{flike}

Abbott Six Majors, eller «The Abbott World Marathon Majors» som er det korrekte navnet, er en serie bestående av seks av de største og mest kjente maratonløpene verden over. Opprinnelig var det «de 5 store» – Boston, London, Berlin, Chicago og New York – før Tokyo ble lagt til i 2013.

Håkon hadde allerede de fem førstnevnte på merittlisten, men manglet Tokyo. Hva er vel da mer naturlig enn å reise til verdens største by (hvis man tar med forstedene) for å få med seg det ene han manglet? Som sagt, så gjort. I helgen har Håkon vært på langtur til solens land, og søndag representerte han Tjøme Løpeklubb i Tokyo maraton.

Med 8 timers tidsforskjell, litt døgnvillhet og forkjølelse i kroppen var det ikke dagen for den store gjennomføringen rent tidsmessig, men han forteller likevel om en flott opplevelse.

En imponerende prestasjon til tross, målsetningen stopper ikke her. For selv om han nå har gjennomført alle seks er målet å løpe alle under 3 timer, noe han fortsatt har til gode i New York og Tokyo. De fire andre er i boks!

17029105 1446537595426106 465271482 n
To relativt eksklusive medaljer har nå funnet veien til Håkons premiesamling: Den ene for å ha fullført Tokyo maraton, den andre for å ha fullført alle «de 6 store».

For den som trenger litt ekstra motivasjon når det lir mot vår, tar vi med en liten «fun fact» til slutt: Håkon er 54 år og begynte ikke å løpe før han var godt over 40!

Noe som selvsagt bare gjør prestasjonen enda større, men poenget er: Det er aldri for sent, som Dag Otto ville ha sagt det 🙂

Publisert: 26.02.2017