{flike}

IMG 9573Høstferien må nok ta mesteparten av skylden for en liten nedgang i deltakerantallet fra forrige gang. Det var hhv 12 og 8 deltakere på lang og kort løype, pluss 3 barn som løp barneløpet, mot 15, 10 og 5 sist. En total nedgang på 7 løpere, men med flere av våre «faste» løpere av gårde på ferie så ser vi ingen grunn til å være bekymret. Spesielt ikke når hele 8 av dagens deltakere var debutanter. En av disse, Adrian Skarstein, var ikke snauere enn at han stakk av med seieren på den lengste distansen.

Forholdene var nok noe tyngre enn sist. En god del millimeter nedbør natt til lørdag gjorde underlaget mer sugende enn under de optimale løypeforholdene vi opplevde i september. Dette, i tillegg til noe vind i utsatte partier, utgjorde nok noen sekunder både på lang og kort løype.

Lang løype

Selv under tunge forhold var det flere sterke prestasjoner i dagens løp. På forhånd knyttet det seg stor spenning til om det var en unggutt eller en veteran som ville stikke av med seieren. Hans Martin og Geir måtte nok finne seg i å være forhåndsfavoritter, mens Adrian, Henry og Stig (alle debutanter i Tjømekarusell-sammenheng) ble nevnt som outsidere. Og som vi allerede har røpet i innledningen; det var altså en av outsiderne, Adrian Skarstein, som etter et knallsterkt løp kunne juble for seier. 7 sekunder foran Hans Martin og 17 foran Geir, alle tre med gode tider på 25-tallet. Ytterligere 16 sekunder bak Geir fulgte Stig med det som må betegnes som dagens beste innspurt. 13 sekunder etter Stig igjen kom Morten med sin tredje personlige rekord på like mange forsøk. På de neste plassene fulgte debutant Bjørn Askjem fra Tønsberg, erketjømling Stian Andersen (med ny pers på over 1 minutt), Henry (som muligens gikk ut for hardt…), Freddy (med utstedt løpeforbud fra kiropraktor) og enda en debutant, Øystein Granly. Moro med så mange nye, og god innsats over hele linja.

Blant damene var det Beate Husby som var raskest foran enda et nytt bekjentskap, Trude Håvåg, som muligens fikk erfare det mange av oss andre har erfart før, nemlig at en litt for rask åpning i denne løypa straffer seg knallhardt 🙂 En solid bukett med heder og ære skal allikevel deles ut til Trude som lett kunne ha valgt å bryte, men trosset melkesyra og fullførte på respektabelt vis. Applaus!

Kort løype

Med en «feilparkert» tankbil midt i løypa, og en tvingende nødvendig omlegging av traséen, så var lengden på dagens løype muligens ikke helt korrekt, trass i et helhjertet forsøk på å utjevne denne forskjellen ved å forskyve startstedet med tilsvarende antall meter. Normalt sett ikke noe problem, men når det er løyperekorder som står på spill, og dagens vinner, Thomas Skadal, løp i mål kun ett (!) lite sekund bak løyperekorden til Caspar fra forrige gang, så blir man allikevel litt usikker… Ingenting er så irriterende for en dedikert løper som feil lengde på en løypetrasé, bare spør de som løp 10 km i Oslo for 2 uker siden 🙂 På den annen side; Caspar løp med barnevogn, så det hadde nok blitt tøft for Thomas uansett. Men så hadde Caspar bedre forhold, og et samløp er som kjent noe helt annet enn det å løpe hver for seg, så… Nok om det, det vi prøver å si er at det brygger opp til duell. Kanskje neste gang? 🙂

Ikke langt bak Thomas fulgte Daniel som var godt fornøyd med dagens løp, selv om maratondistansen fra Oslo for bare 2 uker siden fortsatt gjør seg noe bemerket i beina. På tredjeplass fulgte André, også han under 9 minutter. På fjerdeplass kom Bing med ny juniorrekord på 10:28, og på 5.plass (4.plass i seniorklassen) Jan-Erik med en sterk forbedring av sin egen personlige bestenotering fra september. 25 sekunders fremgang på bare 3 uker er imponerende i en så kort løype som 2,2 km.

I dameklassen ble det ny klubb- og løyperekord for Bente Larsen med tiden 12:05. På de neste plassene fulgte Lise og Jody, begge to med solide gjennomføringer og hver sin splitter nye pers.

Alt i alt en ny, fin runde av Tjømekarusellen. Og med de faste løperne tilbake fra ferie, pluss et jevnt tilsig av stadig nye debutanter, gleder vi oss allerede til neste utgave, som arrangeres søndag 16.november.

Resultater fra dagens løp finner dere her.
Og en oppdatert adelskalender her.
Ellers finner dere mange fine bilder i bildegalleriet under.
Fotograf: Stine Skog Hansen.

Publisert: 5.okt 2014