{flike}

kake
Fredag 20.januar ble det arrangert årsfest med premieutdeling etter sesongen 2016. Det ble en hyggelig kveld der de minste fikk velfortjente medaljer etter fjorårets Tjømekarusell (de som ikke var til stede får medaljene sine senere), mens de eldste fikk premier og priser basert på diverse resultater og prestasjoner gjennom sesongen. Man får ikke mer moro enn man lager selv. Kvelden ble som vanlig fullkommen med en fantastisk kake laget av Cathrine.


Årets løpere i 2016: Cathrine Bjørnestad og Tor Morten Rindsem.

CathrineTor Morten
Begrunnelse: Cathrine og Tor Morten er to flotte ambassadører for Tjøme Løpeklubb. Begge er positive, inkluderende og viser et stort engasjement for klubben. Begge har hatt stor fremgang med løpingen. Cathrine er den dameløperen med flest løpsdeltagelser de siste 2 årene. I 2016 ble det 13 løp, pluss 5 deltagelser i Tjømekarusellen. Hun har satt solide personlige rekorder på alle distanser i løpet av 2016. Tor Morten er fast inventar på hver eneste løpetrening, bare Jan kan skilte med samme oppmøteprosent. Han løp flere gode løp i 2016, blant annet et fantastisk halvmaraton i Holmestrand på 1 t 37 min som var ny pers med flere minutter.

Årets resultat og årets prestasjon

Prisen Årets resultat handler om tider og plasseringer, parametere som ikke er helt unaturlige å måle i en løpeklubb, mens Årets prestasjon handler mer om å bryte barrierer, sprenge egne grenser og gjennomføre noe som kanskje begynte som en vag drøm. I begge klasser hadde vi flere sterke kandidater i 2016, men valget falt på disse:

Årets resultat – kvinner: Gunnhild Solli Haukaas. Løp 5 km på 21:13 i Holmestrand. Ny klubbrekord for TLK på 5 km gateløp.
Årets resultat – menn: Håkon Bull. Løp på 2:54:12 i London Maraton i klasse M50-55. Snittfart 4:07 pr km. Forbedring av sin egen klubbrekord på maraton.
Årets prestasjon – kvinner: Beate Husby. For å ha satt seg et mål langt utenfor komfortsonen og fullført Oslo Maraton på en suveren måte etter målrettet trening gjennom et helt år.
Årets prestasjon – menn: Jim Flegstad. Strålende innsats i Lofoten Triathlon Extreme (4 km svøm, 196 km sykkel og 45 km løp i særdeles kupert terreng). Tid: 15 timer og 20.plass. (Det hører med til historien at dette ble oppnådd etter en måned uten trening og litt manglende motivasjon.)

Beate
Beate var 1 av 4 som fikk priser for årets resultat/prestasjon.

Årets Fair Play-pris: Julie Wiik.
Julie
Begrunnelse: Julie vant Fair Play-prisen for en hendelse som fant sted under klubbmesterskapet på 10.000 meter. Etter å ha stupt over målstreken til seier på distansen, tok hun seg tid til å puste i nøyaktig 8 sekunder, før hun løp tvers over banen for å motivere, heie på og løpe sammen med nr.2 i kvinneklassen de siste 2 rundene til mål.

Årets treningskamerater: Jan Jørgensen og Cathrine Bjørnestad.
J C
Begrunnelse: Stabilt høyt treningsfremmøte og meget inkluderende ivaretakelse av klubbens øvrige medlemmer. Har ledet hver sin løpegruppe med godt humør hele året igjennom og tatt godt vare på de som ikke nødvendigvis kommer for å løpe raskest.

Årets ultraløper: Hans-Petter Mietle.
IMG 4612
Begrunnelse: 2.plass i Vestfold Ultra Challenge 50 miles (81 km) på 9:56. Deltatt i Xreid Senja, tidenes hardeste Xreid-løype. Totalt 2991 km logget på Strava (Snitt 8 km pr dag). 280 timer. 53000 m høydemeter! 232 løpeøkter. (I tillegg kommer alt som ikke er loggført + sykling, svømming, ski…). Denne ga seg selv i år også…

Årets løperpar: Arild og Hege Sæhle
Arild Hege
Begrunnelse: Har funnet løpegleden og opplevd stor fremgang med løpesko på beina. Arild og Hege perset i 2016 med henholdvis 34 (!) og 26 (!) minutter på halvmaratondistansen (fra september 2015 til mai 2016) i tillegg til solide perser på 10 km. Men først og fremst koser de seg med løpingen sammen med hverandre, sprer glede i miljøet og, ikke minst, skaper seg forhåpentligvis mange gode minner fra diverse løp og reiser.

