{flike}

haakonSøndag var det ikke bare Revetal og Re-Mila som stod i begivenhetenes sentrum, dette var også dagen for den årlige gjennomføringen av Chicago Marathon, et relativt stort maratonløp i selveste Amerika med hele 37182 deltagere på startstreken. En av disse var vår egen Håkon Bull. Håkon er glad i å løpe maraton og er stadig på farten i det store utland. I fjor løp han bl.a New York Marathon, og i april i år løp han Boston Marathon på rett i overkant av 3 timer, noe som også var gjeldende klubbrekord inntil nylig… Nå lyder den nye rekorden på 2 timer 55 minutter og 20 sekunder. Eller en snittfart på 4:09 pr km om du vil… De første 5 km ble passert på 19:36, 10 km på 39:30 og halvmaraton på 1:24:43. Første halvdel av løpet ble dermed gjennomført med en snittfart på 4:00 min/km. Siste halvdel av løpet ble noe tøffere, men slutt-tiden på 2:55:20 holdt allikevel til å bli nest beste nordmann av de 40 som deltok, og en sterk 10.plass i aldersklassen som bestod av 1904 løpere. Kondis har skrevet en liten artikkel fra løpet, men det står ikke så mye om Håkon der, så derfor lar vi han heller fortelle selv:

«Som Kondis-artikkelen nevner var det nok for varmt for rekorder, men mente likevel jeg hadde 2.50.00 inne. Etter en fin start like bak tidligere OL-vinner Joan Benoit som dessverre måtte bryte, startet jeg ganske hardt. Vel hardt kanskje, 1.24…et eller annet på halvmaraton. Som i de fleste maraton så er det etter de 30 første km at jobben begynner, og det begynte å bli varmt, men sikret inn til 2.55.20 som jeg er godt fornøyd med. Så at vinnertidene lå ca 5 minutter bak fjorårets. Alt i alt et løp jeg er veldig godt fornøyd med.»

Og det kan vi godt forstå. Om undertegnede klarer å holde Håkons snittfart på de første 500 meterne under lørdagens Hytteplanmil så blir det feiring med kake på kvelden.

Vi gratulerer Håkon med ny klubbrekord på distansen.