{flike}

IMG 5310 sTirsdag hadde vi besøk av ernæringsfysiolog og fysisk trener Anna Solheim fra Sunn Jenteidrett og Norges Idrettshøgskole. Hun holdt et meget godt og inspirerende foredrag om kosthold og idrettsernæring for oss. 21 spente kursdeltagere hadde møtte opp, alt fra unge idrettsutøvere til litt eldre mosjonister, og tilbakemeldingene fra salen var gode. Her var det mye nyttig lærdom og mange gode tips å ta med seg videre, både for ung og «gammel».

Foredraget «Spis smart» kan oppsummeres med de tre hovedpunktene/prioritetene 1) Dekk energibehovet (spis nok mat, spis ofte!), 2) Dekk karbohydratbehovet (spis mye brød, korn, pasta, ris og potet) og 3) Mat er trivsel!

Hele foredraget finner du her.

Om det er noen som skulle sitte igjen med spørsmål etter foredraget så kan disse sendes til oss, så videreformidler vi til gårsdagens foredragsholder Anna.

Sunn Jenteidrett (skifter snart navn til Sunn Idrett) har også gitt ut en bok som heter «Spis smart» som inneholder oppskrifter på enkle, sunne og raske retter innen de 5 hovedtemaene frokost, matpakkemat, restitusjonsmat, middag og kosemat. Boka kan bestilles enkeltvis hos Idrettsbutikken.no, eller vi kan bestille samlet så deler vi på frakten. Meld fra om du er interessert så sender vi en felles bestilling mot slutten av uken.

Vi takker for oppmøtet og retter også en stor takk til foredragsholder Anna Solheim!

Publisert: 20.01.2016