{flike}

Lørdag var det duket for et av årets store høydepunkter, Holmenkollstafetten. Undertegnede hadde en spesielt god følelse i bilen på vei innover til løpet. Såpass god at det ble uttalt: «Jeg tror dette blir den beste gjennomføringen hittil!». Da tenkte jeg ikke resultatmessig, men dagen sett under ett. Minutter senere befant vi oss i Hof sentrum(!) etter et noe uheldig veivalg grunnet veiarbeid på E18. Dårlig start! Heldigvis var Julie allerede på plass på Bislett og kunne hente ut startnummer før utdelingen stengte.

Målsetninger

De to lagene våre – TLK 1 og TLK 2 – hadde forskjellige målsetninger. Førstelaget hadde et mål om topp 100-plassering i klasse A1 – den største klassen med rundt 1500 påmeldte lag. Gjerne løpe litt raskere enn i fjor også, selv om 2016-utgaven var en god gjennomføring. Andrelaget hadde – som alltid – et mål om å delta, hygge seg og være med for det sosiale. Samtidig er målet for den enkelte å gjøre det så godt man kan for seg selv – og glemme alle andre. Tid og plassering for andrelaget er underordnet. Det er opplevelsen som er viktig.

Klasse A1 og A2 (som andrelaget stilte i) er klassene for mosjonslag, vennegjenger osv. A1 er mix m/ flertall menn (men lov å stille med rent herrelag) og A2 er mix flertall kvinner. Vi er stolte av å ha en god fordeling på begge lag med hhv 9 menn og 6 kvinner på førstelaget og 8 kvinner og 7 menn på andrelaget. (Det var flere av de beste lagene som stilte med rene herrelag, eller maks en eller to kvinner.)

IMG 4369

På TLK 1 løp: Stian F. Andersen, Geir-Morten Hansen, Elisabeth Tjugen, Morten Almquist, Maren Bonsaksen, Thomas Skadal, Joakim Skadal, André Berglund, Stine Skog Hansen, Marius Dreyer, Julie Wiik, Kristine Aabol, Knut Ole Myrberg, Roar Almquist og Beathe Skog Hansen.

På TLK 2 løp: Victoria Andresen, Patrick Tomala, Veronica Hansen, Jan Jørgensen, May-Lisbeth S. Hansen, Thomas Bjørnestad, Cathrine Bjørnestad, Beate Husby, Jon Sørensen, Freddy Skjenken, Ingeling Bull, Trond Pedersen, Tron Olav Pedersen og Marit Steffensen.

Takk til gode hjelpere!

Det trengs mange løpere for å fylle to stafettlag (30 stk) og mange som skal holde seg friske og raske i ukene før løpet. Det er alltid noen som er uheldig med skader, sykdom og kolliderende planer og dermed måtte vi igjen ut på «frierferd» for å hanke inn erstattere. Dette er vi vant til fra tidligere så det begynner vi å få en viss rutine på 🙂

En stor takk til Marit, Trond, Tron Olav, Jon, Patrick, May-Lisbeth, Veronica og Marius som kom inn på kort varsel!

Marit stilte faktisk til start med et ganske stygt overtråkk fra håndballtrening litt tidligere i uka. Hun ble teipet opp av Knut Ole før start, trosset smertene og løp hele etappen med stil! En annen av erstatterne, Patrick, våknet på løpsdagen med feber, hodepine, røde øyne og tett som en potte, men kjørte innpå med paracet, ibux og otrivin, meldte seg klar til start og løp en meget god etappe!

Må også ta med Victoria som meldte seg frivillig til å løpe to etapper da vi ikke rakk å få inn en erstatter for Jorid, som dessverre måtte stå over grunnet akutt ryggtrøbbel. Victoria løp dermed både 1. og 13.etappe for TLK 2.

For en gjeng!

Foran eller bak skjema?