Årets fremgang: Thomas Bjørnestad.
Thomas
Begrunnelse: Vi har hatt mange med stor fremgang i klubben, men denne karen er noe for seg selv. Rett og slett en totalrenovering og omlegging av livsstil. Fra å benytte røyken som oppvarming til å delta i klubbmesterskap i motbakkeløp! Fra å måtte bli båret siste halvdel av Tjøme på langs i 2015 til å debutere og gjennomføre Kystleden halvmaraton, en relativt tøff halvmaratonløype. Alltid glimt i øyet og en ren nytelse å ha i miljøet.

Årets medhjelper: Øystein Granly.
Øystein
Begrunnelse: Uvurderlig hjelp til alt fra regnskapsføring til arrangering av løp, og ellers alt av forefallende arbeid. Stiller alltid opp, sier aldri nei, en av klubbens «usynlige hjelpere» mens vi andre tar all æren 🙂

Årets TLK-foto – fotograf: Beathe Skog Hansen
Fotograf Beathe
Motiv: To glade gutter i 15 minus (føltes i hvert fall sånn) og sludd på Valdresflya. Det vil si én glad gutt og én frysepinn. Forsvarets mann på bildet (han til høyre) hadde glemt utstyrskontrollen og måtte ivaretas av Jan som har vært ute en vinternatt før. Øyeblikket ble fanget av Beathe.

Årets TLK-foto – bilde: Familien Erlingsen
Bilde Arne
Motiv: Løpeglede i 3 generasjoner. Løping er for alle! Akkurat sånn vi vil ha det i TLK.

Årets realitykjendis: Caspar Rieber-Mohn
Caspar
Begrunnelse: Live-streaming av Oslo Maraton der han løp og snakket seg gjennom 42,2 km rett i underkant av 4 timer! Utallige direktesendte lunsjintervaller og selvutnevnt kandidat til Mr. Bikini 2016 bidro også til prisen. I år håper vi på live-streaming av Gråtassen triatlon – meter for meter…

Tjømekarusellen

Flest deltagelser: Morten Almquist (9 løp) og May-Lisbeth S. Hansen (7 løp)
Barn: Barn t.o.m 12 år som har deltatt minst 1 gang i løpet av 2016 fikk medalje med motivet Tjømekarusellen 2016. De som ikke var til stede får premie ved henvendelse til TLK.
Uttrekkspremier: 12 premier ble trukket ut blant de fremmøtte som hadde deltatt i minst 3 løp i 2016.

Klubbmestere

Alle klubbmesterne fikk diplom og treningsstrikk.

Klubbmestere i motbakkeløp:
Kaja Smith-Kielland Kjellesvik og Joakim Skadal

Klubbmestere på bane:
60 meter: Kristine Aabol og Roar Almquist
100 meter: Nora Øyen og Stian R. Pedersen
200 meter: Nora Øyen og Bjørn R. Skotte
400 meter: Julie Wiik og Stian R. Pedersen
800 meter: Julie Wiik og Bjørn R. Skotte
1500 meter: Julie Wiik og Bjørn R. Skotte
3000 meter: Julie Wiik og John F. Jahre
5000 meter: Julie Wiik og Bjørn R. Skotte
10000 meter: Julie Wiik og John F. Jahre

Klubbmestere på bane – junior:
60 meter: Nora Øyen

Klubbmesterskap på bane – barn:
2 barn (Frida og Siri-Emilie) fikk diplom for deltagelse i klubbmesterskapet. Maja var ikke til stede ved utdelingen så hun får diplomen sin senere.

Medlemmenes overraskelsespris

Til slutt fikk disse to masebøttene pris av klubbens medlemmer for et eller annet. Det var strengt tatt ikke nødvendig, men vi synes selvfølgelig det var stor stas og benytter anledningen til å takke så mye for gaven! Alltid gøy med overraskelser! 🙂

Vi takker for en flott kveld og et nydelig løpeår! Måtte 2017 bli enda bedre!
P.S! Det starter allerede søndag med løp i Tjømekarusellen!

GMR

Publisert: 21.01.2017