{flike}

IMG 5015Hele 24 løpere hadde møtt opp for å løpe det niende løpet av årets Tjømekarusell. Deltakerne fordelte seg med henholdsvis 5 i barneløpet, 11 i den lange løypa og 8 i den korte.

Tradisjonen tro startet dagen med barneløp kl 12. Bastian, Frida, Sofie, Celine og Hanne sto på startstreken og skulle løpe enten 1 eller 2 runder. Før start uttalte flere av barna at de ikke helt visste om det ble 1 eller 2 runder, og at de skulle bestemme seg etter hvert som løpet var i gang. En finfin taktikk som selvfølgelig er helt i tråd med regelverket i Tjømekarusellen. Etter en spennende førsterunde valgte Bastian, Frida, Sofie og Hanne å gi seg, mens Celine tok en runde til. Flott innsats av alle fem. Verdt å merke seg at det er premier til alle barn (til og med 12 år) som har deltatt minst én gang i løpet av året. Premiene deles ut på klubbkvelden vår i januar. (Har man ikke anledning til å være med der så ordner det seg nok uansett.)

Etter at de minste hadde ledet vei var det de litt eldre som skulle til pers. Men også her var den yngre garde representert. Både Maja (10 år) og Henning (11) deltok i den korte løypa på 2,2 km. Begge løp flott og fullførte suverent! Her er det selvsagt også premier å hente når vi kommer til januar.

Blant de eldste var det Thomas Bjørnestad som overrasket og tok seieren etter å ha forbedret sin egen personlige rekord med godt over minuttet! En imponerende prestasjon i en så kort løype. Det er tydelig at godformen fra Hytteplanmila fortsatt er intakt. Vinnertiden ble 11.31, kun 5 sekunder bak familierekorden på 11.26 (satt av Cathrine i september). Etter løpet uttalte Thomas at nå som han hadde vunnet «alt som er å vinne i kort løype» så er det kanskje på tide å prøve seg i den lange…? Det blir spennende å følge utviklingen. Jon Sørensen fulgte på 11.58, også det en finfin tid. I kvinneklassen var det fire spreke deltagere. Jeanette fikk en skade i kneet og valgte å avbryte, sikkert et klokt valg. De tre andre, Cathrine, Hilde og Caroline (som debuterte i Tjømekarusellen), fullførte alle på en solid måte. Løypa er nok mer kupert enn man skulle tro og representerer dermed en real utfordring. Spesielt strekningen fra Pytteberget barnehage og hele stien/veien opp til garasjene i Solvangfeltet er jevnt stigende, så det er en krevende løype deltakerne har å bryne seg på.

I den lengste løypa på 6,1 km stod det mange sterke løpere på startstreken. Tjømekarusell-debutant Ole Kulbraaten fra Tønsberg Friidrettsklubb var én av de, og han skulle opp mot sterke løpere som John og Marius Frisli Jahre, Hans-Petter Mietle (også han debutant i TK-sammenheng), Morten Almquist, Øystein Granly og Jon Einar Kristiansen. I kvinneklassen skulle Beate Husby få bryne seg på to av våre aller nyeste medlemmer, Julie Wiik og Charlott Fredholm. I tillegg stilte May-Lisbeth i stavgangsklassen og viste med det at du trenger ikke løpe for å delta. En fin gåtur, enten med eller uten staver, er også god trening.

Forhåndsfavoritten John ble, som forventet, litt for sterk og kunne løpe i mål til seier på 23.33. Like bak fulgte Ole Kulbraaten som også gjorde et solid løp, men som måtte se John gli stadig lengre unna. Deretter ble det kamp om 3.plassen mellom Hans-Petter og Marius hvor HP holdt unna med 2 små sekunder. Morten tangerte sin egen bestenotering på 25.45, og Øystein og Jon Einar løp også godt, sistnevnte under 30 minutter for første gang.

Blant jentene løp Julie imponerende fort, og tiden 25.49 er den nest raskeste som noensinne er registrert blant kvinnelige deltagere. En suveren tid under tunge forhold. Det var vått og sugende underlag hele veien, spesielt nederst rundt Gon og i Barkevika. Charlott, som hadde tatt turen fra Ramnes, debuterte også på en flott måte, for ikke å snakke om Beate som fullførte sitt 14. av 14 løp i Tjømekarusellen, en smått imponerende prestasjon hun deler med Morten. Jeanette, Henning, Cathrine og May-Lisbeth er andre som også begynner å få en pen samling med løp.

Etter løpet vanket det sjokoladekake til alle som ville ha! Det var Cathrine som stod for mesterverket, og på vegne av arrangørkomiteen kan jeg røpe at kaken falt i smak. Løp og kake, kan man ha det bedre?

Litt statistikk…
I topp 10-lista, som muligens er en oversikt for spesielt interesserte, men som altså viser en oversikt over de raskeste løperne gjennom tidene, registrerer vi flere omveltninger i lang løype. I herreklassen ble det løpt så godt at en meget habil løper som Bjørn Skotte er skjøvet ut av lista. Andre solide løpere som Caspar Rieber-Mohn og Thomas Skadal ligger nå på hhv 9. og 10.plass, noe som viser at det har vært mange raske løpere innom Tjømekarusellen i løpet av de 14 første utgavene. Både Ole Kulbraaten, Hans-Petter og Marius løp så bra at de kapret en plass på lista. Blant jentene løp Julie seg som nevnt rett inn på en 2.plass og plasserer seg dermed mellom Sofie Steinsvik og Beathe Skog Hansen. I kort løype ble det ingen endringer.

Tjømekarusellen er tilbake i desember med løpsdato 6.12. Her går det rykter om gløgg og vafler, så det er bare å sette av datoen!

Aktuelle linker:
Resultater løp 9
TK Topp 10 («Hall of fame»)
Løype- og klubbrekorder
Oppdatert adelskalender kommer…

Bilder fra søndagens løp (Foto: Laila Rognaldsen og Jeanette Tranberg – med en kunstnerisk vri):