{flike}

Nok en travel helg er forbi. I løpet av et par hektiske dager har 12 TLK-medlemmer deltatt på 5 fronter. Flest var med i Kystleden halvmaraton fra Linden Park i Horten til Ringshaugstranda i Tønsberg. Men hvor var guttene? Hele 7 av de 8 som deltok var jenter, og som om ikke det var nok var den eneste gutten langhåret!

Flere var debutanter på distansen, blant annet Victoria Andresen. Da hjalp det sikkert godt på nervene at vi i støtteapparatet utbrøt før løpet at «da har du jammen valgt en tøff løype å debutere i!» Ingen årsak Victoria, vi er bare glade for å bidra 🙂

Victoria

Men Victoria var ikke lettskremt og løp inn til en flott tid i en tøff løype. Det samme gjorde Guri Lise Berg og Gunnhild Solli Haukaas som imponerte stort og løp inn til klassepremier i hver sine klasser. Guri Lise med en sterk 3.plass i klasse K40-44, mens Gunnhild tok en flott 5.plass i den tøffe klassen K18-34.

Guri Lise
Guri Lise i fint driv på vei mot mål.

Gunnhild
Gunnhild fulgte like bak.

Men det var flere som imponerte. Stine Sem Kristoffersen løp jevnt og godt og hadde til og med krefter til et lite smil da hun passerte fotografen 200 meter før mål. Cathrine Bjørnestad var storfornøyd, både fordi hun forbedret sin egen tid fra i fjor med over 10 minutter(!), men også fordi hun banket mannen i huset! Thomas var eneste hane i hønseflokken, hvis det er lov å si, og var debutant på distansen. Han hadde fullt fokus på å fullføre og brydde seg nok ikke så mye om at Cathrine satte inn nådestøtet ganske tidlig i løpet. Og fullførte, det gjorde han med sterk motivasjon og jernvilje, tross smerter i et kranglete kne. Bra, Thomas!

Stine
Stine smiler etter 20,9 km.

Cathrine
Cathrine perset med over 10 minutter!

Thomas
Thomas biter tenna sammen og er i ferd med å fullføre sin første halvmaraton.

May-Lisbeth så ut til å ta livet mer med ro der hun la ut fra start i Horten helt bakerst startfeltet. Som Thomas var dagens eneste målsetning å fullføre, og det gjorde hun da også med glans!

May Lisbeth
May-Lisbeth godt fornøyd med å se målseilet.

Vår siste løper for dagen var Beathe, som også var den som gikk hardest ut. Men med fasit i hånd, og etter en ukes sykdom, var det kanskje ikke så lurt…? Det skal sies at hun var usikker på om hun i det hele tatt skulle starte, men trives såpass godt i Kystleden-løypa at hun bestemte seg for å prøve. Men etter drøye 11 km var kreftene slutt, og hun valgte å avbryte løpet. DNF er vel aldri helt etter planen, men både løper og støtteapparat var skjønt enige om at det var den eneste rette avgjørelsen.

Beathe
Beathe fra litt tidligere i løpet, før problemene begynte å melde seg.

Bergandysten triatlon

Idet starten gikk for Kystleden-løperne i Horten hadde Bjørn Skotte nettopp passert målstreken i Bergandysten triatlon på Nøtterøy på en flott 4.plass. Bjørn, for anledningen kledd i dagens fineste triatlondrakt, var meget godt fornøyd med gjennomføringen. Han var 4 fattige sekunder unna pallen i det arrangøren kaller et sterkt startfelt. Kun 350 meter svøm, men 1.19.24 lar seg høre når sykkeldelen er 21 km og løpingen 6.

Bjorn
En kollasj av Bjørns bravader i Bergandysten.

Lofoten Triathlon – Extreme

En annen triatlet som har vært i aksjon er Jim Flegstad, som herved er TLKs første deltager i Lofoten Triathlon Extreme. Lofoten Triathlon Extreme er, tro det eller ei, ekstremt! 4 km svømming, 196 km sykling og en avsluttende ultradistanse på intet mindre enn 45 km løping. Slutt-tiden ble 15 timer og 10 minutter, noe Jim er godt fornøyd med tanke på at han egentlig ikke skulle være med, og med «minimal» trening de siste månedene. Jim melder om en spektakulær løype, både på sykkel og løp. Siste halvdelen av løpinga går i terreng over to fjell, og gir en fantastisk utsikt over området! Suverent, Jim!

Jim
På vei fra svømming til skiftesone sykkel. På dette tidspunktet er det fortsatt ca 13 timer igjen…

UltraVasan

Anders Forsmo er en annen som har lagt litt distanse bak seg i løpet av helgen. Anders deltok i det svenske ultraløpet UltraVasan, som går i løypetraséen til langrennsklassikeren Vasaloppet. Anders løp de 90 kilometerne(!) på småpene 9 timer og 52 minutter! Når han valgte å representere Tjøme Løpeklubb for første gang så skulle han gjøre det skikkelig! 🙂 Vi er mektig imponert, Anders!

Anders

Etter 90 km er det lov med en liten pust i bakken…

Fjellskar Opp

Siste TLKer som har vært i sving (som vi har oversikt over) er Stine Skog Hansen som benyttet søndagen til å løpe motbakkeløpet Fjellskar Opp i Sande. I realiteten var hun bare med pappa på jobb da turen gikk til Sande for å dekke løpet for Kondis. Løypa var 3,3 km, tidvis svært bratt og lagt til krevende terreng! Så det ble en god treningsøkt ut av dagen. Stine ble nr 14 i dameklassen og plasserte seg dermed nøyaktig midt på resultatlisten.

Stine Skog
Sliten jente på toppen av Fjellskar.

Da er det bare å glede seg til lørdag når vi arrangerer vårt årlige klubbmesterskap på bane for store og små. Dette blir en flott dag med fokus på løpeglede og sosialt samvær!

Publisert: 21.08.2016