{flike}

Mandag 20.april deltok Håkon Bull i Boston Marathon, og han gjorde det svært godt. I den 119. utgaven av det lengst pågående, og kanskje mest prestisjefylte av alle verdens løp, var det ca 26.600 fullførende løpere, deriblant 37 norske.

I følge Håkon ble løpet en kald og våt opplevelse, og selv om det kanskje ikke var fullt så sterk vind som under New York marathon i november (der også Caspar var med), så var det likevel kraftig motvind hele veien med tildels meget sterk nedbør i perioder. Eller som Kondis beskriver løpet: «…meget tøffe værforhold med piskende regn og svært kald temperatur.» Ikke akkurat drømmeforhold der altså.

Håkon skjønte derfor raskt at det ikke ville bli noen rekorder enda halvmaraton ble passert på 1.26.41… Selv om det ikke ble ny pers på Håkon denne gangen, var han godt fornøyd med å fullføre under de rådende forholdene på 3:00:56, en tid som holdt til topp 10 blant de norske. Det holdt også til ny klubbrekord på maratondistansen for Tjøme Løpeklubb. Og hvis noen skulle lure på hvor raskt det er så passerte han 5 km på 20:21 og 10 km på 40:33, i tillegg til nevnte halvmaraton på 1:26:41!

For de som husker 10 kjappe med Håkon så er sesongens hovedmål å løpe maratondistansen på under 2 t 55 min, så nå sikter han seg inn mot Chicago Marathon den 11.oktober.

Arkivbilde fra Kiel Halvmaraton i februar i år:
Haakon Bull

 Publisert: 27.04.2015