahre, Jan Kristian Johansen, Marius Frisli Jahre, Morten Almquist, Kevin Carlstedt, Holm Holmsen, Roger Christiansen og Bjørn Raffenberg Skotte. John la ut i et forrykende tempo og passerte 400 meter på 1.07. Andrerunden ble noe tyngre, men han holdt unna med god margin og vant distansen med hele 8 sekunder ned til Jan Kristian på 2.plass. John tok dermed sin første klubbmestertittel for dagen, og samtidig tok han ledelsen i allround-konkurransen. På toppen av det hele ble det ny klubbrekord på 800 meter med 2.27.56.

John800
John startet ballet med seier på 800.

På damesiden var det kun to deltagere, Helga og Julie. Førstnevnte vant løpet med 2 sekunder og tok med det sin første klubbmestertittel i TLK. Tiden 2.40.85 er også ny klubbrekord på distansen.

Kevin (10 år) løp i samme heat, men konkurrerte selvfølgelig ikke mot de voksne (annet enn for sin egen del) 🙂 Alle barn under 12 år får premie for deltagelse i TLKs klubbmesterskap på årsfesten i januar. Denne gang var det bare Kevin av de aller yngste, neste gang håper vi flere barn deltar.

Kevin
Kevin viste god innsats og var med på alt så lenge han syntes det var gøy. Når det ikke var gøy lenger dro han hjem. En holdning vi støtter 100% i TLK 🙂 Trening og løping skal være lystbetont.

400 meter

Neste distanse var 400 meter. John og Helga vant på nytt, men denne gang var det jevnere. John vant med 2 sekunder på Jan Kristian, mens Helga holdt seg foran Julie med kun 41 hundredeler.

På dette tidspunktet entret også Kristine Aabol, samt Thomas og Frida Bjørnestad scenen. Frida tok sin første klubbmestertittel for junior.

Helga400
Helga vant 400 meter. Som vi ser løp også Thomas en meget god 400 meter! (1.13.43)

1.500 meter

Da tenkte nok mange at «her er tonen satt, i dag er det John og Helga som kjører showet fra start til slutt», men neida! På neste distanse – 1.500 meter – vant riktignok Helga sin tredje distanse i ny duell med Julie, men på herresiden slo Jan Kristian knallhardt tilbake og vant foran John! Nye klubbrekorder på både Helga og Jan Kristian med hhv 5.38 og 5.15. (For øvrig den andre klubbrekorden Stian Rudshaug Pedersen mistet denne dagen – 800 og 1.500 meter).

JK1500
Jan Kristian viste god stayer på 1.500 meter og holdt unna for John.

200 meter

Etter tre titler på rappen var det slutt også for Helga. Da sprintdistansene skulle til å begynne hadde Kristine Aabol løpt seg varm. Kristine gjorde kort prosess og vant 200 meter på 31.41 foran Helga, mens Julie valgte å stå over sprintdistansene.

Frida imponerte med 32.91 og slo pappa Thomas i den interne familieduellen.

Frida200
Frida viser frem sitt gode løpesteg banker pappa’n sønder og sammen på 200 meter.

På herresiden gjorde Roar Almquist sitt forventede inntog, og i år mente han alvor. Han både varmet opp og tok av seg ytterklærne før han stilte til start! Det resulterte i seier og dagens eneste tid under 30 sekunder på 200 m. 29,72 er mer enn godkjent, selv om det er et stykke ned til Stian Ferborg Andersens legendariske bestenotering på 25,78.

Roar200
Roar fløy inn til seier på 200.

100 meter

Neste distanse var 100 meter, hvor Kristine vant på nytt. Men her ble det jevnere. Kun 13 hundredeler skilte ned til Helga, som viste seg som en skikkelig allrounder.

Kristine200
Ingen tvil om at Kristine er sprinter.

Frida var kun 28 hundredeler bak Helga og tok enda en juniortittel.

