{flike}

Som overskriften sier ble det levert en hel del gode prestasjoner i Holmestrand lørdag. Men hvor skal vi begynne? 

Tja, hvorfor ikke på begynnelsen :-p

Med hele 32 forhåndspåmeldte deltagere, minus (som dessverre alltid) noen uheldige skade- og sykdomsforfall, pluss noen etteranmeldte, endte fastiten av løpende TLK-medlemmer på 28 stk. Vår største deltagerkontingent i Holmestrand til dags dato.

IMG 9550
Ikke lett å organisere lagbilde. Her er 16 av totalt 28 deltagere fra TLK, men det er bare Tron Olav og Siri-Emilie som følger med.

Disse fordelte seg slik:

Maraton (4 stk): Caspar Rieber-Mohn, John Frisli Jahre, Jørn Mikalsen, Tanja Hoel
Halvmaraton (12 stk): Øystein Anmarkrud, Vaidas Zinkus, Helga Hincenberga, Hans Petter Sommersen, Arne Erlingsen, Tor Morten Rindsem, Freddy Skjenken, Marit Kullerud, Julie Wiik, Knut Ole Myrberg, May-Lisbeth S. Hansen, Beate Husby
10 km (8 stk): Stian R. Pedersen, Petter Oscarsen, Geir-Morten Hansen, Thomas Bjørnestad, Arild Sæhle, Jorid Eidsmo, Hege O. Sæhle, Tina Mogensen
5 km (4 stk): Tron Olav Johannessen, Ingrid Ørsal, Siri-Emilie Bjørnestad og Cathrine Bjørnestad.

Hva så med prestasjonene?

Jo, på maraton hadde vi to debutanter, Jørn og Tanja. Jørn løp som en klokke og nådde målet sitt om å løpe under 4 timer! Tanja, på sin side, kjempet seg i mål tross intense legg-, mage- og andre smerter. Til slutt var det vel ikke ett sted hun ikke hadde vondt, men i mål skulle hun! To virkelig topp-prestasjoner av de to debutantene våre. Vi bøyer oss i støvet!

IMG 9421
Jørn, her med fartsholder Even Nedberg på 4 timer. Etter hvert fikser han biffen alene, gir på litt og løper inn til 3.54.47.

De to andre som løp maraton var Supermann og Lynvingen, a.k.a Caspar og John. Begge perset på distansen, Caspar med ett minutt og John med hele 12! Caspar var vel allikevel den som gjorde seg mest bemerket for anledningen, delvis grunnet et noe spesielt klesvalg. Han løp nemlig med begge sokkene på vrangen :-p

Caspars antrekk har allerede gjort seg bemerket i flere medier, som Øyene, Tønsbergs Blad, Kondis.no, Jarlsberg Avis mm. Runners World er på trappene, og det skulle ikke forundre meg om han også dukker opp på Lindmo i løpet av høsten 🙂

IMG 9496 s
Supermann løp i Supermann-drakt.

Halvmaraton

TLKs tre raskeste på 21,1 km ble, som allerede omtalt på facebook, Øystein (1.18.35), Vaidas (1.20.51) og Helga (1.29.24). Det ble topp-plasseringer på alle tre – og ny PR på de to sistnevnte! Skryt har de allerede fått, men vi er vel såpass rause at vi gjentar det her: Sterkt løpt! (Lenger strekker vi oss ikke, de skal tross alt holde beina på jorda ut sesongen.)

Hans Petter har medlemskap både her og der, men han står også i medlemsregisteret i TLK og fortjener selvfølgelig både omtale og honnør for sitt gode løp på 1.41.54.

Som vanlig hadde både Arne, Tor Morten og Freddy undermeldt tidene sine på forhånd. Skulle man tro den beskjedne trioen før start ville alle tre slite med å løpe under 2 timer. Vel, i mål tikket de inn, én etter én, på 1.44.45, 1.44.58 og 1.45.01.

Like bak fulgte debutant Marit med like overbevisende løping – og ny pers – på 1.46.01.

