{flike}

Det har vært en helg preget av mye langdistanse. I tillegg til vår egen trimkassemaraton, hvor 12 deltakere gjennomførte distanser fra 12 til 30 kilometer, har vi også et par medlemmer som har vært ute på ekstra lange turer. Her følger en kort oppsummering.

Ironman 70.3 Haugesund

13532915
Jim har orden i sysakene før avreise til Haugesund.

Jim Flegstad har deltatt i det populære triatlonet Ironman 70.3 Haugesund. 70.3 betegner den totale distansen målt i miles, tilsvarende 113 km fordelt på 1,9 km svømming, 90 km sykling og 21,1 km løping. En kraftanstrengelse som bød på både oppturer og nedturer. Vi lar Jim selv kommentere hvordan det hele gikk til:

«Fikk problemer fra starten av på svøm, som kort fortalt resulterte i brystsvøm de 1500 meterne. Distansen er egentlig 1900m, men ble redusert pga vanntempen. Brystsvøm er en stilart jeg overhodet ikke kan, og tapte ca 15 min på det. Løpeformen er dårlig for tiden, så det var på syklinga det måtte gjøres. Startet hardt og holdt bra trøkk hele veien, noe som var en kalkulert risiko ift den forestående løpinga. Ikke uventet, fikk jeg betale nettopp der. Viljen til å yte mer var der, men beina ville ikke. Ble å holde jevnt tempo og best mulig teknikk. Jevnt over en grei debut, men langt unna forhåpningene.»

Jim er med andre ord ikke helt fornøyd med gjennomføringen, men en totaltid på 5:02:41 er allikevel ny klubbrekord på distansen.

Og selv om svømmingen kanskje ikke gikk helt etter planen, så vil vi allikevel bemerke at 90 km sykkel på drøye 2t 30 min (snittfart på 35,7 km/t) og en avsluttende halvmaraton på 1.38.37 er pent nok. Opp av vannet som nr 1122, og i mål som nr 296 betyr at 826 deltakere ble passert på sykkel og i løpetraséen, noe som utvilsomt må ha gitt en god følelse underveis.

Salomon Xreid Senja 2016

En annen som kanskje ikke var helt fornøyd med utfallet av helgens kraftanstrengelse er Hans-Petter Mietle som nok en gang har deltatt i ultraløpet Salomon Xreid. Denne gang lagt til majestetiske Senja med en total distanse på 122 kilometer og intet mindre 5500 høydemeter! Ikke så langt unna en vanlig treningstur for Hans-Petter, men hakket mer strabasiøst vil han nok hevde at det var. Løypa var dessuten adskillig mer krevende enn antatt, noe man kan lese mer om i denne artikkelen på kondis.no.

Normalt sett ikke noe problem for Hans-Petter å gjennomføre slike ting, men det kjedelige i år var at han hadde slitt med sykdom i forkant av løpet. HP kommenterer:

«Fikk noe trøbbel uken før løpet og måtte på antibiotika. Fikk litt streng beskjed om å stå av om jeg fikk vondt i nyrene, og naturligvis fikk jeg jo det, så da var det bare å få kastet inn håndkleet på Checkpoint 2 etter ca 85k og drøye 19 timer…..kjipt, men prøver igjen senere.»

Han var for så vidt i «godt selskap». Mer enn halvparten (!) av de som startet stod av underveis. Ultraløpere er ikke akkurat kjent for å gi seg, noe som sier ganske mye om forholdene i årets Xreid.

13533096
På vegne av alle oss som får lov til å holde på med det vi elsker å drive med, uansett hvilken galskap det måtte være, vil vi gjerne få sende en stor takk til alle snille, forståelsesfulle, fantastiske og, ikke minst, hjelpsomme støttespillere der ute! (Her representert ved Laila.) Dere tar ALLTID førsteplassen! Foto: Mats Grimsæth

Trimkassemaraton

Tilbake til vår egen trimkassemaraton var det flere av deltakerne som satte personlig distanserekord i helgen. Morten, Elisabeth og Beathe passerte alle 30 km, mens Thomas B. passerte 21,5. Sistnevnte er påmeldt Kystleden halvmaraton i august og fikk en liten forsmak på hva som venter der. Og så lenge han konsentrerer seg om treningen, og holder seg unna andre fristelser, skal nok det gå helt fint…

13559957 1202756276470907 5810067906640333276 n
Trimkassegjengen før start. Foto: Victoria Andresen

13566195 T
Vaffelstopp på Tjønneberget. Foto: Ukjent mann

Jomfrulandsløpet

Man må som kjent ikke løpe langt for å trives med løpingen. Stine Sem Kristoffersen har deltatt i Jomfrulandsløpet i Kragerø og satt ny pers på 5 km med 24.24. Det ga 3.plass i klassen og 13.plass totalt av 92 kvinner. Jomfrulandsløpet er ellers et hyggelig løp som tilfeldigvis også er åsted for klubbrekorden vår på 10 km på 37:44, satt av John Frisli Jahre i 2015. Ikke så ueffen prestasjon med tanke på at underlaget er hovedsakelig gress og sti. Utfordringen er herved gitt til de av våre medlemmer som skal løpe Hytteplanmila i oktober, og som er opptatt av klubbrekorder… 🙂

Publisert: 05.07.2016