{flike}

TLKs årlige klubbmesterskap på bane ble lørdag gjennomført for 3.gang i klubbens relativt korte historie. Det ble en flott dag med suverene løpeforhold (minus litt vind), god stemning og flere nye klubbrekorder innen kategorien baneløping.

IMG 6725
Det gode humøret er alltid på plass når Cathrine og Frida løper sammen.

Det ble kåret klubbmestere på enkeltdistanser og allround. Gledelig å se at hele 8 løpere deltok på samtlige 6 distanser som inngikk i allroundkonkurransen (100, 200, 400, 800, 1.500 og 5.000 m). I tillegg ble det arrangert 60 meter, men denne gjaldt ikke i allround. Totalt var 15 løpere innom for å løpe én eller flere distanser.

Fellesskap og løpeglede er viktige verdier i klubben vår, og selv om ikke alle blir klubbmestere håper vi alle hadde en fin dag på Nesskogen. Det hadde i hvert fall arrangørkomitéen, godt hjulpet av Elisabeth (tidtaker), Veronica (fotograf) og Camilla (fotograf).

800 meter

Dagens første distanse var, som det pleier å være når TLK arrangerer klubbmesterskap, 800 meter. 10 deltagere stilte til start. Roar gikk hardt ut og la seg i tet. Vi som så på konkluderte med at han måtte ha tjuvtrent i hele sommer – uten å registrere treningen på Strava. I ettertid viste det seg at det bare var et lureforsøk for å bremse farten i feltet. Da Bjørn og Stian fant ut at det gikk for sakte ble farten skrudd opp. Mange falt av, og det brygget opp til duell mellom de to forhåndsfavorittene. Ut av siste sving var Stian først, men Bjørn benyttet siste langside godt og spurtet inn til seier – 3 tideler foran Stian. Morten fulgte tett på, og like bak fulgte dagens luring, Roar.

IMG 6689
Dagens første start – 800 meter – hvor alle fortsatt var friske og raske.

I dameklassen løp Julie inn til sin første av mange klubbmestertitler med tiden 2.52.3. Beathe kom på 2.plass og May-Lisbeth på 3. Cathrine, Frida og Thomas hadde en hyggelig familietur, men ut på oppløpssiden var ikke Frida snauere enn at hun takket for følget – og spurtet fra mamma og pappa!

Dette var den første av totalt 7 distanser som Frida fullførte med stil – alle med en solid sluttspurt!

400 meter

Neste distanse var 400 meter. Også her skulle det vise seg å bli jevnt om seieren. Stian, Roar og Morten fulgte hverandre tett, mens Bjørn tok det noe roligere – såpass rolig at vi var redde for at han hadde mistet alle muligheter til allroundtittelen. Lenge så det ut til at Roar skulle dra seieren i land og få sin første, svært etterlengtede, klubbmestertittel, men Stian var ikke enig og hentet frem kjempekreftene! En real sluttspurt, seier til Stian, og dagens første tittel! Roar fulgte like bak, og Morten kom inn på en ny tredjeplass.

Thomas var lei av å være hyggelig familiefar og ektemann, og la både Cathrine og Frida bak seg i et imponerende løp. Han var også foran nabokona Beathe, noe vi kan love henger høyt i den svært prestisjefylte familieduellen som utkjempes ute i Holeveien – mellom familiene Hansen og Bjørnestad. Foran Beathe kom også Julie, som dermed tok sin andre seier for dagen. May-Lisbeth imponerte stort og tok 3.plassen kun 7 tideler bak Beathe.

Siri-Emilie, 9 år, deltok på sin første av i alt 4 distanser.

1500 meter

På 1500 meter var Bjørn tilbake på vinnersporet og tok klubbmestertittelen sammen med Julie. Stian og Beathe tok 2.plassene og Thomas og May-Lisbeth 3.plassene. Morten deltok ikke og mistet dermed alle muligheter til å konkurrere om allroundtittelen – men de planene var ikke der i utgangspunktet heller.

IMG 6715
Julie vant 1500 meter mm.

200 meter

En real sprintdistanse med flere jevne dueller! Til 200-meteren kom det flere nye deltagere, og noen av de hadde skumle hensikter. Nora Øyen har vist flere ganger tidligere at hun har et godt løpesteg. I tillegg hadde både 2014-vinner Kristine Aabol (den gang klubbmester på 100, 200 og 400 m) og 2015-vinner Veronica Hansen (klubbmester på 60, 100 og 200 m) meldt sin ankomst.

På grunn av antall deltakere ble 200 m delt opp i flere heat. Kristine løp i første heat på 30,55, og slo med det sin egen klubbrekord fra 2014 på 30,62. En god tid, men det var allikevel ikke nok til å vinne. I neste heat kom nemlig Nora og løp enda raskere – 30,32 – klubbmester og ny klubbrekord! Veronica løp også bra og kom på 3.plass. Moro at de 3 sannsynligvis raskeste løperne i klubben stilte til start på dagens sprintøvelser.

Flott løping også av de yngste, Frida, Siri-Emilie og Maja.

