{flike}

Litt generell oppsummering av arrangementet først, før vi kommer tilbake til våre egne prestasjoner mot slutten av artikkelen.

MaalÅrets Ecotrail får hard medfart flere steder i dag, hovedakelig pga distanser, løypemerking og dårlig utvalg på mat- og drikkestasjonene. Hovedinntrykket er likevel at de fleste ser ut til å ha hatt en fin dag i nydelig natur og behagelige løpeforhold, tross en del utfordrende sølepartier og en litt sjenerende motvind siste 8-10 km. Vi var i hvert fall syv TLK’ere som koste oss på tur, men så hadde vi heller ikke deltagere på de to lengste distansene, 45 og 80 km, hvor mesteparten av kritikken ser ut til å komme fra.

Distanser og løypemerking

La det være nevnt. Ecotrail opererer ikke med kontrollmålte distanser, og har heller aldri gitt uttrykk for at de gjør det. Det er vanskelig, for ikke å si umulig, å ha én trasé på 80 km som alle distansene skal løpe i, ha runde distanser (10, 20, 30, 45 og 80), og samtidig ha startsteder der det er mulig å arrangere start for hundrevis av løpere. Det sier seg selv at ikke alle distansene kan være «riktige».

45 km var ca 48.
30 km var litt over 31.
20 km var et sted mellom 20,5 og 21.
10 km var 10,3…!

Litt flisespikkeri på slutten der altså, mest fordi jeg løp 10 km selv 🙂

Derfor burde nok arrangøren ENTEN kalle distansene for det de er (48 km, 31 km osv) ELLER opplyse tydelig om dette på forhånd. «Vær OBS på at 30 km er 31 km», «45 km er 48» osv.

I utgangspunktet er det ikke veldig stor forskjell på å løpe 30 eller 31 hvis man er klar over det på forhånd, men når man nærmer seg mål, har 28-29 km på klokka og setter opp farten for en siste innspurt… DA er den ekstra kilometeren VOND å løpe! Spesielt ille var det for 45 km-løperne som måtte løpe 48! (Disse kunne med fordel ha droppet sløyfa på Bygdøy, men da måtte det i så fall vært godt skiltet og overvåket av våkne løypevakter.)

Løypemerkingen var som den pleier å være – mye bra, noe dårlig. Merking av løype er aldri lett. Da vi merket Skjærgårdsløpet i fjor (5 og 10 km) brukte vi 5 timer! Da er det lett å skjønne at merking av 80 km er litt mer krevende:-) Jeg synes gutta som hadde brukt fredagen, kvelden og natten på løypemerking fortjener honnør!

Det er gjerne det ene båndet som mangler som blir utslagsgivende. Det var flere som ble usikre fra slutten av Havnepromenaden og inn mot målområdet. Er man ikke kjent her er det fort gjort å stoppe/snu/bli usikker.

Snarvei

bygd
På bildet kan du se den lille sløyfa på ca 3 km som skulle løpes innom Bygdøy. Her ble det meldt om flere som løp rett frem, forhåpentligvis ikke pga juks, men fordi man ikke fikk med seg at løypa tok en sving til høyre.

Dette gir selvfølgelig utslag på resultatlistene. Det er jo litt irriterende når en du har løpt ifra plutselig befinner seg 15-20 minutter foran deg i løypa og langt foran på resultatlistene. Men, men… ikke verdens undergang for den jevne mosjonist som først og fremst løper for sin egen del og for turens skyld. Det er ikke meldt om at noen av de raskeste løp feil, noe som hadde gitt større konsekvenser ift premieutdeling osv.

Her har arrangøren vært ute og lovet bedring til neste år, i likhet med flere andre områder. Ecotrail er fortsatt et ungt arrangement og arrangøren virker å være lydhør for tilbakemeldinger.

Over til våre prestasjoner, som det var mange av!

Vi skulle vært ti, men var totalt syv TLK’ere som fullførte årets Ecotrail. Noen valgte å stå over grunnet skader (lurt), andre valgte å løpe med skader (ikke lurt), og vi fikk også et mulig fingerbrudd (Beathe) i løpet av dagen. En må som kjent regne med litt svinn…

MCB
May-Lisbeth, Cathrine og Beathe avslappet og i godt humør før start.

