{flike}

Det årlige klubbmesterskapet på bane ble gjennomført på Nesskogen Idrettspark lørdag 25.august i flott løpevær og med ny deltagerrekord! Hele 25 løpere var innom og deltok på én eller flere distanser.

3 menn og 3 kvinner deltok på alle distanser og gjorde seg dermed til aktuelle kandidater i kampen om allround-tittelen. Cathrine var først og fremst med for å løpe sammen med Siri-Emilie, mens Helga og Linn Iren hadde mange spennende dueller, hovedsakelig på sprint. Blant herrene var det Jan Kristian, Thomas Erlingsen og Morten som skulle gjøre opp om sammenlagt-tittelen.

IMG 1335s
Vi rakk aldri å ta noe fellesbilde av alle som var innom, men her er deler av gjengen etter at alle distanser er unnagjort.

Vi tar en oppsummering distanse for distanse:

1.distanse – 800 meter – kl 11.00

Undertegnede hadde utpekt seg selv til forhåndsfavoritt. Det jeg hadde glemt var at det var flere andre som også skulle være med. For å si det sånn, det passet ikke helt inn i planen at den ene sprekingen etter den andre dukket opp i minuttene før start. Jens Kjellesvik, Vaidas Zinkus, Jan Kristian Johansen, Thomas Erlingsen, John Frisli Jahre osv osv. Hadde bare alle de under 40 holdt seg unna Nesskogen denne lørdagen (pluss Marius Frisli Jahre, Geir Vike, Morten Almquist osv), så kunne dette blitt riktig så interessant. Slik ble det altså ikke…

Såpass mange dukket opp at det måtte settes opp to heat! Sterkt startfelt. Helt i front ble det en tett duell mellom Jens og Vaidas, der Jens viste seg som den sterkeste og tok hjem dagens første klubbmestertittel. Han løp på 2.23.48, som er ny klubbrekord på 800 meter for TLK.

På damesiden var det forhåndsfavoritt Helga som vant foran Kaja Kjellesvik. De løp i hvert sitt heat, og selv om Helga nok fikk litt mer drahjelp i «herreheatet» enn Kaja fikk i sitt heat, så var seieren fortjent nok. 

Familien Kjellesvik hadde dermed slått bra ifra seg med både gull og sølv på den ene distansen de rakk å løpe før de måtte dra videre.

Linn Iren tok 3.plassen foran Lizeth, Frida og Cathrine, som hadde en hyggelig tur sammen med Siri-Emilie.

IMG 1054s
Sterkt startfelt på 800 meter. Foto: Julie Wiik

2.distanse – 400 meter – kl 11.30

Melkesyra hadde allerede begynt å melde sin ankomst da dagens andre distanse stod for tur. «Dette kommer til å bli en lang dag», var det nok flere som tenkte. Undertegnede hadde derimot rukket å finne frem godfølelsen etter fadesen på første distanse. «Kanskje jeg er raskere på 400 meter?»

Men neida. Ut av ilden og opp fra asken steg Thomas Erlingsen! Hvor i huleste kom han fra, lissom? I vinter løp han terskelintervaller på 5:30 pr km, nå vinner han 400 meter på ny klubbrekord – 1.03.97! 4 tideler raskere enn den forrige klubbrekorden som tilhørte TLKs ubestridte sprintkonge, Stian Ferborg Andersen, som vi husker hadde 9.beste etappetid blant 1.500 lag på kortetappen i Holmenkollstafetten! Stian, her er det bare å legge seg i hardtrening, du har fått en utfordrer. Det vil si, nå er det du som er utfordreren!

Det skal nevnes at Thomas fikk særedels hard kamp fra langdistanseløper Vaidas. Faktisk måtte innspurten studeres på video før vi kunne konstatere at det var Thomas som vant. Den første av en lang rekke fotofinisher på Nesskogen denne lørdagen i august.

Det må også nevnes at Geir Vike var uheldig med heatoppsettet og måtte løpe alene i front i heat 2, men løp allikevel inn til tangering av Stians forrige klubbrekord, 1.04.37! Det kunne blitt meget interessant om Geir hadde fått løpe i heat 1 mot Thomas og Vaidas!