På herresiden var det ingen nye deltagere så her skulle heder og ære deles blant de som allerede var der. Igjen så Roar ut til å gå mot sin første klubbmestertittel noensinne da han la både Bjørn, Stian og Morten bak seg ut fra start. Men ut av det tomme intet kom en sluttspurt vi sjelden har sett maken til – fra Bjørn! Han som hadde vært totalt fraværende på 400 meter var plutselig tilbake! Så i løpet av to kjappe distanser – 1.500 og 200 – hadde Bjørn meldt seg på igjen i kampen om totalseieren. Men fortsatt et lite stykke opp til Stian…

100 meter

Videre til formel 1-distansen 100 meter, og igjen skulle det stå mellom de 3 sprinterne Kristine, Nora og Veronica. Denne gang løp de i samme heat – for spenningens skyld. Og på nytt ble det jevnt! Det måtte videokamera og målfoto til for å avgøre at Nora var vinneren, 3 små hundredeler foran Kristine! Begge tidene – 14,15 og 14,18 – var under Kristines gamle klubbrekord på 14,41 fra 2014. Veronica tok en ny fin 3.plass på 15,64.

Blant gutta ble det også tett, og målfototeknologi måtte benyttes her også. Stian ble dømt foran – 1 hundredel foran Bjørn. Roar tok 3.plassen og Thomas 4.plassen. Det gikk rykter om tjuvstart i feltet, men starteren lot løperne fullføre, delvis fordi den angivelige tjuvstarten gjaldt alle sammen!

60 meter

Dagens siste sprintøvelse (ikke med i allroundkonkurransen) ble et nytt oppgjør mellom Nora og Kristine. Og denne gang var det rutine som seiret fremfor ungdommelig pågangsmot. Kristine vant med 6 hundredeler foran Nora. Veronica fulgte på en ny 3.plass. Blant de yngste løp Frida, Maja og Siri-Emilie flotte løp.

IMG 6712
Det ble seier til slutt for Kristine – på 60 meter. Her løper hun 5.000.

I herreklassen ble det igjen kontroversielt! Stian var først i mål, tett fulgt av Roar. Men igjen var tilskuerne vitne til en noget rask reaksjonstid, spesielt på ytterste høyre fløy (der Stian stod). Juryen har vurdert situasjonen og bestemt seg for å diskvalifisere Stian tross manglende videobevis. Magefølelse, flere vitners nærvær og ikke minst løperens egen innrømmelse tillegges stor vekt. Dermed går klubbmestertittelen til Roar. Bjørn og Thomas fulgte på de neste plassene.

P.S! Det ble tilbudt omstart, men det var løperne slett ikke interessert i, med kun 15 minutter igjen til dagens siste og høyst sugende kraftanstrengelse, nemlig 5.000 meter.

5.000 meter

En tøff avslutning på en hard, men særdeles hyggelig dag. Endelig skulle allroundmesterskapet avgjøres, og klubbmester på den lengste distansen kåres.

I kvinneklassen var seieren nærmest avgjort på forhånd. Julie ledet med 47 tidspoeng på Beathe.

(Ett tidspoeng tilsvarer 1 sekund pr 400 meter. Når Julie da ledet med 47 tidspoeng (sekunder), og poengene omregnes til 5.000 meter (47 x 12,5 runde), får vi 587 sekunder. Eller 9 minutter og 48 sekunder…

Det ble grei skuring for Julie, som for sikkerhets skyld også vant distansen på 21.37 (og med det også snappet Beathes tidligere klubbrekord på 21.41). Full pott der altså. Beathe tok 2.plassen, både på distansen og i allround. May-Lisbeth stod over siste distanse og dermed gikk 3.plassen i allroundmesterskapet til Cathrine, som i hovedsak løp alle dagens distanser sammen med Frida.

Blant mennene var det mer spennende før siste løp. En grov utregning før start tilsa at Stian ledet sammenlagt med ca 25-30 sekunder på Bjørn (omregnet til 5000 m-tid). Ved finregning nå i kveld viser det seg at det var 20 sekunder. Altså meget jevnt før start. Bjørn gikk ut i sub 20-tempo, og Stian hang med så lenge han kunne. Etter hvert sa det stopp for Stian, og differansen ble fort større enn de 20 sekundene som skilte før start. Bjørn vant distansen på 19.41, foran Morten på 20.11. Stian kjempet tappert og kom i mål på 21.24. Dermed er det Bjørn som kan slippe jubelen løs for årets allroundtittel!

IMG 6720
En av mange dueller mellom Bjørn og Stian. Her fra den avsluttende 5000-meteren.

IMG 6722
Morten løp bra på 5000 – kom inn på 20.11.

IMG 6731
En av mange dueller på 5000 meter. Av disse 3 var det Kristine som trakk det lengste strået foran Thomas og Roar.

Vi gratulerer Julie, Bjørn og alle andre klubbmestere på de forskjellige distansene!!!

En annen av dagens store vinnere var Frida som løp alle distansene, inkludert 5.000 meter med et smil om munnen, og som med all rett kan kalle seg en liten klubbmesterprinsesse!

Her er alle resultater

Og her er oppdaterte klubbrekorder (Fun fact: På damesiden ble det satt nye rekorder på alle dagens øvelser, mens på herresiden ble det ikke satt en eneste én.)

Arrangementskomitéen takker for en nydelig dag, og minner om mer baneløping den 6.september (3.000 meter) og 9.oktober (10.000 meter), begge frittstående klubbmesterskap.

Publisert: 27.08.2016