{flike}

ThomasingressTotalt åtte TLK-løpere deltok i dag på Kystleden halvmaraton fra Horten til Ringshaugstranda i ganske røffe forhold. Det er en tøff løype fra før, og i dag var det dessuten 8-10 sekundmeters motvind nesten hele veien fra Horten til Tønsberg.

Vårt aller nyeste medlem, Helga Hincenberga, vant sin klasse og kom på 2.plass totalt blant alle kvinner. Hun løp på 1.33.51, ny pers i Kystleden med over to minutter, og en vanvittig sterk tid i Kystleden-sammenheng. Vi har skrytt mye av treningsopplegget i Tjøme Løpeklubb, men at hun skulle perse med over to minutter etter å ha deltatt på kun én trening (sist torsdag) var allikevel litt i overkant av forventningene 😀

Guri Lise Berg gjorde det også meget godt med en 5.plass i klassen og 17.plass totalt av 128 kvinner. Hun løp på 1.48.13.

Tredje TLK-kvinne på startstreken var May-Lisbeth Hansen, som løp på 2 t 22 min, hele 12 minutter raskere enn i fjor! Godt gjort under dagens rådende forhold. May-Lisbeth hadde også krefter til å avgi ett av dagens bredeste smil (i sterk konkurranse med flere andre TLK’ere) idet hun passerte fotograf Beathe med ca 2 kilometer igjen til mål.

Helga
Helga Hincenberga

GL
Guri Lise Berg

ML
May-Lisbeth Solheim Hansen

Det var sterke prestasjoner også på guttesiden. Rune Henningsen kom på 3.plass i klasse M35-39 med 1.35.47, mens enda et forholdsvis nytt medlem, Holm Holmsen, tok 4.plassen i M50-54 på 1.36.53. Supertider av begge to! Dette var for øvrig Holm sin debut på halvmaratondistansen.

Petter Oscarsen så fin ut i steget der han løp inn til 1.41.48, mens Freddy Skjenken bekreftet sin fine Birken-form (sykler Birkebeinerrittet neste lørdag) etter å ha slengt inn en påmelding i tolvte time. Freddy løp på 1.56.42.

Thomas Bjørnestad hadde et mål om å løpe bedre enn i fjor, og aller helst under 2 timer og 12 minutter. Etter hard løping fra Horten til Åsgårdstrand, hvor flere mørke tanker om bryte ble brutalt slått ned på, ble han til slutt klokket inn på 2 t 11 m 59 sek. Endelig med sekundene på sin side, mannen som pleier å stoppe for å vaske skoene eller snakke med pene damer underveis i løypa, for så å misse på målet sitt med noen få sekunder. Dagens tid er hele 13 minutter bedre enn tiden hans fra i fjor!