{flike}

IMG 6773Lørdagens Vestfold Maraton var det fjerde i rekken siden dette relativt nye arrangementet startet opp i 2013, og det tredje hvor Tjøme Løpeklubb har stilt med deltakere. Tidligere har vi hatt med både rene herre- og damelag, pluss mix, men i år valgte vi å stille med kun mixlag, dvs blandingslag av jenter og gutter. Eller kvinner og menn om man foretrekker den betegnelsen. Det var nemlig flere av gutta som ønsket å smake litt på den vinnerfølelsen jentene fikk oppleve i 2014, og da så vi ingen annen løsning enn å få hjelp av jentene og stille i klassen for mixlag…

Det var en lojal gjeng som stilte til start. Best beskrevet gjennom Henrys spørsmål til lagleder før start: «Hva skal jeg løpe på?» Lagleder svarte «20 minutter», og Henry leverte som bestilt: 20 minutter (og noen sekunder)! Markus fulgte opp med en kjempeetappe – 7,2 km på 27 minutter! Kristine og Bjørn løp de neste etappene med sykdom i kroppen, men uten astmamedisin tilgjengelig (det var tomt på apoteket) så var det bare å gi gass. Morten på 5.etappe fikk beskjed om å løpe på 21 minutter og løp på 21:07, enda et godt eksempel på lojalitet i praksis. Snittfart 3:58, det raskeste han noen gang har løpt. Nå har du sub 20 på 5 km inne, Morten! Gunnhild, Lars og Beathe avsluttet ballet med meget solide 6., 7. og 8.etapper og løp i mål til seier blant alle de ca 40 mixlagene. Kun 2 lag var foran totalt sett. Wang Toppidrett og fjorårsvinner Stokke Trim Elite imponerte med suveren løping, men begge lagene løp i herreklassen og således ingen grunn til «bekymring».

Tiden 2:59:05 er ny løyperekord for mix 8’er og første gang et lag i mixklassen har løpt under 3 timer. Gutta på vinnerlaget var selvfølgelig strålende fornøyd med å ha blitt tatt inn i varmen, men etter løpet gikk det skumle rykter om at neste år planlegger jentene å stille på egen hånd…

En ekstra takk til Henry som stilte på kort varsel da lagleders nesten 80 år gamle knær ikke rakk å bli friske til løpsdagen.

Lag 2 for dagen var også et blandingslag, og stilte i den selvutnevnte klassen for «koselag». Målet var å nyte dagen til det fulle, kose seg med løpingen, men det tror jeg sannelig flere av deltakerne glemte litt underveis… Det er noe med det å få et startnummer på brystet som gjør noe med folk. Roar åpnet showet i alt annet enn kosetempo, og da var liksom lista lagt. Øystein fulgte opp med en suveren andreetappe og Cathrine løp sin 3.etappe raskere enn i fjor. Dermed var grunnen beredet for de neste etappene, og på rad og rekke leverte Thomas, Jeanette, Monica, May-Lisbeth og Jorid strålende prestasjoner. Alle nådde egne målsetninger, og forhåpentligvis husket de også på å kose seg litt underveis. Basert på den generelt gode stemningen i målområdet tar vi sjansen på at i hvert fall noen gjorde det! Det skal være litt nerver før et løp – nesten uansett ambisjonsnivå – det skjerper sansene, forfører adrenalinet og gjør kroppen klar til innsats!

I tillegg løp Julie, Håkon og Tor Morten alle halvmaraton singel fra Sandefjord til Tønsberg. Løypa gikk i siste halvdel av maratontraséen fra Råstad stasjon til Brygga i Tønsberg, en ganske kupert og relativ småtøff løype. Julie vant sin klasse og tok en flott 2.plass blant alle kvinner. Håkon ble nr 4 totalt av alle menn og vant også sin aldersklasse, mens Tor Morten kom på en finfin 17.plass totalt og en 3.plass i klassen, tross litt småproblemer underveis i løypa.

Det var i alt 19 TLK’ere som løp for TLK pluss et par som løp for andre lag.

Etter løpet var det hyggelig pizzasamling med skravling, skrøning og dertil hørende evaluering av dagen. Alle var enige om at det hadde vært en fin dag, og at dette er noe vi vil gjøre igjen!

Se bilder fra arrangementet i bildegalleriet under.

Ellers i verden…

Anne-Sofie og Jan har løpt Nordmarkstravern 30 km og kommet på 2.plass og 4.plass i sine respektive klasser. Freddy har løpt AN-mila i Bodø på 46:14 og vunnet sin klasse M55-59. Synne og Ingeling har gjennomført det tøffe hinderløpet med det passende navnet ‘the Toughest’ i Holmenkollen på suverent vis. I Trondheim Maraton løp Hilde og Martine 5 km, Harald og Hans-Martin løp halvmaraton, mens Per Espen Fjeld deltok på familielag i stafettmaraton og løp ankeretappen til en flott 4.plass av hele 63 startende lag. Det var en annen TLK-kjenning, ikke medlem, men populær løpeinstruktør, Hauk Are Fjeld, som løp førsteetappen – 10,5 km på småpene 36 minutter.

Alt i alt en meget aktiv helg for løpeglade tjømlinger både på hjemlige fronter og ute i verden.