tri{flike}

Tjøme Løpeklubb er nå tatt opp som medlemsklubb i Norges Triatlonforbund, og det er mulig for våre medlemmer – dersom man ønsker det – å kjøpe helårslisens i triatlon via denne linken (topptid.no).

Helårslisens koster 400 kr (utvidet 650,-) pr år for voksne (fra 20 år), og er gratis (utvidet 175,-) for ungdom og junior (13-19 år). I triatlon er engangslisenser til hvert enkelt stevne forholdsvis dyrt – kr 200,- for stevner med over kr 300 i startkontingent (og det gjelder de fleste) – så hvis du planlegger å være med på flere enn 1 triathlon i løpet av året, vil det lønne seg å kjøpe helårslisens. Er du ungdom (til og med 19) så vil det uansett lønne seg å tegne helårs da den er gratis, og engangslisenser til hvert enkelt stevne koster hhv 50 og 100 kr avhengig av alder. Da er du også dekket på all relevant triatlontrening gjennom året, både på fellestrening og individuelt. Løping er som kjent relevant triatlontrening.

«Helårslisensen er gyldig hele kalenderåret. Forsikringen gjelder idrettskade under konkurranse, samt organisert trening, som er relevant for idretten, i regi av NTF, klubb eller krets. Forsikringen omfatter også individuell triathlontrening, i treningsantrekk, i inn og utland.»

OBS OBS! Vær klar over at helårslisensen i triatlon ikke kan brukes når du stiller til start i mosjonsløp. Da er det Friidrettsforbundets lisens (helårs eller engangs) som gjelder. Likeledes i sykkel og langrenn. Hvert forbund – sin lisens… Er du hovedsakelig løper, må du også være klar over at Friidrettsforbundets helårslisens gir en bedre dekning enn triatlonforbundets, da den også dekker belastningsskader (typiske løpeskader), mens triatlonforbundets forsikring er mer en ren ulykkesforsikring. Men her er du som kjent også dekket når du svømmer og sykler.

Så her må hver og en tenke gjennom hva som passer best for seg og sin aktivitet.

Dere kan lese mer om lisens og forsikring her:
Lisens
Forsikring

Publisert: 03.06.2016