30 km

På denne distansen løp Line Yvonne, Cathrine og Beathe. Cathrine og Beathe hadde lagt en temmelig solid slagplan om å løpe rolig og få en fin tur sammen. Line Yvonne hadde også sagt hun ville være med på denne planen, men da startskuddet gikk så man bare en røyksky, og borte var hun! Hun dro på og løp til mål på 3.26.37. En super tid i en MEGET kupert og gjørmete løype med flere gå-partier, og en flott 12.plass i klassen!

18643553 10209576728351795 1456930106 n
Line Yvonne løp fort.

forhold
Tøffe forhold flere steder underveis.

Hva så med Cathrine og Beathe? Joda, de klarte å følge planen sånn noenlunde, i hvert fall frem til Beathe fikk ferten av asfalt, sånn omtrent rundt Lysaker (siste 10-11 km). Da fikk hun fikk blod på tann, og Cathrine fikk klare seg selv. Ingen fare, Cathrine, vi er flere som har vært i samme situasjon. Det pleier å utspille seg omtrent slik:

Beathe: «Skal vi løpe sammen?»
Person 2: «Ja, det hadde vært hyggelig».
Beathe (når det nærmer seg mål): «OK, snakkes!!»

CB
Cathrine og Beathe på kosetur – de første 2/3-delene av løypa…

Beathe fullførte på 3.41.56 (15.plass i klassen) og Cathrine på 3.54.43 (20.plass). Meget bra gjennomført av begge to.

20 km

På 20 km stilte May-Lisbeth, Charlott og Stine SK. Her var det også forskjellige målsetninger for dagen. Charlott løp styggfort og kom i mål på 1.58.23 (25.plass i klassen). Hun var allikevel ikke helt fornøyd med løpet, noe som sier litt om den fremgangen Charlott har hatt som løper det siste året.

Charlott
Charlott krysser målstreken.

Stine løp sammen med en venninne som hadde som målsetning å sette distanserekord (20 km), og hadde sånn sett en rolig dag på kontoret. Hun listet seg i mål på en slik måte at vi ikke fikk tatt bilde av henne.

May-Lisbeth hadde som mål å fullføre, noe hun gjorde med glans. Hun så nærmest uberørt ut der hun løp i mål med god stil etter snaue 2 og en halv time ute i løypa.

Gratulerer til alle tre!

ML
May-Lisbeth i fin form og fortsatt godt humør rett før målgang.

10 km

Eneste hane i hønsegården var undertegnede som løp 10 km, eller rettere sagt 10,3! Jeg nevner disse 0,3 km spesifikt, fordi det å løpe 300 meter ekstra når man allerede har ligget i BLODRØD SONE de siste 7-8 km, er blytungt 🙂 Akkurat det tar jeg på egen kappe da jeg uansett åpnet for hardt og gikk tom etter ca 2 km… Jeg tror liksom alltid at jeg har 45 blank inne, uavhengig av treningsgrunnlag, men det har jeg altså ikke! Det viser seg at det må trenes i tillegg… Slutt-tid 48.46, med passering av 10 km på 47,15 og var egentlig greit fornøyd med det. Uansett var det en fin test på å presse seg litt ekstra mot slutten av et tungt løp.

Distansevinner fra TLK…?

Det var stor stas i målområdet da Christoffer Callesen, vinneren på 30 km med imponerende 2 t 11 min, ble annonsert som medlem av Tjøme Løpeklubb. Callesen deltok i mange år i Ski Classics (langløp på ski), som medlem av Thomas Alsgaards tidligere lag Team Leaseplan (nå nedlagt dessverre). Tjøme Løpeklubb ble gjentatt flere ganger, både da han løp i mål og senere ropt opp på seierspallen. Dette uten at verken Christoffer eller undertegnede så nødvendigheten av å gjøre arrangøren oppmerksom på at Christoffer (så vidt jeg vet) IKKE er medlem av TLK 🙂

callesen

Calle

God PR for TLK, så Christoffer; Du er herved utpekt til æresmedlem av Tjøme Løpeklubb så lenge du måtte ønske 😉

Totalt sett enda en fin dag i hovedstaden, bare én uke etter den forrige. Neste helg er det nytt løp i Tjømekarusellen, og om to uker langtur til Beitostølen hvor 8-10 stk TLK-medlemmer skal løpe forskjellige distanser i årets Fjellmaraton.

Skrevet av: Geir-Morten Hansen
Publisert: 21.05.2017