{flike}

14454954sDa er årets utgave av Oslo Maraton gjennomført – og det på en fantastisk sommerdag – midt i september!

Hele 14 TLK’ere stilte til start på én av de tre distansene; maraton, halvmaraton og 10 km (eller 10 for Grete, som løpet heter). De imponerte alle som én, men det er allikevel én TLK-løper vi må trekke frem litt ekstra denne gangen. Vedkommende har lagt ut på den ene langturen etter den andre i løpet av året som har gått… Men først en kort gjennomgang av alle de andre, flotte prestasjonene som ble levert i Oslos gater lørdag! (Er ikke dette en spennende oppbygging av et løpsreferat, så vet ikke jeg.)

Caspar pratet, smilte og livestreamet seg gjennom en hel maraton, og det på en tid rett i underkant av 4 timer! Etter løpet oppsummerte han med at dette kanskje var den beste opplevelsen han har hatt med løping i Norge. Og det sier ikke så rent lite. Bjørn på sin side hadde glemt (!) at han hadde meldt seg på (!) og ble først klar over sin egen deltakelse et par dager før løpsdagen…!? Detaljene er fortsatt noe uklare her, men han fullførte i hvert fall sin 5.maraton, selv om både lår, legger og mage ville det annerledes med ca 3 km igjen til mål. Det ble tid til et par-tre dobesøk underveis på turen.

Halvmaraton er alltid en populær distanse, både blant TLK-medlemmer og ellers i kongeriket. Over 8000 deltakere stilte til start på denne distansen. Arne løp på 1:38:35, en knalltid! Line Yvonne hadde en fin dag, koste seg gjennom løypa og endte opp med ny pers! Morten var fornøyd med i det hele tatt å stille til start etter ryggproblemer den siste tiden, og han begynte også å slite med kramper mot slutten av løpet. Tor Morten så frem til en bedre opplevelse enn i Vestfold Maraton for to uker siden, og det fikk han! Begge kom inn på 1:42-tallet. Morten åpnet hardest av de to, men Tor Morten kom sterkt på slutten, og i mål skilte det kun 25 sekunder i Mortens favør.

Arild og Hege gjennomførte nok et løp side om side og er, på mange måter, selve TLK-definisjonen på løpeglede, treningsfellesskap, samhold og det å ha løping som hobby! Charlott, May-Lisbeth og Thomas E kjempet seg også gjennom de 21097 meterne i Oslos gater denne flotte lørdagen, mens Rikke og Marianne gjennomførte 10 for Grete på aldeles strålende vis.

Så, som nevnt i innledningen, over til litt ekstra heder og ære som denne gang deles ut til Beate Husby som har gjennomført sitt aller første maraton!

Vi skal selvfølgelig ikke ta noe av æren for den fantastiske prestasjonen, men vi er kanskje litt medskyldige i at tanken ble sådd…? For et par år siden fikk Beate nemlig boken «Løp som en jente – en humoristisk og inspirerende bok om å fullføre maraton» som premie på TLKs avslutningsfest for løpsåret 2014. På det tidspunktet var nok maratondrømmen fortsatt et stykke unna, først skulle i det minste halvmaraton gjennomføres. Vel, allerede samme kveld som debuten på halvmaraton ble unnagjort i Oslo for ett år siden, ble påmeldingen sendt på den doble distansen!

Målsetningen var klar, treningsprogrammet ble spikret, og vi må innrømme at vi er ganske så imponert over den besluttsomheten og ståpåviljen Beate har vist i treningsarbeidet sitt gjennom vinter, vår og sommer. Tidvis har det nok skortet litt på motivasjonen, og hun har også slitt med en trøblete akilles, men da har hun vært fornuftig og tatt de nødvendige dagene med restitusjon som kroppen har bedt om.

Og nå, mangfoldige treningstimer, flere hundre kilometer og mange tusen skritt senere – er målet nådd og drømmen oppfylt – maraton er fullført!

Vi unner oss en liten race rapport fra hovedpersonen selv:

«Har aldri vært så nervøs i så lang tid før et løp, og var ikke veldig høy i hatten da jeg stilte opp til start, tørr i munnen og tissetrengt. Starta litt raskere enn planlagt, men kroppen fungerte fint. Fikk etter hvert litt vondt på utsida av det ene låret, men var aldri inne på tanken at jeg ikke skulle fullføre. Tok en ibux mot smertene da det var 5 km igjen, og følte meg litt piggere på slutten. Satte veldig pris på å møte Bjørn og Caspar i løypa (de må ha løpt forbi meg da jeg hadde tisse-stopp på første drikkestasjon), og stas med heiing fra andre kjente underveis. Det var ikke like mye liv i løypa som på halvmaraton i fjor, men god stemning var det. Dette var min første, men blir nok ikke min siste maraton. Den følelsen når man løper over mållinja og kan rope: «JEG KLARTE DET!» er absolutt å anbefale!»

Vi gratulerer Beate og alle de andre spreke TLK’erne som løp i Oslo! Alt i alt en strålende dag i hovedstaden, og det spørs om ikke flere av oss må ta turen innover til neste år!

Våre deltagere var:

Maraton
Beate Husby
Caspar Rieber-Mohn
Bjørn Skotte

Halvmaraton
Tor Morten Rindsem
Arild Sæhle
Hege Sæhle
May-Lisbeth Hansen
Arne Erlingsen
Thomas Erlingsen
Line Yvonne Aagesen Svendsen
Morten Almquist
Charlott Fredholm

10 km
Marianne Bekken
Rikke Erlingsen

Her er noen bilder som vi har hacket fra diverse facebook-profiler, som vitner om en fin dag i hovedstaden!