{flike}

Rallarvegen har flere ganger tidligere blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei, men alt som kan sykles kan naturligvis også løpes! Julie Wiik har brukt helgen til å gjennomføre Rallarvegsløpet – et ultraløp som går over to dager med en total distanse på 81 km.

Julie
Julie og løpekompis Frank fra Re-joggen er lykkelige etter 81 km på 2 dager

Start første dag er ved togstasjonen i sentrum av Flåm, og målgang er på Finse. Distansen er 54 km og går fra havnivå opp til 1334 moh og så ned til mål på 1222 moh. Dag 2 har start på Finse med målgang ved Haugastøl. Distansen andre dag er 27 km og har et netto fall på ca. 200 høydemeter.

I en kraftanstrengelse som dette er det først og fremst det å fullføre som gir mestringsfølelse, mens tid og resultater kommer i andre rekke. Når det er sagt må vi allikevel nevne at Julie løp inn til en sterk 7.plass både på dag 1 og dag 2, som dere kan lese mer om i disse resultatlistene:

Resultater dag 1
Resultater dag 2

Julie var naturligvis strålende fornøyd. Kanskje ikke så rart etter meniskoperasjon i vinter, og litt (eller mye?) usikkerhet hvorvidt hun var i stand til å gjennomføre et tøft ultraløp:

«Som du sikkert har skjønt har jeg vært i tvil om jeg i det hele tatt klarte å fullføre et så krevende løp. Nå er jeg fylt til randen med mestringsfølelse!«

Og om noen skulle være fristet til å bli med til neste år så kommer hun også med en aldri så liten invitasjon:

«Et minne for livet! Skal tilbake neste år. Velkommen de som vil være med på tur!»

Her kan dere lese mer om Rallarvegsløpet

Publisert: 24.07.2016