Tradisjonen tro hadde vi satt opp et tidssjema for hvert av lagene før start. Ikke så mye for å sette press på løperne, men for å vite når man skal være klar ute i løypa. Men som vi har sett før er TLK-løpere ganske lojale når de først får et tidsskjema å forholde seg til, så da gjør de alt det de kan for å følge skjemaet til punkt og prikke 🙂

De tre klareste eksemplene på dette var Cathrine, Beathe og Tron Olav. Disse tre hadde fått estimerte etappetider på hhv 11 min, 2 min og 3 min, og de løp på hhv 11:02, 1:59 og…wait for it…3 blank! For en lojalitet! (Og for en innsikt fra lagleder)… 😉

På førstelaget hadde vi satt opp en estimert slutt-tid på 1 time og 7 minutter og slutt-tiden ble 1:07:44. (En liten bom der altså, men greit nok over en distanse på 18,5 km). Plasseringen ble 91.plass og dermed er målsetningen nådd! På andrelaget var differansen noe mer. Tar selvfølgelig selvkritikk og lover å skjerpe meg til neste år.

Respekt…!

André Berglund hadde fått en litt annen beskjed. Løp så fort du kan, men ikke raskere enn din kommende (potensielle) svigerfar. Undertegnede har nemlig hatt etappen fra Besserud til Gressbanen (1.810 meter) de siste 5 årene, men i år hadde etappen gått i arv til den yngre garde. Undertegnedes bestenotering fra 2013 lyder på 5.38. André gjorde som han fikk beskjed om og løp på…..5.38! Stjerne i margen, André!

Tider, enkeltprestasjoner og etapperekorder

Mange gode prestasjoner ble levert i tillegg til Andrés. For mange til å nevne alle, men vi drister oss allikevel utpå og nevner noen som stakk seg litt ekstra ut:

Joakim Skadal løp kongeetappen (1.790 meter motbakke) på 7.22! Det er kun halvminuttet bak motbakkespesialisten Heidi Weng. En snittfart på 14,6 km/t (4.06 min/km) i 1,8 km motbakke er vanvittig imponerende!
Thomas Skadal løp den enda brattere (men litt kortere) «Lille Besserud» (1.240 meter) på 5.18. Snittfart 14 km/t (4.15 min/km).
Marius Dreyer løp den lengste etappen (2.840 meter) på 9.09! Det er kun 13 sekunder bak Markus Moes legendariske klubbrekord fra 2015.
Julie Wiik gjennomførte Frognerparken (1.530 meter) på 5.38. Snittfart på 3.40, det er bra av ei som sier hun aldri løper raskere enn 4-blank-tempo uansett hvilken distanse hun løper 🙂
Kristine Aabol løp 12.etappe på 1.09. Med den hastigheten (19,3 km/t) tipper vi hun ikke hadde mange jenter foran seg i klassen.
Knut Ole Myrberg løp 13.etappe på 3.53 som er fem sekunder raskere enn da han hadde den samme etappen for Tjøme All-Stars i 2013. 4 år eldre – 5 sekunder raskere!
Thomas Bjørnestad senket sin egen tid på «Lille Besserud» (6.etappe) fra 7.08 til 6.31! I 2015 løp han på 8.01. Det betyr at han i løpet av de to siste årene har forbedret seg med 1 og et halvt minutt på etappen!
Cathrine Bjørnestad forbedret også sin egen tid fra i fjor. Kongeetappen/klatreetappen fra 11.19 til 11.02.
Beate Husby løp også fort. 8.etappe gikk unna med en snittfart på 4.21! Hun har allerede pekt seg ut den samme etappen til neste år 🙂

Til slutt dagens store overraskelse. Roar Almquist har knapt løpt et eneste intervalldrag i hele vinter/vår, men løp sjarmøretappen (14.etappe – 720 meter) på 2.28 og ny klubbrekord for TLK! Vel og merke er etappen noe kortere enn i fjor, uten at det tar noe som helst bort fra prestasjonen. Det var nesten så lagleder satte kaffen i halsen da Roar kom flyvende rundt siste sving.

Noen nevnt, men ingen glemt. Resten av gjengen leverte også flotte prestasjoner. Maren, Elisabeth, Morten, Patrick…. osv…osv!

Oppdaterte løype-/etapperekorder for Tjøme Løpeklubb finner dere her. Alle nye rekorder er merket med uthevet skrift. Som referanse står også tiden som nettopp er slått i merknadsfeltet til høyre.

Dagen ble avsluttet med en hyggelig samling med mat og drikke hos Marit og Trond på Verdens Ende. Vi takker så mye for gjestfriheten!

Bilder

Bilder fra dagen finner dere i bildegalleriet under.

Skrevet av: Geir-Morten Hansen
Publisert: 14.05.2017