{flike}

Søndag var det duket for det 3.løpet i årets Tjømekarusell. Det ble en fin dag preget av god deltagelse, bra løping og fine løpeforhold.

Værmeldingen så riktgnok ikke helt lys ut litt tidligere i uka, men når løpsdagen kom holdt både regnet og de verste vindkastene seg borte. Tidvis tittet også sola frem, og da ble det riktig så hyggelig for både løpere og publikum. Såpass hyggelig ble det at da alle etteranmeldingene hadde tikket inn, og Roars iPad hadde fått kjølt seg ned etter intensiv jobbing de siste minuttene før start, hadde deltagerantallet krøpet helt opp til 37. Et flott antall på en relativt kjølig vårdag.

Først ut var barneløpet hvor Hanne og Anna løp 2 runder (700 meter) rundt skolebygget. Flott innsats av begge!

Deretter startet de tre andre distansene – 10 km, 5 km og 2,25 km – med 5 minutters mellomrom mellom hver start.

IMG 2394 n
Avslappet stemning før start. Jeanette er klar allerede, mens undertegnede tar en kjapp gjennomgang av alle stedene det gjør vondt før løpet starter. Greit å ha noe å skylde på i en sådan stund…

2,25 km

På 2,25 km gjorde 11 år gamle (blir 12 i år) Telma Rostoft Kristjansson fra Koll IL et kjempeløp da hun ble klokket inn på flotte 10:27. Christoffer og Magnus Pedersen fra Nøtterøy utgjorde de to andre deltagerne på 2,25 km.

Løyperekord på 5 km!

Så til dagens kanskje mest iøynefallende og imponerende prestasjon; Ole-Petter Fjeld løp 5 km på vanvittige 16:15! En utrolig sterk tid i en småkupert løype med vanskelige vindforhold. Ny løyperekord og en tid vi mistenker kommer til å bli stående en god stund. (Og det sier vi ikke bare fordi det er 9 måneder til vi er tilbake i den samme løypa…)

IMG 2404
Ole-Petter med sjumilsstøvlene – fløy fra start til mål.

Øyvind Pedersen fra Tønsberg Triathlonklubb tok 2.plassen på 19:40, en tid som også inkluderte et halvt minutts knyting av skolisser. Sånt funker best før start, Øyvind. På 3.plass fulgte Adel Bakhit på 19:57.

Jeanett G. Johansen vant kvinneklassen på 23:28, og ellers var det alt for mange deltagere til å skrive om hver enkelt. Uvant kost for en stakkars skribent.

10 km

På 10 km vant Vaidas Zinkus fra Litauen (bosatt i Sandefjord) sitt tredje Tjømekarusell-løp av 3 mulige, foran Morten Almquist som perset på 10 km med finfine 41:18. Vi sier det først som sist, Morten; Med 41:18 i en kupert og motvindspreget Tjømeløype i april, er veien ned til sub 40 på en rask Hytteplanmil i oktober absolutt innen rekkevidde…

IMG 2425
Vaidas leverte nok et knall-løp.

Den siste pallplassen gikk til Lars Kyllo som viste god form før han løper maraton i Holmestrand om knappe 2 uker. På 4.plass fulgte orienteringsløperen Hallvard Foss fra Sandefjord Orienteringsklubb, god også uten kart og kompass. Bjørn Skotte viste fin form etter å ha gått Birken dagen før (!), og Thomas Bjørnestad kjempet seg også gjennom 10 harde kilometer på egen hånd. Helt uten drahjelp fra verken kone eller nabo, en klar seier for selvmotivasjonen.

Stian Ferborg Andersen viste superform i 300 meter, men syntes det ble tøft de siste 9,7 og valgte å bryte et sted mellom himmel og helvete.

Kvinneklassen ble vunnet av Julie Wiik på sterke 43:43. Hun var naturlig nok fornøyd med løpet. Beathe Skog Hansen og Elisabeth Tjugen fulgte på de neste plassene. Vi hadde også storfint besøk fra selveste utlandet da Helle Skog Paulsen hadde tatt den lange turen fra London til løpeøya – omtrent bare (?) for å være med i Tjømekarusellen…! Sånt er jo stas.

Alle resultater finner man her: Resultater Tjømekarusellen 2017 – løp 3

Dagen ble avsluttet med at Gunnhild Solli Haukaas mottok prisen for Årets Resultat i 2016 for kvinner i Tjøme Løpeklubb, for hennes flotte resultat og plassering på 5 km i Holmestrand Marathon i april i fjor.

IMG 2480
Gunnhild har tatt seg en løpepause av naturlige årsaker, men leverte flere flotte løp i 2016.

I april er vi tilbake med splitter nye sommerløyper! Nytt av året er at det også her blir distanser på 5 og 10 km, i tillegg til den gamle 2,25 km-løypa som går opp i Solvangfeltet og ned igjen. Vi gleder oss allerede!

Arrangementskomiteen vil rette en stor takk til dagens gode hjelpere (løypevakter og fotografer) Cathrine Bjørnestad, Øystein Granly, Gunnhild Solli Haukaas og Elisabeth Kalseth.

Vedlagt 55 bilder fra arrangementet.

Publisert: 19.03.2017