Fredag 11.januar ble løpeåret 2018 oppsummert på TLKs årlige løpsfest – med prisutdeling, kake og god stemning.

Først og fremst, takk til alle som møtte opp! Det er alltid hyggeligere å feire en tilbakelagt løpesesong med folk til stede 🙂

En STOR takk også til kakebaker Cathrine, som på sedvanlig vis, sørget for at kaketjenesten gikk i orden også i år. For som vi sier i TLK: Ingen fest uten kake!

IMG 3097s

Prisutdeling

Så til en gjennomgang av hvem som vant hva, og hvorfor.

Vi begynner med de tre utmerkelsene som ble delt ut helt til slutt på festen, på mange måter de «gjeveste» prisene, nemlig årets løpere, årets prestasjon og årets resultat.

Årets løper er en pris som går til to løpere (kvinne og mann) som har utmerket seg positivt på flere arenaer i året som gikk. Årets resultat handler om reinspikka tider og plasseringer, rett og slett det enkeltresultatet vi mener var det sterkeste som ble levert i løpet av fjoråret. Årets prestasjon handler om å bryte barrierer, sprenge egne grenser og gjennomføre noe som kanskje begynte som en fjern drøm. I alle kategorier hadde vi flere sterke kandidater, faktisk flere enn noensinne. Valget falt til slutt på disse:

Årets løpere 2018 i TLK: Beathe Skog Hansen og Freddy Skjenken

15SPO 13 18 DSC6878
42428987 2175312965881895 6136619220638629888 n
Begrunnelse: Både Freddy og Beathe viser et stort engasjement for Tjøme Løpeklubb! De er begge positive og gode bidragsytere i gruppa. Alltid et smil på lur hos begge. De er synlige i mange sammenhenger: På trening, i løp og ved klubbens egne arrangementer, der de både deltar selv og hjelper til ved behov. Freddy og Beathe er rett og slett to flotte ambassadører for klubben. De kan dessuten se tilbake på et godt løpeår med gode individuelle resultater for begge.

Årets resultat – kvinner: Helga Hincenberga for 39:18 i Hytteplanmila 2018. 5.plass av 167 i klassen. Ny klubbrekord på 10 km gateløp for Tjøme Løpeklubb. Ny pers med ca 2 minutter. 

Helga

Årets resultat – menn: Håkon Bull for 2:55:32 i Amsterdam Marathon. 6.plass av 571 i klassen. 5.plass på Kondis-statistikken over Norges beste maratonløpere i 2018 for aldersklasse M55-59. 
Håkon

Årets prestasjon – kvinner: Trine-Lise Nørstad Inglés for fantastisk gjennomføring av halvmaraton under Oslo Maraton i september 2018. For de som kjenner Trine-Lise og hennes historie var dette et stort og meget «hårete» mål, men hun klarte det! En imponerende prestasjon!
TrineLise

Årets prestasjon – menn: Morten Almquist for langsiktig og målrettet arbeid (og evnen til å ALDRI GI OPP) målsetningen om å løpe under 20 minutter på 5 km. I desember 2018 satt den endelig! Morten løp Tjømekarusellens desemberløp på 19:58!

Morten A

Vi gratulerer alle de ovennevnte med velfortjente priser, og hopper nå tilbake til premieutdelingen slik den foregikk i kronologisk rekkefølge:

Tjømekarusellen og klubbmesterskap i 2018

Kvelden startet med at alle barn som hadde deltatt i minst ett løp i Tjømekarusellen eller klubbmesterskapet på bane fikk velfortjente premier. I tillegg fikk jentelaget (J2004-2005) vi hadde med i Slottsfjellstafetten 2018 premier for flott innsats. Laget bestod av Anna, Amalie, Frida, Marthine og Maja.

Deretter fikk alle klubbmestere diplom for sine klubbmestertitler. En full oversikt over alle fjorårets klubbmestere på bane finner dere her (alle distanser opp til 1.500 meter).

I tillegg hadde vi klubbmesterskap på 3.000 meter, 5.000 meter, 10 km gateløp, samt motbakkeløp i 2018. Alle disse ble arrangert som frittstående løp, og var ikke en del allround-mesterskapet på bane.

Motbakkeløp: Jan Kristian Johansen og Helga Hincenberga
3.000 meter: Jan Kristian Johansen og Helga Hincenberga
5.000 meter: John Frisli Jahre og Helga Hincenberga
10 km gateløp: Jan Kristian Johansen og Helga Hincenberga
10 km gateløp sr: Morten Almquist og Solfrid Erlingsen

Det kan vel trygt sies at det var Jan Kristian og Helga som tok storeslem i klubbmesterskapene i 2018.

