{flike}

FJ6Mens andre TLK’ere koste seg på flat bakke i klubbmesterskapet på Nøtterøybanen, løp John og Marius motbakkeløpet Nibbeløpet i Geiranger, eller Geiranger fra fjord til fjell som det også kalles. Nibbeløpet er Norges lengste motbakkeløp på hele 21 km, en liten halvmaraton i motbakke der altså. Gjennomsnittlig stigning på ca 9 % så det vil ikke være en overdrivelse å si at dette er en kraftanstrengelse av de sjeldne. Man kan riktignok velge en kortere utgave, Nibbeløpet Mini, som er 4 km. Marius nøyde seg med sistnevnte variant, mens John hadde valgt å begi seg ut på den fulle distansen. Faktisk var dette et av hovedmålene for sesongen, noe vi kunne lese om i 10 kjappe med John fra litt tidligere i år.

Lørdag var dagen kommet, og etter noen uker med spesifikk bakketrening, blant annet med NM-deltakelse forrige helg (dog er det vanskelig å finne bakker som er lange nok i hjemlige trakter) så la John ut på distansen med godt driv i kroppen. Han holdt beina i gang hele veien, og i mål stoppet klokken på 2:03:41, en imponerende tid ovennevnte løypespesifikasjoner tatt i betraktning. En halvmaraton med 9% stigning på rett i overkant av 2 timer! Resultatet holdt til en sterk 30.plass av 154 fullførende menn.

Marius løp som nevnt den kortere utgaven, men som alle vet; er løpet kortere så løper man bare fortere, så det var nok ikke noen «tur i parken» for Marius heller. Et godt løp og en sterk tid, 20:07, holdt til en finfin 3.plass i klassen og en tur opp på pallen.

Guttene melder om skiftende vær, alt fra regn og blåst – til sol og blå himmel, og en spennede opplevelse, særlig for de som løp lengst (og høyest). Begge satser på deltagelse til neste år også, for som John sier: «dette var moro»!

Flott representasjon for Tjøme Løpeklubb på det vakre vestlandet, og vi gratulerer med innsatsen!

Her følger noen bilder fra løpet:
FJ1
John og Marius poserer i klubbtøyet foran selveste Geirangerfjorden.

FJ2
John ser uforskammet frisk ut på vei opp bakken.

FJ3
Vi har det fint på Tjøme, men det er neimen ikke så verst på vestlandet heller.

FJ4
En tur på podiet for Marius.

Publisert: 6.juni 2015