3.august 2014 {flike}
finisher1
30.mai 2013:  Knut Ole Myrberg sto på Treidenestranda på Tjøme og fablet om å være med på Norseman (se bilde i slutten av artikkelen). Han hadde nettopp slitt med å gjennomføre 100 meter sammenhengende crawl…
2.august 2014 – litt over et år senere: Knut Ole har fullført Norseman Xtreme Triathlon!
Moralen er åpenbar: Ingenting er umulig – bare viljen, motivasjonen og gjennomføringsevnen er til stede. Hos Knut Ole lever alle tre i beste velgående.
 
Norseman
 
Sammen med sveitsiske Swissman og skotske Celtman hører Norseman til i en liten eksklusiv familie blant verdens desidert hardeste triatlon. Men med all mulig respekt for både jodlere og sekkepipespillere – i dag hyller vi de tøffeste av de tøffe – de hardbarkede Norsemen!
 
Først en rask oppsummering av selve konkurransen. Løpet starter ca kl 5 om morgenen med 3,8 km svømming fra en ferge inn til Eidfjord. Deretter sykler man 180 kilometer fra Eidfjord, over Hardangervidda mot Geilo og videre til Austbygdi ved Tinnsjøen. Der starter den avsluttende løpeetappen på 42,2 kilometer (en full maraton) som går mot Rjukan og opp enten til Gaustatoppen eller til Gaustablikk, avhengig av om man rekker cut-off tiden og er blant de 160 første som får løpe opp til toppen, eller om man løper til Gaustablikk. I begge tilfeller blir distansen en full Ironman.
 
Lørdag morgen sto altså Knut Ole på startstreken i dette ekstremracet. Eller sto og sto, han hadde nettopp hoppet fra ferga og landet i Hardangerfjorden som holdt ca 13-14 grader. Drøye 18 timer og noen liter med blod, svette og tårer senere så hadde han nådd sitt store mål. Han hadde fullført Norseman!
 
Men det skulle ikke bli lett…
 
Svømmingen ble tung og startfeltet var sterkt. Det lille håpet Knut Ole eventuelt måtte ha om en svart trøye forsvant derfor ganske fort. Kanskje like greit egentlig så kunne han slippe unødig stress og konsentrere seg om å fullføre innenfor maksimaltiden.
 
Kroppen forsøkte allikevel å si stopp. Opptil flere ganger. At nok var nok liksom. Men hodet (og viljen) ville ikke høre. Dessuten hadde han et support-team bestående av Sondre Myrberg og Stig Eriksen som ikke ville høre snakk om at han skulle bryte. Eller ikke nå alle de innlagte tidsfristene. De visste hvor mye dette betød for ham. Han hadde tross alt ikke snakket om annet det siste halve året 🙂 Etter å ha slitt med kvalme, svimmelhet og problemer med næringsinntaket etter svømmingen var det like før han ga seg på Dyranut. Men Sondre og Stig fikk ham videre. Sakte, men sikkert gikk det bedre, de indre demonene ble overvunnet, tidsfrist etter tidsfrist ble beseiret og Knut Ole kom seg til slutt i mål på Gaustablikk. Han kan – med resultatlisten i hånd – kalle seg en ekte jernmann!
 
Vi bøyer oss i støvet for en mektig prestasjon. Vi lar oss inspirere til å nå våre mål. Det trenger ikke være Norseman for alle, det kan være Oslo Maraton, Kristinaløpet eller kanskje «bare» det å løpe 5 km uten stopp. Vi sier som Knut Ole selv har sagt i alle år: Viljen velger virkelighet!
 
{flike}
 
Bilde 1: Den gangen på Treidenestranda da turistene nesten satte kaffen i halsen da han til høyre begynte å snakke om Norseman. De hadde nettopp sett oss svømme…
Bilde 2: Knut Ole sliter seg opp «Zombie Hill» – monsterbakken fra Rjukan til Stavsro. Snart i mål nå!
Bilde 3: Knut Ole og Frank Pedersen med hvert sitt bevis på fullført Norseman, hhv hvit og sort finisher-trøye.
 
ko
zombie hill
finisher