Julie har vært syk og brukte løpet til å få seg en rolig gjennomkjøring, mens Knut Ole var «på jobb» i fartsholdertjenestens navn ved å lose en kamerat trygt i mål under 2 timer, som var målet.

May-Lisbeth og Beate kompletterte halvmaratonlaget. Begge hadde fått beskjed om at det skulle tas lagbilde nøyaktig kl 13.20. Starten gikk kl 11.00. Beate løp derfor i mål nøyaktig kl 13:19:19 og rakk fotograferingen med god margin (41 sekunder). May-Lisbeth liker ikke å stresse og hadde derfor lagt inn noe mer slingringsmonn ved å løpe noen minutter raskere.

5 og 10 km

Tron Olav, som løp 5 km, hadde som mål, først og fremst ikke få vondt i kneet som har gitt ham litt trøbbel i det siste, dernest å komme i mål før Jorid, som skulle løpe 10 km. I og med at det var fellesstart for de to distansene tenkte han det burde være grei skuring. Men dengang ei… Joda, det gikk greit det, bare prøvde å gjøre det litt spennende her. Tron Olav løp 5 km på 28.18 og Jorid 10 km på 55.45. Begge glade og fornøyde, Tron Olav såpass euforisk over at kneet holdt seg bra, at han dro rett hjem og meldte seg på Sentrumsløpet om 14 dager.

Evigunge Ingrid løp på 30.24. I 2017 løp hun Nyttårsløpet på 31.46, og blir altså bare bedre og bedre med alderen. Nok et uomtvistelig bevis på at alder er ingen hindring i løpesammenheng, snarere en fordel. (Leser du dette, Knut Ole…?)

Cathrine løp også 5 km, sammen med Siri-Emilie. De hadde en fin tur der Siri-Emilie løp nesten 2 minutter raskere (42.00) enn i 2017. Siri-Emilie var vår yngste deltager med sine 10 og et halvt år. Frida var dessverre syk og måtte stå over.

Raskeste 10 km-løper for dagen (fra TLK) var Stian. Han skulle prøve et nytt oppvarmingsopplegg som han har klekket ut helt selv, som gikk ut på å beinfly hele runden én gang før start. Altså 5 km bånn pinne oppvarming! Seks i initiativ, null i vurderingsevne. Tross denne medfødte feildisposisjonen ble han altså beste TLK’er på distansen. Tid 43.23. Deretter fulgte Petter, som ikke har trent i vinter, på 44.52, og undertegnede, som HAR trent OG kjørte et fornuftig oppvarmingsopplegg, på 45.28…

Over til en av dagens kanskje aller største prestasjoner, Thomas, som løp under 50 minutter før første gang! For de som har fulgt Thomas på nært hold de siste årene, som strengt tatt bare er meg, og kanskje kona, så husker vi at gutten med blybuksene var i paradis i ca 2 minutter i Drammen i fjor høst, før han oppdaget at løypa hadde vært for kort, og drømmen om sub 50 måtte settes på vent. Helt til i går! Tiden? 49.25! God margin til 50. Et stort øyeblikk for mannen med den morsomme sveisen.

IMG 9564 th
Thomas var i storform både før, under og etter løpet.

Arild, Hege og Tina er tre andre som har tatt kvantesprang innen løpingens verden de siste årene. Arild løp sin nest beste 10 km noensinne (53.31). Hege var også godt under timen (57.56), og det samme hadde Tina vært, hadde hun ikke prioritert å gå litt sammen med Tanja, da Tanja hadde det som vondest på sin ferd mot å fullføre maraton. Noe vi både applauderer og bifaller stort i TLK! Vi tar vare på hverandre, deretter presterer vi.

Det var mange helter i Holmestrands gater lørdag. Disse 28 er bare noen av dem. 

Noen bilder fra løpet finner dere under. Fotografer: Knut Ole Myrberg og Geir-Morten Hansen.
MANGE flere bilder finner dere på facebooksiden til Holmestand Maraton v/ fotograf Roy Stranna.

Publisert: 08.04.2018
Skrevet av: Geir-Morten Hansen