{flike}

IMG 5340Fredag 8.januar ble det arrangert årsfest med premieutdeling etter løpesesongen 2015. Over 40 store og små TLK-medlemmer var samlet for å markere slutten på forrige løpeår og starten på det nye. Det ble en hyggelig kveld der alle de minste fikk velfortjente medaljer etter fjorårets Tjømekarusell, mens de litt eldre fikk premier og priser basert på diverse resultater og prestasjoner gjennom sesongen. Premieutdelingen ble akkompagnert av gode kaker og hyggelig selskap. Her følger en gjennomgang av hvem som fikk hva.

Årets løpere – 2015

I motsetning til i fjor, da vi presenterte årets løpere (for 2014) på årsmøtet i mars, bestemte vi oss i år for å dele ut prisene på årsfesten i januar. Dette både fordi vi fortsatt har fjoråret friskt i minnet, men også fordi det var varslet mange deltagere og i våre øyne er det mer stas å dele ut prisen, og kanskje også motta den, med mange tilskuere 🙂

Årets løpere i 2015: Anne-Sofie Fjeldstad og Morten Almquist.

IMG 0599 5IMG 4475
Begrunnelse: Både Anne-Sofie og Morten har vært synlige på flere arenaer i løpet av 2015. Begge er positive, inkluderende og viser et stort engasjement for både Tjøme Løpeklubb og løpingen i seg selv. Begge har deltatt og, ikke minst, hjulpet til på flere av klubbens arrangementer og dugnader gjennom året. Anne-Sofie er en av de med aller best oppmøte på fellestreningene våre, og har prestert godt i løp og konkurranser året igjennom. Hun er pr dags dato eneste TLK-medlem som står med en seier i et ekstern løp (Kodalmila). Morten er fast inventar på hver eneste tirsdagstrening og har hatt en enorm fremgang som løper. Blant annet med å ha senket sin egen personlige rekord på 10 km med ca 10 minutter i løpet av ett år(!), samt løpt Re-milas tøffe 5 km på sterke 20:01. I tillegg var han én av to løpere som hadde 10 av 10 deltakelser i Tjømekarusellen 2015.

Årets unge løpere i 2015: Johanne Halvorsen og Joakim Skadal.

Johanne0IMG 4906
Begrunnelse: Johanne og Joakim er to særdeles positive og blide representanter for Tjøme Løpeklubb. Begge er glade i å løpe og har i løpet av 2015 utmerket seg på flere hold. Johanne fullførte i april en full maraton i en alder av 15 år. Nest yngste maratonløper i kvinneklassen den dagen var 23. I august var hun hjelpemannskap under Tønsberg Bytri og bidro med det til å bringe inntekter til klubbkassa, et viktig arbeid i en klubb med lav medlemskontingent. Joakim løp en strålende etappe for TLK i Vestfold Maraton og satt i oktober, i en alder av 14 år, klubbrekord på 10 km gateløp med tiden 38:05. TLK er heldige som har disse to flotte representantene i egne rekker.

Årets resultat og årets prestasjon

Prisen Årets resultat handler om tider og plasseringer, parametere som ikke er helt unaturlige å måle i en løpeklubb, mens Årets prestasjon handler mer om å bryte barrierer, sprenge egne grenser og gjennomføre noe som kanskje begynte som en vag drøm. I begge klasser hadde vi flere sterke kandidater i 2015, men valget falt på disse:

Årets resultat – kvinner: Anne-Sofie Fjeldstad for seieren i Kodalmila.
Årets resultat – menn: Håkon Bull for å ha løpt Chicago Marathon på 2:55:20 i klasse M50-55.
Årets prestasjon – kvinner: Johanne Halvorsen for å ha fullført Holmestrand Maraton i en alder av 15 år.
Årets prestasjon – menn: Alfred Borgenvik for å ha løpt 608,45 km på 6 dager (14 fulle maraton ++) i Jessheim 6-dagers.

Øvrige priser og premier

Årets Fair Play-pris: Bjørn Skotte.
B S
Begrunnelse: Ofret eget lags sjanser til pokal og pallplass i Kulturstafettens familieklasse ved å holde seg bak, heie på og motivere motstanderlagets yngste deltager (Siri-Emilie – 8 år) til en solid sluttspurt. Det endte med 3.plass til Siri-Emilie, og 4.plass til Bjørn.

Årets treningskamerater: Jan Jørgensen og Tor Morten Rindsem.
Begrunnelse: Ekstremt høyt treningsfremmøte og svært inkluderende væremåte overfor klubbens øvrige medlemmer både på trening og ellers. Det er alltid hyggelig å komme på løpetrening når Jan og Tor Morten er til stede.