På herresiden ble det superjevnt og målfoto mellom Roar og Jan Kristian, kun ett hundredel skilte i sistnevntes favør. Det var nesten så tidtakeren ikke fikk det med seg, men bare nesten. Allikevel var det Bjørn Raffenberg Skotte som lurte alle sammen. Han hadde nemlig løpt ENDA raskere i foregående heat! Bjørn kan dermed kalle seg TLKs raskeste mann i et helt år frem til neste års klubbmesterskap!

60 meter

Dagens siste sprintdistanse var den klassiske 60-meteren vi alle husker med skrekk og gru fra skolegården. Kort prosess, Bjørn viste seg som den sprinteren han er og vant dagens andre tittel. Men også her gikk det på marginene løs da seieren ble sikret med 2 fattige hundredeler ned til Jan Kristian.

Bjorn100
Sprinteren Bjørn.

På kvinnesiden gjorde Kristine rent bord. Og her gikk det såpass fort unna at det ble ny klubbrekord på 8.96, en tid som for øvrig hadde holdt til 3.plass i herreklassen!

Etter at 60-meteren var unnagjort sa Kevin, Frida, Thomas, Roar og Kristine takk for seg, mens Roger, Bjørn, Holm, John, Marius, Jan Kristian, Morten, Helga og Julie var klare for dagens siste – og lengste – distanse.

5.000 meter

Og dette ble en spennende øvelse! Her fikk vi også et innblikk i den psykologien, nerven og dramaet som utspiller seg i et typisk klubbmesterskap. Syv utmattende løpsdistanser i løpet av kort tid, der noen løper alle, mens andre velger bort enkelte distanser.

Helga hadde løpt alt, mens Julie valgte å stå over de tre korteste. Kanskje ikke først og fremst for å slå Helga på siste øvelse, men for å gjøre et godt løp for sin egen del. Helga er som kjent jernkvinnen som løp Kystleden halvmaraton i terreng og motvind på 1 t 33 minutter, og ikke lett å slå uansett forberedelser…

Men du verden for et løp. Helga løp jevnt fort og lå foran hele veien, men Julie holdt avstanden sånn høvelig og knappet deretter sakte, men sikkert innpå. Taktisk klok løping, og kanskje litt drahjelp fra Morten…? Hun kom seg opp til Helga, og til slutt løp de to jentene så fort at de «truet» Jan Kristians plassering som 2.løper i feltet bak John. Marius og Morten måtte slippe. Holm løp godt i siste halvdel av løpet og tok igjen både Bjørn og Morten. Roger løp jevnt bra hele veien og fullførte en flott dag med deltagelse på alle distanser, med 22.52 på 5.000 meter!

Det ble spurt på siste langside, og det var Julie som dro det lengste strået. Hun løp på 20.33 og senket dermed sin egen klubbrekord på 5.000 meter baneløp med hele 1 minutt og 4 sekunder! Den forrige rekorden var på 21.37 fra klubbmesterskapet i fjor. Helga fulgte like bak på 20.35. Det kunne vært interessant og sett hva disse damene løper en 5.000 på med friske bein. Et kjempeløp av begge: Helga som hadde løpt alle distanser og fortjent ble kåret til allround-mester, og Julie som løp sin beste 5.000 meter på bane!

Julie5000
Dette er en stund før 5.000 meteren, men allerede her har Julie begynt å legge skumle planer…

På herresiden ble det ikke like spennende i selve løpet, hvor John vant med god margin, men desto mer spennende i kampen om allround-tittelen. Mange tenkte nok at det var John som ble allround-mester etter seier på 400 meter, 800 meter og 5.000 meter, men dengang ei. Ett sekund på 100 meter tilsvarer 4 sekunder på 400 meter, 15 sekunder på 1.500 meter og hele 50 sekunder på 5.000 meter. Dermed er det viktig å ha litt fart på de korte distansene, men selvfølgelig også god utholdenhet på de lengre. Det er derfor vi kaller det allround 🙂

Jan Kristians seier på 1.500 meter, men først og fremst hans fart på de korte distansene (hvor han tok hele 3 andreplasser), var nok til å dra hjem allroundmesterskapet denne gangen. Vi gratulerer!