{flike}

Søndag løp Håkon Bull årets siste maraton i San Sebastian i Spania. Det skulle også vise seg å bli hans beste denne sesongen.

De som kjenner Håkon vet at han ikke har vært helt fornøyd med årets sesong, selv om 3:00:13 i den nye, relativt småkuperte løypa i Oslo Maraton i september, må sies å være mer enn godkjent. Spesielt fordi Oslo ble gjennomført mer som en treningsøkt og en gjennomkjøring frem mot hovedmålet, Chicago Marathon, som dessverre ble ødelagt av sykdom.

Derfor er det ekstra gledelig at dagens 42,2 km i nord-Spania gikk unna på meget pene 2:56:01. Og det med krefter igjen mot slutten! Vi tar en titt på de siste 12 kilometerne av dagens løp, hentet fra Håkons Stravakonto:

hb
De siste 6 km gikk unna på 4.07 – 4.03 – 4.06 – 4.07 – 4.03 – 3.55, pluss en liten innspurt med ytterligere fartsøkning!

Håkon kommenterer:

«Etter en litt trøblete sesong der både Tokyo og Chicago streiket, løsnet det endelig! Tror nok jeg kunne dratt tiden enda lenger ned ved å være litt på hugget! Flott løype med litt mange krappe svinger, men ellers flat og fin løype. San Sebastian er ikke Spanias raskeste løype, men du verden for en by!

(Red.anm: …og føyer seg kanskje inn på lista over potensielle klubbturer, ettersom det også er halvmaraton og 10 km på programmet…» 🙂

Med dagens resultat gjør Håkon også et byks på Kondis’ årsstatistikk over landets raskeste maratonløpere. Når lista oppdateres vil han nå være nr. 4 i klassen M55-59. Vi gratulerer med et flott resultat, og en super avslutning på sesongen!

Publisert: 26.11.2017