Årets ultraløper: Hans-Petter Mietle.
IMG 4612
Begrunnelse: 3,153.3 km (ifølge Strava) i løpet av 2015. 51,565 m høydemeter. 234 løpeøkter. (I tillegg kommer alt som ikke er loggført + sykling, svømming, ski…). Denne ga seg selv…

Årets løperfamilie: Familien Bjørnestad.
Begrunnelse: Et særdeles hyggelig innslag i Tjøme Løpeklubb. Et imponerende antall løp av familiens medlemmer i 2015. Cathrine deltok i 13 eksterne løp og 6 løp i Tjømekarusellen. Thomas har 4 løp + 3 karuselløp. Frida og Siri-Emilie deltok i Havnaløpet, Kristinaløpet, Re-mila i tillegg til mange karuselløp.

Årets sprekk: Stian Ferborg Andersen.
IMG 2264
Begrunnelse: BDO-mila mai 2015. De som var til stede kjenner historien. Stian åpnet knallhardt og så ut til å gå for seier. (Flere av landets beste løpere stilte til start.) Det gikk strålende i ca 500 meter, problemet var bare at det skulle løpes i ytterligere 9,5 km…

Årets mest arrogante: Thomas Bjørnestad.
Begrunnelse: Etter å ha vunnet Tjømekarusellens korte løype i november falt uttalelsen: «Nå som jeg har vunnet alt som er å vinne i kort løype er det vel på tide å prøve lang…?» (Uttalelsen falt muligens med glimt i øyet…)

Årets medhjelper: Stine Skog Hansen.
Begrunnelse: Uvurderlig hjelp til fotografering og dokumentering av løp, kurs og øvrige arrangementer. Tusenvis av bilder har i løpet av sesongen blitt knipset, opplastet, vurdert, redigert mm.

Årets TLK-foto – fotograf: Jeanette Tranberg
Motiv: Tjøme på langs 3.juledag – endestasjonen
Begrunnelse: Hele «pakka». Løpeturen 3.juledag, antall medlemmer som deltok, omgivelsene, Verdens Ende, vippefyret, vind og snø…
Fotograf2

Årets TLK-foto – utøver: Nominert av Marius F. Jahre
Motiv: John F. Jahre på vei opp fjellet Saudehornet i Sunnmørsalpene. (Foto: Sunnmørsposten)
Begrunnelse: Spektakulært motiv i Nordens bratteste fjelløp «Saudehornet Opp» august 2015.
Utøver2

Tjømekarusellen

Flest deltagelser (10 av 10): Beate Husby og Morten Almquist
Barn: Barn t.o.m 12 år som har deltatt minst 1 gang i løpet av 2015 fikk medalje med motivet Tjømekarusellen 2015. De som ikke var til stede får premie ved henvendelse til TLK.
Uttrekkspremier: 18 premier ble trukket ut og fordelt, av disse ble 13 utlevert til de som hadde møtt opp. De som ikke var til stede får premiene overlevert ved en passende anledning: John Frisli Jahre (Olympia Sport-lue), Georg Bryn (TLK-pannebånd), Adrian Skarstein (drikkeflaske), Marius Frisli Jahre (drikkeflaske) og Adrian Skarstein (drikkeflaske).

Klubbmestere

Alle klubbmesterne fikk diplom og lue fra Olympia Sport.

Klubbmestere i motbakkeløp:
Anne-Sofie Fjeldstad og Joakim Skadal

Klubbmestere på bane:
60 meter: Veronica S. Hansen og Henry Kristiansen
100 meter: Veronica S. Hansen og Stian Ferborg Andersen
200 meter: Veronica S. Hansen og Stian Ferborg Andersen
400 meter: Kaisa Almquist og Stian Ferborg Andersen
800 meter: Stian Rudshaug Pedersen. (Ingen kvinner deltok)
1500 meter: May-Lisbeth S. Hansen og Stian Rudshaug Pedersen
3000 meter: Anne-Sofie Fjeldstad og Håkon Bull
5000 meter: Beathe Skog Hansen og Caspar Rieber-Mohn
10000 meter: Beathe Skog Hansen og Bjørn Skotte

Klubbmestere på bane – junior:
Oscar Almquist: 60 m, 100 m, 200 m, 400 m, 800 m og 1500 m
Bing Kristiansen: 10000 m

TLK’s Hederspris 2015
Premieutdelingen ble avsluttet med utdeling av en egen Hederspris. Geir-Morten har gjort en glimrende jobb gjennom hele året som skribent, organisator, motivator, initiativtaker, kasserer, sportslig leder og veldig mye annet. Tjøme Løpeklubb ville ikke vært det samme uten den innsatsen han har lagt ned. Vi er heldig som har han i klubben. (Skrevet av Roar)

Vi takker for en flott kveld og for et aldeles praktfullt løpeår! Måtte 2016 bli minst like bra! Om kort tid begynner vi å presentere målsetningene for den nye sesongen som mange av dere har sendt inn. Er det flere som ønsker å dele målene sine så er det bare å ta kontakt! Hvis ikke finner vi på noen for dere 🙂

Publisert: 13.01.2016