{flike}

I løpet av en snau uke har Tjøme Løpeklubb blitt representert i konkurranser, først i Polen sist søndag og deretter i vår egen hovedstad nå i kveld.

jan jorgensenSøndag 11.september løp Jan Jørgensen halvmaraton i Polen, nærmere bestemt i Zielona Góra.

Zielona Góra er en by i vestlige Polen med ca 140 000 innbyggere. Den er en av to hovedsteder i Lubusz voivodskap og har eget universitet. (Litt geografiundervisning er aldri feil på en torsdagskveld.)

Jan løp distansen på flotte 1.58.07 og ble nummer 8 i klasse M60-69. Det var totalt 1205 deltakere med i løpet, så at løping er en populær fritidsaktivitet, også i det store utland, er helt sikkert. Jan rapporterer om et fint løp, men det var veldig varmt med 30 grader, noe som ble i meste laget for mange, og det var flere som måtte bryte.

14356067På mer hjemlige breddegrader har Georg Bryn nå i kveld løpt Nydalsløpet i Oslo. Løpet var ca 5 km og hadde start og mål på østsiden av Akerselva rett ved Torget. Løypa er variert med asfalt- og grusunderlag og følger i store trekk Akerselva. Løpet har tre klasser; aktivklassen, mosjonsklassen og opp-av-sofaen-klassen. Georg aldri har hatt noen problemer med å komme seg opp av sofaen og kunne sikkert stilt i klassen for de aktive, men valgte å stille i den «midt i mellom», dvs. mosjonsklassen. Og at han er i form kan vi se på tiden, 23.53. Georg melder om masse folk og god stemning i løypene. På resultatlisten kan vi se at så mange som 500 løpere deltok i løpet. Imponerende oppmøte på en hverdagskveld.