På damesiden tok Helga sin andre klubbmestertittel og hadde grei margin ned til Linn Iren på 2.plass.

IMG 1107s
Bra startfelt på 400 også. For de som har vært på trening i det siste var det faktisk ingen stor overraskelse at Thomas (i midten) var en favorittene her. I motsetning til det man kan få inntrykk av når man leser teksten over 🙂 Foto: Julie Wiik

3.distanse – 1.500 meter – kl 12.00

«Er vi ferdig snart»? På dette tidspunktet hadde undertegnede skrinlagt alle egne ambisjoner og gikk for en topp 10-plassering. Det var 8 som stilte til start. Jan Kristian begynte derimot å våkne til liv, som den allrounderen han er. Han viste muskler og vant fra front! Han senket også sin egen klubbrekord på distansen fra 5.15.50 til 5.08.97. Sterkt! John tok en finfin 2.plass.

På damesiden stilte Julie Wiik på sin første distanse for dagen og vant oppskriftsmessig, også hun på ny klubbrekord, 5.33.52. Helga tok 2.plassen og Beathe, som løp sin første distanse, tok 3.plassen.

4.distanse – 200 meter – kl 12.30

Så kom vi til de tre korteste sprintdistansene. Noen valgte å stå over og mistet dermed sitt kandidatur i allroundkonkurransen. Et sterkt «favorittheat» bestående av Thomas E, Geir Vike, Roar og Jan Kristian, der alle løp under 30 sekunder. Thomas tok sin andre seier med tiden 28.18.

IMG 1188s
Grei seier til Thomas på 200 meter foran Geir Vike og Roar. Foto: Julie Wiik

Blant damene begynte Linn Iren å vise prov på at hun antagelig liker de korte distansene bedre enn de lange, og nærmet seg Helga kraftig. Klubbmester ble imidlertid ingen av de, for det ble nemlig Frida Johanne Sandsland Bjørnestad, kun 14 år gammel! Hun løp i «familieheatet Bjørnestad», hovedsakelig i duell mot pappa Thomas, en duell det har bygget seg opp mye spenning rundt de siste ukene i Bjørnestad-huset. Men det gikk altså så fort unna at Frida ble klubbmester for damer på 32.51.

I selve familieduellen måtte det målfoto til for å kåre en vinner, og som tidligere omtalt var det Frida som var de få nødvendige centimeterne foran.

IMG 1166s
Rett før målgang 200 meter. Vanvittig løpesteg på Frida, men Thomas leverte også en forrykende avslutning, og hadde løpet vært 20 meter lenger er det mulig utfallet hadde blitt et annet… Foto: Julie Wiik

5.distanse – 100 meter – kl 12.50

Hvorfor kjøre en halvtimes pauser mellom øktene, når vi klarer oss med 20 minutter? Som sagt, så gjort! Omtrent fem minutter etter at siste heat hadde gått i mål på 200 meter, startet første heat på 100 meter! Flere spennende heat fulgte, og nå som Roar hadde løpt seg varm satt endelig seieren! Seiersmarginen var grei nok (26 hundredeler) ned til Thomas E. Jan Kristian fulgte på 3.plass.

IMG 1254s
Roar vant 100 meter.

Georg viste seg frem som en habil sprinter med en 4.plass på 100 meter og 5.plass på 200.

Blant damene, eller skal vi si jentene, ble det nok en seier til Frida foran Helga og Linn Iren. Og enda en seier til Frida i far-/datter-duellen mot Thomas. Denne gangen var seiersmarginen tydeligere, 14.51 mot 14.60 🙂

IMG 1274s
Helga og Linn Iren tok 2. og 3.plass på 100 meter.

En liten status i allround-konkurransen…

På dette tidspunktet begynte det å bli ganske spennende i kampen om allround-tittelen. Jan Kristian og Morten hadde vært best på de lengste distansene, mens Thomas (Erlingsen så klart) var raskest på de korte. 

I allround omregnes alle distansetider til «400 meter-tider», deretter summeres alle distanser. Den med lavest totale «tidspoeng» vinner. For eksempel er en 100 meter 1/4-del av en 400-meter. En seiersmargin på 1 sekund på 100 meter blir dermed omgjort til 4 sekunder på en 400-meter. Mens på en 800 meter vil en seiersmargin på 4 sekunder utgjøre 2 sekunder på en 400-meter (fordi distansen halveres – og dermed også tiden). Osv osv.