JK og Helga


Øvrige priser og utmerkelser:

Årets sprinter: Frida Johanne Sandsland Bjørnestad

Frida1

Begrunnelse: Frida vant klubbmesterskapet på 60, 100 og 200 meter for senior – som junior! Knuste i tillegg pappa Thomas i duell på alle distanser. (PS! Thomas stilte i herreklassen).

Årets Fair Play-pris: Victoria Andresen
Victoria
Begrunnelse: Hadde meldt seg på og trent frem mot ett av årets store høydepunkter, Ecotrail. Dyr startkontingent og mange timers trening, men når løpsdagen kom ble det en særdeles varm dag i hovedstaden… Flere ble dehydrert og noen fikk heteslag. Victoria nølte aldri med å «ofre» eget løp for å hjelpe alle som slet i varmen. Vi synes det fortjener årets Fair Play-pris.

Årets klubbturentusiast: Frank André Jacobsen

Frank
Begrunnelse: I utgangspunktet skulle 12-14 TLK’ere dra på klubbtur til Gøteborgsvarvet i mai 2018. Én etter én falt vi fra som fluer, noe som førte til at da mai 2018 endelig kom, så var Frank den ENESTE fra TLK som dro på klubbtur 🙂 Fantastisk innsats, selv om det muligens ble litt lite trøkk på løpsbanketten 🙂

Årets feilprioritering:
Tor Morten Rindsem

TMR
Begrunnelse: Dette bildet er fra Hytteplanmila i 2017 da Tor Morten koste seg på tur med TLK. I 2018 var han påmeldt på nytt, men valgte i stedet i TOLVTE TIME å droppe løpet og heller dra på forlystelsestur til Budapest! Prisen for årets feilprioritering var det aldri særlig tvil om 😉
P.S! Vi satser med dette på at den ellers så hyggelige trønderen har lært til 2019-utgaven 🙂

Årets løpevenner: Jan Jørgensen og Cathrine S. Bjørnestad

IMG 3098s
Begrunnelse: Disse to fortsetter sin utrettelige innsats for fellesskapet gjennom sine viktige roller som grupppeledere på tirsdagstreningene våre. Har fått prisen før, men var det en ting som var sikkert så var det at de skulle få den igjen! Jan og Cathrine skal vite at vi setter STOR pris på den innsatsen de gjør for oss!

Årets løperpar: Roger og Yvette Christiansen

YRC
Begrunnelse: Stor innsats og god deltagelse på mange treninger og løp i 2018. I løpet av året har de deltatt på løp i Færder, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Tjølling, Kodal, Re, Fevik, Fornebu, Oslo, Beitostølen, Follo, Drammen og Røyse (Hytteplanmila). I utlandet har de løpt i Sverige, Danmark, Island, England (Isle of Man), Kanariøyene (Fuerteventura) og USA (4 løp). Totalt har de da løpt 34 (Roger) og 33 løp (Yvette) hver!

Årets nykommer: 
Jørn Mikalsen

JM
Begrunnelse: Meldte seg inn i klubben tidlig i 2018, fikk sin maratondebut i Holmestrand i april og har ellers vært et meget hyggelig bekjentskap for klubben. Har representert TLK på en flott måte og vist frem TLK-fargene på flere areaner i løpet av 2018, som på bildet der han deltok i Amsterdam Marathon.

Årets fremgang: Thomas Erlingsen og Alexander Fadum

ThomasEAlex
Begrunnelse: Hatt en enorm utvikling i 2018. Begge har perset på samtlige distanser de har deltatt i. Fra å være i baktroppen i sin tidlige TLK-karriere har begge nå blitt svært vanskelige å løpe fra på trening 🙂 Thomas rakk i tillegg å raske med seg to klubbmestertitler på hhv 200 og 400 meter.

Årets langdistanseløper: 
John Frisli Jahre

John
Begrunnelse: Deltok på intet mindre enn 10 maraton/ultraløp i 2018: Holmestrand Maraton, Bergen City Maraton, Riska Trail Run (42 km), Lysefjorden Inn (63 km), Rallarvegsløpet (81 km), Ringeriksmaraton, Oslo Maraton, Sandefjord Backyard Ultra (60 km), Jessheim Vintermaraton, Ribbemaraton. Det er mange kilometer med TLK-trøya på kroppen 🙂

Avslutningsvis…

Til slutt var det uttrekkspremier til alle som hadde deltatt minst en gang i Tjømekarusellen 2018. Noen vant, noen vant ikke. Nye muligheter neste år.

Da gjenstår det bare å si vel blåst i 2018! Måtte 2019 bringe minst like mange oppturer, gleder og utfordringer som vi fikk i 2018 🙂

Publisert: 12.1.2019