{flike}

IMG 6185s
Årets deltakere i motbakkemesterskapet. Foto: Cathrine S. Bjørnestad

Det ble en oppskriftsmessig seier til Joakim Skadal i lørdagens klubbmesterskap i motbakkeløp. Han gjentok bragden fra i fjor, stilte opp som eneste junior og banket alle de andre utøverne uansett alder. Tiden 11:06 er meget sterk tatt i betrakning den harde løypa som var 2800 meter lang og besto av tunge motbakker og ulendt terreng. Joakim kan dermed kalle seg klubbmester i motbakkeløp i ett år til!

Det samme kan Kaja Kjellesvik, som sammen med Stine-Mari Gabrielsen var de to eneste jentene som stilte til start. Kaja løp på 14:18, en god tid i en krevende løype, defintivt en klubbmester verdig, men neste år ønsker vi allikevel flere jenter på startstreken. (Vi vet at det var flere som ikke hadde anledning til å være med grunnet skader, andre løp, eller rett og slett andre gjøremål.)

Løypa var noe lagt om ift 2015-utgaven. Starten var lagt til sykkelstien på Vestveien, vis-a-vis rasteplassen på Gjærvåg, istedenfor fjorårets start på Glennestranda. Dette for å unngå å krysse Vestveien og slippe å bruke løypevakter som må stoppe trafikk, slik vi gjorde i fjor. På mange måter et enklere arrangement, og det er denne nye løypa som vil bli benyttet fremover. Løypa er nå opprettet som et segment på Strava under navnet Tjømespretten, slik at man kan måle seg mot seg selv og andre også utenfor konkurranse.

Når det gjelder utviklingen i selve løpet fikk Joakim relativt sterk kamp innledningsvis i løypa. Både Hans-Petter Mietle og Jens Kjellesvik holdt følge opp hele den harde Glennebakken og et lite stykke bortover Sandbekkveien. Men etter hvert som trioen nærmet seg Haugsåsen fikk Joakim stadig lettere steg og gled lenger og lenger ifra de to andre. Opp Haugsåsen var det ingen tvil, det var Joakim som var dagens sterkeste. I mål fulgte Hans-Petter 25 sekunder bak Joakim, og Jens 8 sekunder bak HP.

Etter de tre nevnte herrer/gutter kom et felt bestående av Daniel Berg Eriksen, Harald Grov, Morten Omvik og en omskolert tidtaker/nå løper, nemlig undertegnede (det er visst ikke bruk for meg i målområdet lenger). Glennebakken er brutal, men tydeligvis ikke for Morten som pratet opp hele bakken! Det var koselig, men litt rart. Daniel var sterkest opp den siste bakken i skogen over Haugsåsen og løp i mål til en 4.plass, foran Hans Olav Lahlum på 5.plass (det var i hvert fall noen likheter mtp punktlighet og klokkebruk), Harald nr 6 og Morten nr 7.

En som godt kan få et lynkurs i disponering av krefter er Sindre Sæhle. Etter en relativt knallhard start opp Glennebakken hvor han la seg i rygg på Joakim, Jens og Hans-Petter, skulle det fort vise seg å bli litt tøffere. (Planen var helt tydelig å leve opp til klengenavnet «bakkespurtkongen» som han høyst fortjent opparbeidet seg under Hytteplanmila 2015). Hadde vi hatt en laktatmåler halvveis oppe i bakken hadde han antagelig sprengt skalaen. Han revurderte egen fart og gikk over til «plan B», som var å slå Lindhøykollega Flip Visser. Plan B skulle vise seg å bli en suksess da han krysset målstreken 7 kontrollerte tideler foran Flip. Thomas Bjørnestad avrundet feltet og sørget for at alt gikk greit foran seg i løypa. En utrolig viktig oppgave som vi setter veldig pris på at du tok på deg i dag, Thomas. Thomas ble da også rikelig belønnet med hele 42 doruller (som han måtte betale 350 kr for…)

Etter løpet vanket det smoothie fra Annette til slitne deltakere, men vi mistenker at noen var så slitne at de ikke fikk med seg tilbudet. Ingen skade skjedd, vi deler ut restbeholdningen på første intervalltrening etter Beitostølen-helgen, noe som ikke blir førstkommende torsdag, men neste (torsdag 2.juni). Møt opp for gratis smoothie 🙂

Se mange flotte bilder fra arrangementet i bildegalleriet under. Dagens fotograf var Cathrine Bjørnestad.

Resultatliste alle løpere
Resultatliste klassevis

P.S! Det har vært flere TLK’ere i aksjon andre steder i verden. En oppsummering av disse følger søndag.