Blant damene var det spesielt én kandidat som hadde begynt å utpeke seg. Spørsmålet var nå mest om hun kom til å fullføre alle distanser…

IMG 1281s
Et par av forhåndsfavorittene i allround-konkurransen, Jan Kristian og Helga. Foto: Julie Wiik

6.distanse – 60 meter – kl 13.10

Dagens siste sprintøvelse, 60 meter, skulle vise seg å bli nøyaktig 2 meter for lang for Roar. Der satt nemlig strekken! Roar er antagelig verdens raskeste mann hvis du tar alder og mengden tid brukt til oppvarming med i betraktningen. Begge deler er nemlig diametralt motsatt av det de burde være for en sprinter. I går jogget han seg i det minste en runde rundt banen før start, men det spørs om ikke det var litt lite.

Tross strekk klarte han å dra i land dagens andre sprintseier! Om det var verdt det vet vi ikke, for det så ganske vondt ut. Vi håper på en speedy recovery for mannen med en særdeles høy dose muskelfibertype 2. (Og nærmest ingen type 1.) 

På 2.plass kom sprintmesteren fra i fjor, Bjørn Skotte, som endelig hadde funnet veien til Nesskogen.

For jentene ble det ny sprintseier til Frida foran Helga og Linn Iren. Ikke bare det, men Frida satte også ny klubbrekord på 60 meter, ikke bare for ungdom, men for kvinner totalt med tiden 8.66. Kristine Aabol hadde den forrige rekorden på 8.96.

Det ble også hat-trick i duellen mot pappa, selv om det ble ganske jevnt her også. Finfine 8.72 på Thomas, som tross alt leverte mye god løping lørdag!

IMG 1292s
Dagens siste duell ga samme resultat som de to foregående. Foto: Julie Wiik

7.distanse – 1.000 meter – kl 13.30

Nøyaktig to og en halv time etter at startskuddet gikk på den første distansen, startet dagens siste – nyvinningen 1.000 meter. Bjørn, Julie og Beathe løp sitt andre løp for dagen, og Julie tok også sin andre seier! Blant gutta gikk seieren til Jan Kristian, som dermed stakk av gårde med sin andre klubbmestertittel! Morten og Helga tok hver sin flotte 2.plass, på gode tider etter å ha løpt mange distanser på kort tid. Bjørn og Beathe løp inn til hver sin 3.plass.

Offisielle klubbrekorder for JK og Julie på hhv 3.21.82 og 3.30.24, siden vi ikke har avholdt denne distansen i konkurranse før. Sterke tider etter en lang dag på banen! (Unntatt for Julie da, som har blitt «seriøs» og bare stilte på de distansene som passet inn i treningsprogrammet. På tide å kaste henne ut av TLK…?)

Barn

I tillegg til Frida, som jo fortsatt kan sies å være ganske ung, deltok også Siri-Emilie, Amalie, Herman og Johan fra den yngre garde. Alle løp 400 meter, mens Siri-Emilie, Herman og Johan også løp 200, 100 og 60 meter. I tillegg løp Siri-Emilie og Amalie 800 meter med stor iver og løpeglede!

IMG 1294s
Siri-Emilie og Cathrine hadde en morsom dag og løp mange av distansene sammen.

IMG 1328s

IMG 1208s
Så sliten blir man etter en dag med løping. Men gøy var det!

Allround

Hva så med allround-konkurransen….? Jo, gå inn på resultatlista, scroll helt ned til bunnen, og se hvem som hentet hjem den gjeve allround-tittelen for hhv menn og kvinner, og som dermed kan kalle seg TLKs beste allrounder helt frem til neste klubbmesterskap i august 2019.

All respekt til Jan Kristian, Thomas E, Morten, Helga, Linn Iren og Cathrine som løp alle de syv distansene! Thomas B og Roar var ikke langt unna med sine seks.

Takk for en hyggelig dag, og takk til alle som hjalp til!

Resultater klubbmesterskap på bane TLK 2018

Feil i resultatlista? Ta kontakt!

Skrevet av: Geir-Morten Hansen
Publisert: 26.08.2018