{flike}

medaljeAv: Geir-Morten Hansen

Hytteplanmila på Røyse, et lite sted i Hole kommune, er kjent for å ha en lettløpt og rask løype hvor stadig flere kommer langveisfra for å teste lykken og se hvor langt ned man klarer å presse egen tid på den populære mildistansen. Nå er det ikke bare løypa i seg selv som innbyr til rask løping. Det at løpet kommer så sent i sesongen gjør at mange er i god form etter jevn og god trening gjennom hele året. Man er rett og slett klar for å løpe fort!

I år var det 10-årsjubileum og deltakerrekord. Over 1800 påmeldte og ca 1500 som startet og fullførte! Med all mulig respekt for både naturskjønne Røyse og landbruksnæringen generelt – du samler ikke 1500 løpere fra hele Norge (seriøst, noen kom med fly!) på et jorde i nærheten av Hønefoss hvis du ikke har noe å tilby. Og noe å tilby, det har så definitivt Hytteplanmila!

I tillegg til en innbydende løypeprofil er det et veldig hyggelig og profesjonelt gjennomført arrangement. Det er fartsholdere fra 40 til 80 minutter, det er fine deltakerpremier og for å unngå den sure høstkulda samles man inne i en god og varm idrettshall både før og etter løpet, med gratis servering av boller og muffins.

Tjøme Løpeklubb stilte med 11 deltakere. Og vi ljuger vel ikke når vi sier at det var mange spente deltakere før start. For selv om løypa er såkalt «rask» så er det liksom ikke bare å stille opp, og så går resten av seg selv… Det må løpes også!

De som stilte til start var Anne-Sofie, Jeanette, Beathe, Joakim, Thomas, Bing, Hans Martin, Geir, Tor Morten, Stian (Pedersen) og Geir-Morten. Alle med hvert sitt mål og ambisjoner. Thomas og Stian med et stort, stort ønske om – for første gang i livet – å løpe under den magiske 40-grensen. Hans Martin og Joakim likeså, men at disse skulle klare det var nesten gitt på forhånd, selv om Hans Martin var usikker på egen form, og 13 år gamle Joakim aldri har løpt 10 km i konkurransesammenheng.

Da er det med stor glede man kan melde at alle fire noterte seg for tider under 40 minutter, Joakim og Hans Martin til og med under 39. Lenge trodde vi det var Hans Martin som hadde løpt raskest siden han var først i mål, men så viste det seg at luringen Joakim hadde startet lenger bak i feltet og stod med en bedre nettotid da resultatlistene ble klare. Ny klubbrekord på 38:57! Hans Martin rett bak på 38:59, meget bra det også. Begge med ca 3:53 pr km. Deretter fulgte flere fornøyde gutter – Thomas på 39:12 og Stian på 39:44.

Vi andre gjorde det ikke så verst, vi heller. Anne-Sofie var lett i steget og løp sin beste 10 km siden 2008. Hun ble nr 6 av 69 i klassen med 41:45. Geir snek seg inn rett foran 42:30. Bing løp omtrent 5 minutter raskere enn i fjor (!) på 44:17. Tor Morten har imponert på trening i hele høst, løp en god halvmaraton i Oslo for en måned siden og kronet en god sesong med finfine 45:15.

Som mange vet arrangeres aldri en Hytteplanmil uten at minst én Tjøme-løper lager kluss for en av fartsholderne. I fjor var det Stian som spente bein på mannen med 40-ballongen, i år var det Beathe som insisterte på å være i begivenhetenes sentrum. Hun viklet hestehalen finurlig inn i 45-ballongen, antagelig i et forsøk på å henge hele veien inn…? Det holdt nesten, men ballongmannen kom seg løs og dro ifra. 45:26 er likevel en flott tid, ny pers og hele 6 minutters bedring fra i fjor!

Jeanette perset også stort, fra 59:29 i Oslo for 4 uker siden, til 55 blank i går. En solid kroning av en kjempesesong for Jeanette.

Det ble til og med ny personlig bestenotering for undertegnede, vel og merke med kun 4 sekunder. Hvis denne trenden fortsetter, 4 sekunders forbedring for hvert år, vil jeg nå den magiske 40-grensen jeg også, dog ikke før i år 2067. Hvis man skal våge seg frempå med et lite tips så er sjansen stor for at jeg da også vil raske med meg klasseseieren i M90-95, to fluer i en smekk der altså.

Resultater for TLKs løpere finner man her.

NB! Vår faste klubbfotograf, Stine, hadde blitt beordret på annet oppdrag så bildene i fotogalleriet er en tilfeldig sammenrasket bildeserie hentet fra diverse nettsteder, lokalaviser og deltakernes mobiltelefoner. Vi ber om overbærenhet med dette.